Getty
OSCARI 2017.

Je li ovo najbolja reakcija na dvadesetu nominaciju za Oscara?

Uz rekord filma „La La Land“ koji je ove godine prikupio čak 14 nominacija za Oscara, ovogodišnje nominacije donijele su još nekoliko velikih brojki po kojima će ući u povijest.

Meryl Streep je dobila dvadesetu nominaciju za Oscara u karijeri, a ovaj put ju je prema zlatnom kipiću lansirala njezina uloga u filmu "Neslavno slavna Florence" u kojem glumi ženu koja sanja o tome da bude operna pjevačica unatoč tome što ima grozan glas.

Kao reakciju na dvadesetu nominaciju PR agent Meryl Streep medijima je poslao samo GIF iz kojega je sve jasno.

-->

Iz njezinih dosadašnjih 19 nominacija, Meryl Streep je na policu pospremila tri Oscara. Još 1980. osvojila je zlatni kipić za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu "Kramer protiv Kramera", a slijedili su Oscar za glavnu ulogu u filmu "Sofijin izbor" 1983. te za glavnu ulogu u filmu "Željezna Lady", 2012. godine.

Uz veliki uspjeh Meryl Streep, ovogodišnje nominacije posebne su i po tome što je Viola Davis postala prva tamnoputa glumica koja je zaradila tri nominacije za Oscara. Bez obzira na to hoće li osvojiti zlatni kipić ili ne, njezina ovogodišnja nominacija za najbolju sporednu ulogu u filmu "Fences" već je veliki korak za razbijanje onoga što su kritičari zvali "bijelom dominacijom Oscara".

Everett
Viola Davis, "Fences"

Linker
15. travanj 2024 12:42