EVERETT
za obožavatelje tenisa

6 prijedloga vrijednih gledanja: Ako vam se sviđa film "Izazivači", ove naslove ne smijete propustiti

Od istinitih priča preko romantičnih filmova, sve do sportskih drama. Tenis je posljednjih godina jako popularan u filmskom svijetu, a mi vam donosimo popis najpopularnijih filmova s fokusom na upravo ovaj popularan sport.

Od istinitih priča preko romantičnih filmova, sve do sportskih drama. Tenis je posljednjih godina jako popularan u filmskom svijetu, a mi vam donosimo popis najpopularnijih filmova s fokusom na upravo ovaj popularan sport.

Zendaya, Emma Stone i Kristen Dunst velike su glumačke zvijezde koje povezuju uloge u filmovima o Spidermanu, no ovog puta nećemo govoriti o njihovim ulogama Spiderman djevojaka već o filmovima s tenis tematikom jer iza svih navedenih glumica stoji jedan ovakav sportski film. S obzirom na to da je nedavno izašao film "Izazivači" sa Zendayom u glavnoj ulozi o kojem se naveliko priča već neko vrijeme, odlučili smo izdvojiti još neke filmove o tenisu koji bi vam se mogli svidjeti. Posljednjih nekoliko godina sve više su inspirirane stvarnim događajima i zvijezdama ovog sporta, pa krenimo:

1. Borba spolova (2017)

Igrani film inspiriran istinitom pričom govori o jednom od najvećih teniskih mečeva ikad koji se održao 20. rujna 1973. kada su Bobby Riggs i Billie Jean King igrali meč danas poznatog pod nazivom "Battle of the Sexes". To je bio jedan od najgledanijih televizijskih sportskih događaja svih vremena, dosegnuvši 90 milijuna gledatelja diljem svijeta. Osim tenisa, govori i o unutarnjim borbama ova dva karaktera, gdje se Billie Jean borila s vlastitom seksualnošću, dok je Bobby imao problem s kockanjem. Ovaj film prikazuje što se dogodilo prije meča i kakve su bile posljedice, a glavne uloge igraju Emma Stone kao King i Steve Carrell kao Riggs.

2. Borg vs. McEnroe (2017)

Još jedan film o teniskom rivalstvu donosi istinitu priču o Björnu Borgu i Johnu McEnroeu. Ovaj film, u kojem glume Sverrir Gundason kao Borg i Shia LaBeouf kao McEnroe, fokusiran je na finale Wimbledona 1980. godine. Borg je bio tenisač broj jedan na svijetu i apsolutni kralj Wimbledona, jer je turnir osvojio četiri puta zaredom. No, u svijetu tenisa pojavilo se novo lice koje je predstavilo ozbiljnu prijetnju njegovim nadama za titulu.

3. Kralj Richard (2021)

Iako je još jedna biografija u pitanju, ovaj put u fokusu nisu samo teniske zvijezde, već je otac Serene i Venus Williams - Richard Williams. Zanimljivo je što su obje sestre sudjelovale u snimanju filma, a po izlasku filma su poručile kako žele ispraviti nepravdu kako je njihov otac predstavljen u medijima te da žele ispričati istinu. Njihov otac imao je jasan plan na čak 78 stranica kako će njegove kćeri postati sportske legende kakve danas i jesu. Glavnu ulogu tumači Will Smith i za nju je zaradio Oscara.

4. Wimbledon (2004)

Igrani, romantični film i prvi na našem popisu koji nije prema istinitom događaju. Paul Bettany kao Peter Colt, teniska zvijezda koja gubi ambiciju i Kirsten Dunst kao Lizzie Bradbury, mlada tenisačica u usponu pričaju ovu romantičnu priču. Colt je na rang listama pao s 11. na 119. mjesto na svjetskoj ljestvici, međutim smatra da se nikada zapravo nije morao boriti ni za što jer ga je njegova bogata obitelj lako potaknula da se školuje i omogućila mu da nastavi s tenisom. Zaljubljuje se u Lizzie, koja ga nadahnjuje za nove pobjede, sve dok se ne umiješa njezin otac koji smatra da njihova ljubav šteti njezinoj karijeri.

5. Zadnji set (2020)

Ova francuska sportska drama prati Thomasa, kojeg igra Alex Lutz, bivšeg teniskog čuda, koji nije ostvario karijeru kakvoj se nadao. Po posljednji put se odlučuje natjecati u kvalifikacijskim rundama French Opena i to u 37. godini života.

6. Break point (2014)

Ova komedija prati Jeremyja Sistoa i Davida Waltona, odnosno Jimmyja i Darrena, kao braću i partnere u parovima koji još jednom pokušavaju igrati na Grand Slamu. Jimmy zna da su njegovi dani u tenisu završeni te je prisiljen tražiti od brata da igra s njim kako bi dospio do još jednog velikog turnira.

Linker
16. svibanj 2024 13:47