PRIVATNI ALBUM
Zavodljivo carstvo

Može li slađe? Ovo su svijeće od kojih rastu zazubice

Atraktivne voštane kreacije brenda Che Che Candles daju novu dimenziju svijetu dekorativnih svijeća. Nadahnute biljnim svijetom i slasticama, nastaju u spretnim rukama svestrane Ane Bošnjak.

Atraktivne voštane kreacije brenda Che Che Candles daju novu dimenziju svijetu dekorativnih svijeća. Nadahnute biljnim svijetom i slasticama, nastaju u spretnim rukama svestrane Ane Bošnjak.

Uđete li u kozmetički salon Beauty Che Che, mogli biste dobiti zazubice i doći u napast da posegnete za primamljivim cupcakeom ili muffinom. Ipak, koliko god vizualno atraktivan bio, ne biste se osladili, jer nije riječ o kolaču, već o jednoj od dekorativnih svijeća koje izrađuje Ana Bošnjak, vlasnica salona koja predaje i na smjeru medicinske kozmetike Zdravstvenog učilišta u Zagrebu.

image

Ana Bošnjak, vlasnica brenda Che Che Candles

NEJA MARKIČEVIĆ/ CROPIX

Svestrana i veliki esteta, u svemu što radi teži najboljem, pa učenicima prenosi dobro provjerene informacije dobivene iz pouzdanih izvora, u salonu koristi vrhunske brendove, a svijeće koje izrađuje minuciozne su i zavodljive voštane kreacije koje je lako zamijeniti za uzore prema kojima su napravljene, bilo da je riječ o slasticama, terarijskim biljkama ili cvijeću. Kao velika zaljubljenica u svijeće koje se u njenom salonu puno koriste tijekom masažnih tretmana poželjela je izabrati bolju i zdraviju opciju od svijeća na bazi parafina te ujedno imati i ukrasnu funkciju.

image
PRIVATNI ALBUM

“Budući da je naš prostor u hotelu Dubrovnik lišen dnevnog svjetla, u njemu cvijeće ne uspijeva, tako da sam krenula istraživati svijet dekorativnih svijeća. Pred Božićni sajam 2022. jedan moj kolega farmaceut i ja odlučili smo s učenicima raditi svijeće kod kojih se umjesto parafina koristi sojin vosak koji je i meni osobno najdraži za rad jer je lak za modeliranje, iako povremeno koristim i palmin i onaj uljane repice”, otkriva Ana, koja je nakon radionice s učenicima još dublje zaronila u svijet dekorativnih svijeća upisavši i online radionicu koju je vodila jedna Australka. Naime, iako u Hrvatskoj postoji edukacija za izradu dekorativnih svijeća, nema onih koje se bave desertnim i terarij svijećama kakve je željela naučiti izrađivati. Na svom projektu izrade svijeća radila je oko godinu dana, a kad je zadovoljila vlastite kriterije i zaključila da bi njene kreacije zadovoljile i tržište, odlučila ih je brendirati.

image
PRIVATNI ALBUM

“Budući da imam brendirani kozmetički salon koji postoji već 25 godina i ima prepoznatljiv logo, a projekt sa svijećama bio je novitet na tržištu, odlučila sam povezati brendove Beauty Che Che i Che Che Candles”, objašnjava Ana, koja se za desertne i terarij svijeće odlučila nakon što je istražila tržište i uvidjela da na njemu nema ničega sličnog.

image
PRIVATNI ALBUM

“Zaključila sam da bi se ta moja ideja sa svijećama mogla lijepo sjediniti sa slastičarstvom, event industrijom, ali i, recimo, proslavama poput dječjih rođendana i sve popularnijeg baby showera”, dodaje. Njene desertne, terarij i cvjetne svijeće atraktivna su dekoracija prostora, ali i idealan poklon koji će trajati dulje od, primjerice, buketa cvijeća ili rođendanskih svijeća s brojevima koje nakon paljenja uglavnom završe u otpadu. Che Che Candles definitivno su prelijepe da bi izgorjele, a mogu se vidjeti na Instagram profilu te kupiti u salonu Beauty Che Che.

Linker
05. svibanj 2024 07:04