PRIVATNI ALBUM
BIJEG OD ZIME

Lidija Lešić otkriva gdje popiti kavu, koje lokacije ne propustiti, ali i male modne ulove s Balija

Influencerica i dizajnerica Lidija Lešić otkrila nam je detalje svog čarobnog putovanja na koji se sa suprugom uputila u siječnju ove godine i uživala više od mjesec dana u toplom bijegu od zime.

Influencerica i dizajnerica Lidija Lešić otkrila nam je detalje svog čarobnog putovanja na koji se sa suprugom uputila u siječnju ove godine i uživala više od mjesec dana u toplom bijegu od zime.

Moje siječanjsko putovanje

U siječnju sam istraživala prekrasna odrediša u Maleziji, Singapuru i Indoneziju, odnosno Baliju. Putovanje je, kao i uvijek, isplanirao moj divan suprug, a ja sam po običaju bila poput "kufera", i to onog ne baš dobro spakiranog (smijeh). Odabir destinacija bio je kombinacija dugogodišnjih snova i istraživanja privlačnih lokacija.

image

Lidija i Kazimir Lešić

LIDIJA LEŠIĆ

Priprema za putovanje

Priprema za dug put zahtijeva pažljivo planiranje. Važno je imati dobru organizaciju - ili u mom slučaju mog muža, odabrati prilagodljivu odjeću i osnovne stvari poput dokumentacije i tehnologije, odnosno adaptera, a nigdje ne idem bez osnovne kozmetike, koja mi zauzme pola kufera, i udobne obuće.

image
LIDIJA LEŠIĆ

Destinacije

U Maleziji sam posjetila tek Kuala Lumpur čija me čistoća ostavila bez daha te Malacu, gradić pod zaštitom UNESCO-a. Oba su ostavila snažan dojam, ali žao mi je što nisam stigla istražiti još više tajanstvenih destinacija u Maleziji. Na Baliju svaka destinacija ima svoj jedinstveni šarm, a vratila bih se u sve gradove koje sam posjetila - Uluwatu, Canggu i Ubud.

image
LIDIJA LEŠIĆ

Posebna sjećanja

Lokacije koje će mi ostati u posebno lijepom sjećanju su definitivno rižina polja u Ubudu i nevjerojatni zalasci sunca u Cangguu.

image
LIDIJA LEŠIĆ
image
LIDIJA LEŠIĆ

Savjet za Bali

Prije samog putovanja počnite s uzimanjem probiotika jer Bali Belly (simpatičniji naziv za probavne smetnje) gotovo nikoga ne zaobiđe. Ponesite lagane pamučne i lanene stvari i udobnu obuću budući da su vrućine i vlaga velike.

image
LIDIJA LEŠIĆ

Instagram mjesta

Posjetila sam popularna Instagram mjesta poput Penny Lane i La Brisa u Cangguu i ispunila su sva očekivanja. Ono što nisam, a vjerojatno svaka cura koja drži do svog Instagram contenta je, nisam otišla na ljuljačku iznad rižinih polja. (smijeh) Ali sve što sam prošla doživjela sam s osobnim pečatom.

Shopping na putovanju

Obožavam otkrivati lokalne trgovine i unikatne komade. Dućan koji je mene kupio i malo ispraznio džep je Mia Bali.

image
LIDIJA LEŠIĆ

Hrana i piće

Probala sam JWU Botanicals Bali Ginger i bio je apsolutni hit, a oduševila me i boca u kojoj dolazi, dok je sva hrana na Baliju pravo gastro putovanje.

image
LIDIJA LEŠIĆ
image
LIDIJA LEŠIĆ
image
LIDIJA LEŠIĆ

Kulturološko iznenađenje

Kulturološki me iznenadila toplina i gostoljubivost ljudi na svakom koraku. Nigdje na svijetu nisam vidjela tako vesele, nasmijane i dobroćudne ljude.

Inspiracija za dizajn

Putovanje uvijek pridonosi mojoj kreativnosti, a ovaj put me inspirirao za nove modne dodatke.

image
LIDIJA LEŠIĆ

Modni komadi

Ovog puta, bez muslina i lanenih i pamučnih kompletića, laganih dugih haljina i šešira ne bih mogla zamisliti svoj indonezijski ormar.

image
LIDIJA LEŠIĆ

Nedostatak u kuferu

Bez obzira na pažljivo planiranje, uvijek se nađe nešto što nisam stigla spakirati... Ali srećom, kod muža se uvijek nađe dobrih komada, ili pak u nekom od toliko predivnih dućana.

image
LIDIJA LEŠIĆ

Tips&tricks

Putovanje smo započeli 4.siječnja, a vratili se 10. veljače. Po svemu sudeći, trebali smo imati kišu gotovo svaki dan, ali nam je za našeg boravka na Baliju kiša padala samo jedan dan do podne. Ostalo, kada bi i padala, padala je noću tako da smo stvarno imali divno vrijeme. Idealan period, rekla bih, jer smo izbjegli ogromne gužve i kinesku Novu godinu, a Bali je poznat po nenormalnoj gužvi u prometu gdje se nerijetko tek 10-ak kilometara putuje i po dva sata. Ako ikako možete, za kretanje po gradu uzmite skuter, a ako isti ne vozite, Gojek ili Grab imaju skuter vozače koji će vas odvesti od točke A do točke B. Topla preporuka. Planirajte unaprijed, istražujte manje poznate destinacije i budite spremni na neočekivane trenutke poput kiše koja padne k’o grom iz vedra neba. Upravo zbog toga, kabanice su genijalna stvar za imati uza se.

image
LIDIJA LEŠIĆ

KRATKI VODIČ – DOS & DON‘TS

Najbolja kava: Kafić Touche nudi nevjerojatnu kavu i doručak, baš kao i Revolver i Nude, a svi se nalaze u Cangguu

Ručak i večera: Penny Lane i Woods idealni su za ukusan dnevni obrok, ali i večeru. Preporučila bih i restorane kao što su L’osteria, Riviera, Mostly, Zai, Vera Bar…

image
LIDIJA LEŠIĆ
image
LIDIJA LEŠIĆ
image
LIDIJA LEŠIĆ

Izlazak: Riviera restoran/bar pruža savršenu atmosferu za večernji izlazak, a kasnije se možete i preseliti u Miss Fish mini club. Ako se zateknete u Uluwatu, ne smijete propustiti Savaya Club.

Najljepša plaža: Bali po meni nema plaže koje oduzimaju dah svojom ljepotom. Za iste ćete morati potegnuti do Gili otoka i/ili Nusa Penide. Od Nuse doduše ne očekujte neko kupanje. Diamond Beach & Kelingking(T-Rex) beach oduzimaju dah, predivno su mjesto za napraviti slike, ali nisu za kupanje. I po meni, ne isplati se ići samo na jedan dan u Nusu kako biste vidjeli ove plaže jer je to previše vožnje i stresa. Ako ste u Nusi 2-3 dana, svakako, ali jednodnevni izlet s Balija preporučujem preskočiti.

image
LIDIJA LEŠIĆ

Mali modni ulovi: Lokalne trgovine su savršeno mjesto za shopping. Da sam mogla ponijeti, kupila bih čudesa za kuću.

Odsjedanje: Toliko je divnog smještaja na Bookingu i Airbnbu da ćete zasigurno pronaći nešto za vaš nezaboravan boravak, a na mom Instagramu možete vidjeti smještaj koji sam ja birala.

image
LIDIJA LEŠIĆ
image
LIDIJA LEŠIĆ

Neizostavno: Nikako ne zaboravite probiotike jer će vam olakšati putovanje. SPF je neizostavan, naravno, a i putovnica i bankovna kartica, to ne moram ni napominjati. Sve drugo možete i tamo naći. Dobra volja je zapravo sve što vam treba nakon što ste financijski potkrijepili vaše putovanje. Osobe koje prvi put putuju u Aziju vrlo vjerojatno će biti šokirane ako se nađu u nekim malo zabačenijim dijelovima mjesta u kojima se nalaze... Trošne kućice, siromaštvo, ulični život, smeće - sve se to može vidjeti izvan luksuznih resorta i smještaja u kojima mi turisti odsjedamo. I sve je to Azija. I sve to ima svoj čar. Ja Aziju obožavam i zovem ju drugim domom.

Posjetiti: Obavezno posjetite Tis cafe u blizini Ubuda sa savršenim pogledom na rižina polja. Toliko je smirujuće, jedinstveno i nezaboravno da to ne smijete propustiti. I ako se zateknete nedjeljom u Cangguu preporučujem odlazak u La Brisu na nedjeljni Market.

image
LIDIJA LEŠIĆ

Moje putovanje ovaj puta svelo se na maksimalan hedonizam. Lijepi smještaji, ukusna hrana i odmor su sve što sam zapravo i htjela i trebala nakon iscrpljujuće 2023. Sve je bilo nekako spontano i baš sam uživala.

Linker
26. travanj 2024 14:48