NEW YORK, NEW YORK - MAY 06: Meg Ryan attends The 2024 Met Gala Celebrating ”Sleeping Beauties: Reawakening Fashion” at The Metropolitan Museum of Art on May 06, 2024 in New York City. Jamie McCarthy/Getty Images/AFP (Photo by Jamie McCarthy/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP)

 JAMIE MCCARTHY GETTY IMAGES VIA AFP
Veliki povratak na Met Galu

Stigla i "zabranjena" Demi Lovato, Meg Ryan na kultnim stepenicama pozirala nakon duge 23 godine

Meg Ryan, Kylie Minogue, Zendaya, Demi Lovato, Linda Evangelista i Ariana Grande samo su neke od zvijezda koje su se nakon više godina izbivanja vratile ovom modnom događanju. Apsolutna rekorderka je Meg Ryan koju nismo vidjeli tamo od 2001. godine.

Meg Ryan, Kylie Minogue, Zendaya, Demi Lovato, Linda Evangelista i Ariana Grande samo su neke od zvijezda koje su se nakon više godina izbivanja vratile ovom modnom događanju. Apsolutna rekorderka je Meg Ryan koju nismo vidjeli tamo od 2001. godine.

Met Gala okupila je mnoge holivudske zvijezde, glazbenike, dizajnere, sportaše i brojne druge, a među onima koji su privukli pozornost na večeri posvećenoj modi bile su i dame koje već neko vrijeme nismo vidjeli na stepenicama Muzeja umjetnosti Metropolitan. Ovogodišnja tema bila je "Sleeping Beauties: Reawakening Fashion", uz dress code "Garden of Time", a ovo su "uspavane ljepotice" koje su izazvale oduševljenje kada su stigle nakon godina izbivanja.

Kao rekorderka, nakon više od 20 godina, točnije prvi put nakon 2001., na Met Galu se vratila popularna zvijezda romantičnih komedija Meg Ryan. Glumica je nosila crnu haljinu Michaela Korsa s prozirnim steznikom i cvjetnim ukrasima preko prsa i struka, a kreaciju je upotpunila tirkiznim naušnicama i prstenom kuće Cartier te sunčanim naočalama Aviator. Osim što se ove godine vratila na Met Galu, lani se vratila i glumi i to nakon osam godina, filmom "What Happens Later", a pauzu je objasnila potrebom za odmorom. "Željela sam druga iskustva, htjela sam upoznati ljude izvan filmske industrije. Zbog toga sam preselila u New York, počela putovati, posebno u daleke zemlje", otkrila je Meg Ryan.

image

Meg Ryan na Met Gali 2024. u u crnoj haljini Michaela Korsa s prozirnim steznikom i cvjetnim ukrasima

ALIAH ANDERSON GETTY IMAGES VIA AFP
image

Meg Ryan i Michael Kors

DIA DIPASUPIL GETTY IMAGES VIA AFP
image

Meg Ryan 2001.

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Jedna od povratnica je i Kylie Minogue. Deset godina nakon što je posljednji put prisustvovala Met Gali vratila se noseći usku poluprozirnu haljinu koju je dizajnirao Dieselov kreativni direktor Glenn Martens. Odajući počast temi večeri uspavanih ljepotica Martens je izradio haljinu od devoré traper pletiva i tisuća svjetlucavih mikrokristala. "Trebalo bi izgledati kao da je u ovoj haljini spavala stotinama godina", objasnio je Martens.

A priča o uspavanoj ljepotici koju u život vraća poljubac šarmantnog princa mogla bi se primijeniti i na proteklih 12 mjeseci u njezinoj karijeri zahvaljujući kolosalnom uspjehu hita “Padam Padam” koji je 55-godišnjoj pop zvijezdi donio prvu nagradu Grammy u dva desetljeća.

image

Kylie Minogue na Met Gali 2024. u haljinu koju je dizajnirao Dieselov kreativni direktor Glenn Martens

DOMINIK BINDL GETTY IMAGES VIA AFP
image

Kylie Minogue na Met Gali 2024.

JAMIE MCCARTHY GETTY IMAGES VIA AFP
image

Kylie Minogue 2014. godine

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Jedna od najpopularnijih zvijezda današnjice, glumica Zendaya, s nestrpljenjem se očekivala na Met Gali jer tom događaju nije prisustvovala punih pet godina, a u međuvremenu je postala jedna od modno najutjecajnijih zvijezda. I ovog puta za styling se pobrinuo njezin dugogodišnji suradnik Law Roach koji joj je za veliki povratak odabrao čak dvije haljine s potpisom Johna Galliana. Prva je custom made Maison Margiela, kuće u kojoj je trenutačno kreativni direktor, dok je druga vintage komad iz ere kada je kreirao za Givenchy. Zendaya je na Met Gali debitirala 2015. godine, kada je odabrala haljinu s motivom sunca Fausta Puglisija, a posljednji put se pojavila 2019. godine u haljini "Cinderella" Tommyja Hilfigera.

image

Zendaya na Met Gali 2024. u haljini Johna Galliana iz Maison Margiele koju je stilizirao njezin dugogodišnji suradnik Law Roach

ANGELA WEISS AFP
image

Zendaya na Met Gali 2024.

ANDREA RENAULT AFP
image

Zendaya, 2019. godine

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Nakon osam godina, na glam event stigla je i Demi Lovato, koju smo često mogli vidjeti na popisu ljudi kojima je dolazak na to prestižno događanje - zabranjen. Naime, Demi je 2018. u jednom intervjuu ispričala da joj je na Met Gali 2016. godine bilo užasno te to okupljanje nazvala "grupom lažnjaka". Ipak, zabrane kako izgleda nema jer je pjevačica stigla na kultne stepenice Metropolitan muzeja i to u srebrnoj haljini s cvjetnim detaljima Prabala Gurunga, koji se s kreacijom osvrnuo na temu - ali ne na prolaznost, već s fokusom na ono što ostaje i odolijeva testu vremena.

image

Demi Lovato na Met Gali 2024. u haljini bez naramenica s cvjetnim ukrasima Prabala Gurunga

ANGELA WEISS AFP
image

Demi Lovato na Met Gali 2024.

ANGELA WEISS AFP
image

Demi Lovato 2016. godine

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Sljedeća u nizu povratnica na spektakularnoj modnoj večeri bila je i jedna od najpoznatijih manekenki, kanadski supermodel Linda Evangelista. Linda se Gali vratila nakon devet godina i to u kreaciji brenda koji i privatno često nosi - Khaite. Stigla je u elegantnoj bijeloj drapiranoj haljini od gazar svile za koju je izjavila da je lagana poput oblaka. Evangelista je izgled zaokružila dugim, prozirnim rukavicama i parom naušnica od turmalina dizajnerice Ane Khouri, koja je pratila modnu ikonu na crvenom tepihu.

image

Linda Evangelista na Met Gali 2024. u haljini dizajnerice Khaite Catherine Holstein

ANGELA WEISS AFP
image

Linda Evangelista na Met Gali 2024.

ANGELA WEISS AFP
image

Linda Evangelista 2015. godine

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK

Pjevačica i glumica Ariana Grande ove je godine drugi put prisustvovala Met Gali, a od njezinog debija prošlo je šest godina. Ovog puta nosila je kreaciju kuće Loewe koju je samo za nju dizajnirao Jonathan Anderson, a haljina je svojevrsni omaž biserima. Za prvi dolazak 2018. godine, kada je nosila haljinu Vere Wang s otiskom slika iz Michelangelovog "Posljednjeg suda".

image

Ariana Grande na Met Gali 2024. u Loeweovoj haljini koju je dizajnirao Jonathan Anderson

ANGELA WEISS AFP
image

Ariana Grande na Met Gali 2024.

ALIAH ANDERSON GETTY IMAGES VIA AFP
image

Ariana Grande, 2018. godine

MATT BARON/SHUTTERSTOCK MATT BARON/SHUTTERSTOCK
Linker
07. svibanj 2024 20:39