SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
Podrška Marku

Baby Lasagni stigla podrška i od bivšeg pobjednika Eurosonga, pogledajte kako je obradio hit "Rim Tim Tagi Dim"

Objava podrške Alexandera Rybaka postala je viralna, za njega nema dvojbi oko toga tko bi trebao pobijediti u finalu.

Objava podrške Alexandera Rybaka postala je viralna, za njega nema dvojbi oko toga tko bi trebao pobijediti u finalu.

Iako ćemo tek u subotu znati hoće li istarski glazbenik Marko Purišić uspjeti dovesti Eurosong u Hrvatsku, za norveškog violinistu i pjevača Alexandera Rybaka nema dvojbe. U viralnoj objavi na Instagramu, nekadašnji pobjednik Eurosonga i bivši rekorder po broju prikupljenih bodova na najvećoj glazbenoj smotri, obradio je "Rim Tim Tagi Dim".

"Ova pjesma sjajna je za vježbu sviranja violine i mislim da je Hrvatska pobijedila u sinoćnjem polufinalu. Mislite li i vi isto?", napisao je norveški glazbenik bjeloruskog podrijetla.

Bilo mu je šest godina kad se s roditeljima preselio u Norvešku. Već je tada svirao violinu, počeo je s pet godina, a u međuvremenu je stasao u vrsnog muzičara. Naime, Alexander suvereno vlada i glasovirom što ne iznenađuje jer je njegova majka, Natalija Valentinovna Ribak, pijanistica dok mu je otac Igor Aleksandrovič Ribak, violinist.

Odrastao u Nesoddenu, u okolici Osla, a posljednje tri godine živio je u Americi, a prije nekoliko godina glazbenik, koji će idući tjedan proslaviti 38. rođendan, diplomirao je i magistrirao filmsku glazbu.

Dodajemo i to da je iz okvira ozbiljne glazbe iskoračio 2006., kad je došao do polufinala norveške inačice reality showa "Idol" svirajući pjesmu "Foolin‘". Poslije godinu dana dobio je ulogu guslača u norveškoj produkciji mjuzikla "Guslač na krovu", a okušao se i kao glumac u norveškom dječjem filmu "Yohan". Ipak, najviše ga pamtimo po upečatljivom nastupu na Eurosongu u Moskvi s pjesmom "Fairytale": razigran vizual, zavidno vladanje violinom i neosporan šarm donijeli su mu tada rekordnih 387 bodova. Tom prigodom oborio još jedan rekord: kad je pobijedio, imao je tek 23 godine pa je postao najmlađi samostalni osvajač Eurosonga, u muškoj konkurenciji.

image

Nastupio je u čast buduće švedske kraljice Victorije, na proslavi njenog 41. rođendana

IBL/SHUTTERSTOCK

Najviše bodova imao je do 2016. godine, kad ga je nadmašila ukrajinska predstavnica Jamala s 534 boda. Aktualan rekorder, portugalski predstavnik Salvador Sobral, godinu dana kasnije osvojio je i danas neprikosnovena 758 boda. Alexander Rybak pokušao je 2018. ponoviti uspjeh na Eurosongu s pjesmom "That‘s How You Write a Song" no u finalu je zauzeo 15. mjesto. Budući da se simpatični Norvežanin proslavio u klasičnoj glazbi i kao pop izvođač, podrška Baby Lasagni na društvenim mrežama, puno znači.

Linker
19. svibanj 2024 20:13