TV voditeljica rođena prije četiri desetljeća u Šibeniku, koja usred pandemije vodi virtualni kviz, otkriva za magazin Gloria da je u školi uvijek bila odlikašica, no da kao domaćica nikad nije uspjela skuhati dobru juhu.
Što su vam najveći izazovi u vođenju kviza s natjecateljima izvan studija?
- Tehnička ograničenja, jer smo stalno u frci hoće li nam puknuti veza s natjecateljima ili kasniti ton zbog izvanredne situacije u kojoj se nalazimo. Sama sam u studiju, a s natjecateljima komuniciram putem internetske veze.
Jeste li se ikad mogli zamisliti u takvoj situaciji?
- Slično je bilo 2008., kad smo radili Big Brother s Tajlanda, a istodobno imali javljanja iz studija u Zagrebu.
Tko se u razdoblju karantene brinuo za vašu frizuru i šminku?
- Sve sam radila sama, uz pomoć vizažistice Lucije Juroš, koja mi je poslala potrebnu kozmetiku i savjete, te frizerke Mirjane Brtan, koja mi pomaže s proizvodima za njegu kose. Figaro i pegle za kosu imam doma pa se sama snalazim s nekoliko osnovnih frizura - ravno, pundža i rep.
U kojim područjima znanja o Hrvatskoj se najbolje snalazite?
- Kultura, umjetnost i gastronomija.
Najdraži predmeti u školi?
- Hrvatski i fizika.
Kakva ste bili učenica?
- Prava odlikašica.
Koja su vam omiljena jela iz nacionalne kuhinje?
- Skradinski rižot, janjetina s bižima, krpice sa zeljem, škampi na buzaru, pljukanci s tartufima, riba na lešo ili gradele s blitvom, ajngemahtec, štrukli, gulaš od hobotnice...
A najdraža jela iz djetinjstva?
- Bakina pašta na suvo, pura i mliko, koka na gradele, pašta fažol... Neka od njih nisu mi bila draga u djetinjstvu, ali sad jesu.
Tko je u vašoj kući chef u kuhinji?
- Uglavnom ja, jer se dobro snalazim s ograničenim brojem namirnica, pa i od ničeg, kad zaboravimo otići u kupovinu, napravim nešto. No, zato muku mučim s juhama, uvijek im nešto fali i nikako da dobiju mamin ili svekrov okus.
Po čemu je Šibenik jedinstven?
- Po Šibenčanima i njihovoj tvrdoj nara vi, ruganju svemu i svakome bez zle primisli, a s mnogo humora. Kako pjeva Gabi Novak u Šibenskoj nevisti: “Je da jesu mrvu grezi, al’ su dobre ćudi...”
Jeste li tipična Šibenčanka?
- Smatram se napola Šibenčankom, a napola Zagrepčankom i oba grada smatram svojim domom. No, temperament mi je definitivno šibenski pa, primjerice, u raspravama ne posustajem - sve dok potpuno ne iscrpim sugovornika.
Kamo volite izići u Zagrebu?
- U kafić Krolo u Radićevoj, a k’o ozebla sunce čekam da se ponovno otvori Gavella - ne samo kazalište, nego i Gavellin kafić s izlogom na Franko pansku... Drage su mi i kave u Botaničaru, izlasci u Jabuku, a za šetnju biram Rokov perivoj te Marulićev i Britanski trg.
Kako sada održavate kondiciju?
- Šetnjama šumom i kućnim treninzima. Nije isto kao kad me moja trenerica Tanja tjera i ganja, ali bolje išta nego ništa.
Koji su vaši svakodnevni rituali njege i ljepote?
- Inače sam redovita gošća u Poliklinici Milojević, a doma kožu temeljito čistim, hranim i njegujem proizvodima iz linije Biologique Recherche te čudesnom kremicom Dalmatia Herbs od kokosovog ulja i smilja.
Što uvijek nosite u torbici?
- Mobitel.
A u torbi za plažu?
- Ručnik i ulje.
Kamo ćete prvo otputovati kad se ponovno otvore ceste i granice?
- U Šibenik. A rado bih i do Madrida.
Aktualno pitanje: Biste li željeli nastaviti raditi od kuće i kad završi zdravstvena kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa?
- Rad od doma mi prilično odgovara, jer smo, čini se, više-manje svi shvatili da se sve može napraviti jednako kvalitetno, ali u malo sporijem ritmu i s manje stresa. Nadam se da će tako i ostati.
Čitajte i:
Antonija Blaće ima novi angažman: Natjecateljima će pomagati i zvjezdani pomagači
Zoran Vakula: 'Smeta mi kad se od vremenske prognoze rade medijske senzacije'
Vojko V progovorio o supruzi, kako održavala liniju i na što mu je najteže trošiti novac
Luka Bulić: 'Zavolio sam sve kućanske poslove osim jednog...'
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....