Naši reprezentativci u svojim klubovima imaju stroge režime prehrane. Luka Modrić i Mateo Kovačić u madridskom Realu imaju kuhinju dostojnu hotela s pet zvjezdica, no kapetan naše reprezentacije radije sat tih sat vremena pauze za ručak ode kući, jer ipak njegova supruga Vanja najbolje kuha
Krv imotska, geni kameni, srce vatreno - piše na velikom plakatu s likom Ante Rebića ovješenom u Imotskom nakon utakmice s Argentinom. I doista, Messi iz Vinjana - kako su tog napadača koji igra za Eintracht prozvali mediji prije odlaska u Rusiju - bio je ubojit cijelo svjetsko prvenstvo. Pa je zaslužio da se nakon strogog režima, u koji je uključena i prehrana, opusti po povratku kući. A jedan od njegovih favorita je jumbo pizza iz pizzerije Lučica u Vinjanima Donjim, gdje će se u nedjelju na video wallu pratiti svaki Antin potez u finalu protiv Francuske.
Prije polufinala s Engleskom, Interovog veznjaka Marcela Brozovića menadžer Miroslav Bićanić, podrijetlom Slavonac, iznenadio je - kulenom.
-Zašto i mi Slavonci ne bismo bili zastupljeni u Rusiji?! A i imamo se čime pohvaliti. Zato sam donio kulen s OPG-a Mladena Đakovića iz Županje kojim su se dečki počastili nakon utakmice. To su slavonski «steroidi» koji su nepoznanica za dopinšku kontrolu, a količina paprike u kulenu proporcionalna je željenoj kilometraži.
Gdje bi prema toj formuli Brozoviću bio kraj da je jelo kulen prije utakmice kad je i bez njega pretrčao 16 i pol kilometara.
Ruska nogometna bajka potaknula je Željka Blažinčića, menadžera kultnog restorana 'Dorian Gray' u Moskvi da promjeni jelovnik. Pobjede li odabranici Zlatka Dalića Francuze, na novom jelovniku naći će se ljuti biftek Mario Mandžukić, lungić Domagoj Vida, a Ivan Strinić, Andrej Kramarić i Ante Rebić inspiracija su za jela s janjetinom. Izborniku Daliću su namijenjene posebne tagliatelle, a junaku naših ruskih dana, golmanu Danijelu Subašiću - panacotta.
Naši reprezentativci u svojim klubovima imaju stroge režime prehrane. Ono što jede Danijel Subašić u svom Monacu određuju liječnik Philippe Kuentz, nutricionist Juan Morillas i dijetetičarka Tara Ostrowe. Njegova prehrana uključuje kvinoju, sok od kelja nakon napornog vježbanja, sok od cikle kao antioksidans, probleme spavanja riješit će sok od višnje, uz svaki obrok uzima malo chia sjemenki, a poželjno voće su borovnice i avokado.
Luka Modrić i Mateo Kovačić u madridskom Realu imaju kuhinju dostojnu hotela s pet zvjezdica. To je pravi kulinarski institut, prilično velik s golemom blagovaonicom, gdje se pripremaju najbolje namirnice. Svaki dan u ponudi je nekoliko jela – od tjestenine, rižota do fileta brancina ili zubaca sa žara, desetak salata, blanširano povrće, na kockice narezani lubenice, dinje, ananas... No kapetan naše reprezentacije radije sat tih sat vremena pauze za ručak ode kući, jer ipak njegova supruga Vanja najbolje kuha.
Domagoj Vida, koji je od veljače u turskom Bešiktašu, sjeća se svojih pet godina u Dinamu iz Kijeva i po boršču – juhi od cikle i kupusa. Ivan Rakitić rado pojede sushi, a omiljeno jelo Zlatka Dalića je salata od hobotnice. Iako voli pojesti i dobru ribu s gradela.
Prava gozba za zadarske vatrene reprezentativce Luku Modrića, Danijela Subašića i Šimu Vrsaljka očekuje u restoranu Niko. Erik Pavin, vlasnik tog kultnog restorana koji ove godine slavi 55. rođendan, od srca će im pripremiti onu što i inače vole poput brancina na žaru ili carpaccio od škampa, a ribu će reprezentativci sami peći na golemoj stijeni izvađenoj iz mora, koja se suši, zagrijava i postaje odličan grill. Feštat će do sitnih sati. Neka, zaslužili su činiti što god ih je volja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....