RAZOTKRIVANJE

Duško Valentić: Za rođendan želim mira, sna i tišine

Koja vam se osobina svećenika Andrije Perkića, kojeg već dvije godine glumite u serijalu ‘Najbolje godine’, najviše sviđa? – Njegovo nesnalaženje u odgoju kćeri.

Molite li se katkad i izvan seta? – Ne molim se, ni ljudima niti svecima. Ne zato što sam bahat, nego zato što sam se naučio uzdati u sebe i u nekolicinu bliskih ljudi.

Prigovara li vam supruga Branka što niste vjernik poput nje? – Ne prigovara. Prihvaća me takvog kakav jesam. Ni ja njoj ne prigovaram što, recimo, nije plavuša. Što je za vas najveći ljudski grijeh? – Izbor je velik i teško je odabrati najveći…

Kojem poroku ne možete odoljeti? – Nije da im ne mogu odoljeti, nego se nekih jednostavno ne želim odreći. To su cigareta, čaša vina, masni pečeni odojak i hladna janjetina.

Što nikad ne biste oprostili? – Sve bih oprostio, samo ovisi kome.

Da možete vratiti vrijeme unazad, koju biste epizodu iz svog života ponovili? – Svadbu sa svojom Brankom. Što vas može izbaciti iz takta? – Loš bubnjar u bendu.

A “raspekmeziti”? – Pekmez od marelica. Kako ste i kad osvojili suprugu Branku? – Teško. I davno.

Što ćete poželjeti za 61. rođendan koji ćete proslaviti 31. siječnja? – Mira, sna i tišine. Na što biste potrošili posljednji novčić? – Darovao bih ga.

Koji roditeljski savjet najčešće dajete kćeri Jeleni (30) iz prvog braka te pokćerkama Marti (16) i Dori (22)? – S tuluma nikad ne odlazite prve.

Čega uvijek mora biti u vašem hladnjaku? – Slanine.

Koji vam je kućanski posao najdraži? – Pripremanje pirea od krumpira. Jeste li praznovjerni? – Jako sam praznovjeran i zato gaće nosim naopako. Vjerujem u mnoge gluposti, pa tako i u horoskop.

Što najprije pogledate na ženi? – Uperim pogled u oči, naravno.

Jeste li ljubomorni? – Umjereno.

Koja vam je boja najdraža? – Nijedna. Ja sam daltonist.

Što biste ponijeli sa sobom na pusti otok? – Kartu za natrag.

Tanja Vučičević

Linker
24. lipanj 2024 20:30