-Za blagdanski stol nije toliko važno što ćete poslužiti nego jeste li ga prostrli s ljubavlju – kaže splitski pjevač Goran Karan.
-Tijekom blagdana obožavam kuhati, asvoje najmilije, suprugu Meri reić i blizance Ivora i Mirana, želim nahraniti ponajprije s ljubavlju – ističe Goran.
Svojoj obitelji pripravit ću juhu odmrkve, upotpunjenu koprom i bademima, tempuru od povrća i roladu od sejtana, (sojinog mesa) s pikantno začinjenom palentom ili basmati rižom. Za desert Goran predlaže tortu od mljevenih keksa, smokava, rogača i datulja, koju nije potrebno peći. Tko želi, može pripremiti i indijski specijalitet, subji. Riječ je o jelu koje se sastoji od prženog povrća, zapečenog sira panir i basmati riže.
-Sir se priprema tako da se u tri litre prokuhanog mlijeka doda sok od tri limuna. Smjesu, koja je puna bijelih grudica, treba procijediti kroz gazu, dobro povezati prstima, narezati na manje komade i popržiti – priča dugokosi Splićanin.
Tanja Vučičević
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....