Sanja Doležal i Lukas Nola bili su savršeni gosti Glorijinog kuharskog showa Zvijezde kuhaju, održanog u sklopu ovogodišnjeg Wine&Gourmet festivala – oboje su vični kuhači, no kako kuhaju svakodnevne obroke za svoje obitelji na njihovom su repertoaru najčešće uobičajena, domaća jela. Stoga im je prilika da se okušaju u delicijama visoke kuhinje bila jako zanimljiva,a osobito Lukasu Noli koji je, pod nadzorom Deniza Zembe iz restorana Le Mandrać, bio zadužen za desert jer, priznaje, slatko uopće ne voli niti zna pripremati.
– Ja sam prava domaćica, kuham svaki dan. Moja supruga Barbara zna kuhati, ali ja sam jednostavno nervozan ako nisam u kuhinji – priznao je Nola, dodavši kako je ponosan jer su njegova djeca navikla na domaća jela poput variva.
Svog supruga Sanja Doležal u kuhinju pušta samo ponekad, kad se obitelj zaželi meksičkih, kineskih ili nekih drugih egzotičnih jela. Za svakodnevno kuhanje zadužena je ona, a s Lukasom Nolom slaže u ukusu – i ona preferira slano.
– No, moja obitelj voli slatko pa deserte pripremam najmanje dva puta tjedno – rekla je Sanja, koju je apsolutno oduševio švedski kuhar Goran Amnegard, koji joj je namijenio zadatak da priprema ‘kavijar’ od peršina.
Kroz kulinarski show sudionike i publiku vodila je Barbara Kolar, također vješta kuharica.
– Ja sam samo povremeni kuhar pa se onda dam oduška i spremam delicije. Imam puno kuharica, no kako sam od onih kojima se sve što pojedu prima, ponekad ih samo listam, priučavam recepte i uzdišem – našalila se Barbara.
Antonija Bilić Arar
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....