Ukoliko imate naviku ručak nositi od kuće ili biste tek željeli usvojiti tu rutinu, predlažemo vam da krenete s jednostavnim, a ukusnim receptima koji ne iziskuju mnogo truda, a iznimno su hranjivi.
Nedostatak vremena i užurbanost nikada ne biste trebali koristiti kao izliku za izbjegavanje pravljenja domaćih obroka jer brza hrana s premalo hranjivih vrijednosti utječe na vašu razinu energije, koncentraciju i zdravlje.
Donosimo vam jedan jednostavan i ukusan recept.
Potrebno vam je:
- željena količina pilećeg fileta
- bučine sjemenke i sjemenke suncokreta
- maslinovo ulje (a može i laneno, bučino ili obično suncokretovo)
- začini po želji (sol, papar, curry, crvena slatka paprika)
- češnjak
- limun
Pileći filet narežite na male kockice i pripremite marinadu: žlicu-dvije ulja, žličicu limunovog soka, dva češnjaka i sve željene začine.
Meso ostavite da odstoji u marinadi neko vrijeme (može stajati i nekoliko dana, ukoliko želite napraviti veću količinu i za polovicu radnog tjedna).
Kada želite pripremati svoj obrok (to može biti večer prije ili ujutro, prije posla), prvo tostirajte šaku bučinih sjemenki i suncokreta na suhoj tavi i na srednje jakoj vatri, stalno miješajući dok ne počnu lagano mirisati.
Potom u njih dodajte nekoliko kapi ulja (ako imate dobru tavu, ulje ne treba niti stavljati jer ga marinada ima dovoljno) i kockice piletine. Meso pržite stalno miješajući.
Kada se s obje strane meso ispeče, dodajte mu kuhanu rižu i promiješajte.
Varijacije na tu temu sada su neograničene; možete u sve to dodati malo vrhnja za kuhanje, pasiranu rajčicu ili napraviti pravo šareno jelo u koje ćete dodati povrće (rajčicu, papriku, krastavce i malo feta sira).
Brzo, jednostavno, fino i što je najvažnije – ukusno i kada je hladno.
J.V.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....