Nakon orahnjača i pečenki, vrijeme je za blitvu i brokulu – pročistite organizam izdašnom dozom zelenog povrća u juhi, salati i zdravom napitku.
JUHA OD CELERA, BROKULE I ĐUMBIRA
Sastojci (za 4 osobe):
1 veći krijen celera, 1 brokula, 3 režnja češnjaka, 1 žličica kumina, 1 žličica cimeta, 2 žličice kurkume, 1,5 cm korijena đumbira, papar, 1 žlica lanenog ulja, voda
Priprava:
U posudu s debelim dnom stavite narezani celer i natrganu brokulu te ulijte vodu da prekrijete povrće. Kad provri, stišajte vatru pa dodajte oguljeni i naribani đumbir te druge začine. Kuhano povrće izmiksajte, ulijte u zdjelice i prelijte lanenim uljem.
SALATA OD MLADOG ŠPINATA U ORAHA
Sastojci (za 4 osobe):
1 manji celer narezan na štapiće, 50 dag mladog špinata, 5 dag oraha
Preljev:
20 dag mekanog tofua, 2 žlice sojina umaka, 1 žlica jabučnog octa, 4 žlice nori algi
Priprava:
U zdjelu stavite špinat, celer i krupno sjeckane orahe. Izmiksajte tofu, sojin umak, jabučni ocat i sitno narezane morske alge, prelijte salatu i promiješajte. Pospite sezamovim sjemenkama.
ZELENI SMOOTHIE
Sastojci (za 1 čašu):
1/2 krastavca, 1 manji korijen celera, šaka mladog špinata ili blitve, 1/2 zrelog avokada, 1 žličica suncokretovih sjemenki, 1 žlica sezamovih sjemenki, voda po potrebi
Priprava:
U sokovniku izmiksajte krastavac, celer i špinat. Dodajte vilicom zgnječen avokado i mljevene sjemenke te dobro izmiješajte. Ako je pregusto dodajte malo vode.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....