Voditeljica Doris Pinčić obožava kuhati i postala je prava majstorica u tome. Uoči blagdana je pripremila ukusan kolač od batata čiji je recept odlučila podijeliti sa svojim brojnim pratiteljima na Instagramu.
"Obožavam kuhati. Strastveni sam gurman, a kuhinja je moje umjetničko platno. Volim kuhati lokalno, sezonski i ono kao naše bake. Zato svoju kuhinju i zovem Kuhinja babe Eve jer me upravo moja pokojna baba Eva naučila promišljati u kuhinji, od malo namirnica stvarati čaroliju", rekla je jednom prilikom voditeljica emisije Dobro jutro, Hrvatske Doris Pinčić koja je vrlo svestrana u svemu što radi. Upravo njezina baka bila joj je inspiracija za video sadržaj u kojim glumica i voditeljica šeta svim krajevima Hrvatske i upoznaje s kulturom, tradicijom i zaboravljenim receptima naših baka.
Uoči blagdana već je započela pripremu. U Instagram storyjima pripremila je kolač od batata za koji kaže možda ne izgleda savršeno, no za sada je njezina najdraža slastica u prosincu, a podijelivši recept napomenula je kako su količine sastojaka proizvoljne, poručivši pratiteljima da se u pripremi ovog ukusnog kolača 'igraju'.
Kolač od batata prema recepturi Doris Pinčić
Suhi sastojci
- Pola šalice pirovog brašna
- Pola šalice bademovog brašna
- Pola šalice kokosovog brašna
- Malo običnog bijelog, glatkog brašna
- Žličica soda bikarbone
- Cimet
- Prstohvat soli
Mokri sastojci - Skuhani batat smiksan s 1 dl mlijeka po izboru
- Tri velike žličice meda
- 3 jaja
- Rastopljen kokosov maslac (3 velike žlice maslaca)
- Čokolada za kuhanje
- Ekstrakt vanilije
- Iscijeđena naranča
- Malo limunovog soka
Mokre i suhe sastojke potrebno je polako izmiješati te dobivenu smjesu postaviti u kalup za kuglof, a zatim peći 40 minuta u pećnici na 180 stupnjeva. Kako navodi HRT-ova voditeljica, kada izvadite kolač iz pećnice možda na prvu neće izgledati kao da je gotov, no nakon što se ohladi poprimit će čvršći oblik.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....