Biljana Blivajs/Cropix
Poliklinika Alabdulla

Žena s milijun interesa koja se nakon proizvodnje drvene građe posvetila ‘ženskim problemima‘

Ovo je priča o poduzetnici Ljubici Alabdulla koja je u novootvorenoj Poliklinici Alabdulla objedinila ginekološku estetiku u neinvazivne metode za njegu lica i tijela.

Ovo je priča o poduzetnici Ljubici Alabdulla koja je u novootvorenoj Poliklinici Alabdulla objedinila ginekološku estetiku u neinvazivne metode za njegu lica i tijela.

Iako za sebe kaže da oduvijek ima mali milijun interesa - čitaj, poslovnih ambicija - Ljubica Alabdulla (47) u svemu je dosad bila jednako uspješna. Vjerojatno zato što za tu rođenu Siščanku ne postoje nerješivi problemi. U petnaest godina, koliko vodi Euroforest Group, učinila je od te tvrtke jedan od vodećih izvoznika i proizvođača rezane drvene građe u području srednje Europe i zapadnog Balkana, a ovih je dana u Zagrebu zaživio još jedan njezin projekt - Poliklinika Alabdulla. U luksuzno uređenom prostoru od 300 četvornih metara objedinila je ginekološku estetiku i neinvazivne estetske metode za njegu lica i tijela. "Ideja se rodila u jednom razgovoru s prijateljicom, ginekologinjom iz Siska. Dugo je radila u javnom zdravstvu i željela je biti samostalna, kako bi ženama kojima je nakon poroda prirodnim putem narušena kvaliteta života omogućila da što prije vrate sve funkcije. Rekla sam joj da pronađe prostor, a ja ću otvoriti ginekološki odjel. Tako je i bilo: za polikliniku smo nabavili najsuvremenije uređaje za ovlaživanje i za smanjivanje rodnice na prijašnju veličinu, za inkontinenciju... Održavat ćemo edukacije o dojenju, postupanju s bebama, fizioterapiju za majke i bebe... ", kaže Ljubica Alabdulla, koja je svoje troje djece rodila carskim rezom pa nije osjetila tegobe koje često nastupaju nakon vaginalnih porođaja, poput nevoljnog otjecanja mokraće.

image

Luksuzno uređen prostor prostire se na 300 četvornih metara

Biljana Blivajs/Cropix

"U javnom zdravstvu ne mogu se riješiti takve tegobe, a one prilično narušavaju kvalitetu života. Važno je da se žena nakon porođaja opet osjeća kao žena, i u spolnom životu i u svakom drugom pogledu", ističe poduzetnica, koja je nakon ginekološkog otvorila i kozmetološki odjel, u kojem se obavljaju neinvazivni tretmani za estetiku lica i tijela. Obavljaju ih certificirani stručnjaci, pa tako na klijentice koje idu na tretman uređajem Morpheus 8 - koji se izvodi pod lokalnom anestezijom - pazi vrhunska stručnjakinja, anesteziologinja, mr. sc. Dijana Kukin. Za nekirurško podizanje lica koristi se “glava” koja iznimno tankim iglicama dugim četiri milimetra prodire u lice i u te “rupice” se aplicira odgovarajući preparat, dok se za uklanjanje celulita, podizanje opuštenog trbuha i druge tretmane na tijelu koriste iglice od sedam milimetara. Multipolarna radiofrekvencija koja “obavija” iglice djeluje na više slojeva kože, potiče stvaranje kolagena i elastina, remodelira masno tkivo, uklanja višak celulita i zateže kožu, a u uklanjanju ožiljaka koristi se funkcija za regeneraciju tkiva. Potpuni rezultati su vidljivi tri mjeseca nakon posljednjeg od tri tretmana koji se rade u razmaku od šest tjedana, a traju od tri do pet godina.

image

Poliklinka Alabdulla objedinjuje ginekološku estetiku i neinvazivne estetske metode za njegu lica i tijela

Biljana Blivajs/Cropix

"Vrlo je tražen i PRP tretman, gdje se vlastitom krvnom plazmom korigira veliki broj estetskih nedostataka na licu, vratu, dekolteu i šakama, pa mikropigmentacija usana, sve vrste HydraFacial tretmana, potom svi tretmani Dermapen uređajem koji poboljšava tonus, umanjuje bore, sužava pore, rješava duboke ožiljke od akni i smanjuje hiperpigmentacije. Tu su i tretmani dermokozmetikom Dermaceuticals te Alqvimia i Skinbetter. Mr. sc. Dijana Kukin, priznato ime u svijetu estetike, zadužena je za terapiju botoksom, tretmane filerima, kao i za tretmane Sculptrom", objašnjava vlasnica Poliklinike, koja je u svijet neinvazivne estetike - iako nikad nije radila u području medicine - zaplivala s jednakom sigurnošću i lakoćom kao i u svim prijašnjim poslovima. Još kao tinejdžerica je sanjala da postane ozbiljna poslovna žena, koja svijetom putuje avionom u business klasi - za razliku od svojih vršnjakinja koje su maštale o tome da budu manekenke ili glumice. Nakon srednje škole zaposlila se u jednoj zagrebačkoj financijskoj ustanovi, mnogo učila i radila, a znanje i spretnost u obavljanju kompliciranih poslovnih transakcija odveli su je u Ukrajinu, a potom u Ženevu.

image

Ljubica Alabdulla

Biljana Blivajs/Cropix

Tamo je kroz posao upoznala i jednog od vodećih ljudi u Libiji, koji joj je savjetovao da se vrati u domovinu i pokrene posao s drvom jer bi u tom području mogla mnogo postići. I bio je u pravu. "Često slušam priče žena o njihovom nezahvalnom položaju u svijetu biznisa, koji se smatra rezerviranim za muškarce. Nisam imala i nemam taj problem. Radim, dođem doma, pospremim, skuham, majka sam. Isprva mi je pomagala mama, a sad smo poslovno-financijski na toj razini da si mogu priuštiti ženu koja živi s nama u kući, kuha i sprema te vozača koji vozi klince u školu i na razne aktivnosti. No, funkcionirala sam normalno i prije, dok si to nisam mogla priuštiti, sve je bilo na meni: primjerice, odvezla bih djecu u vrtić, autom otišla u Rijeku da provjerim kontejnere i vratila se pokupiti ih iz vrtića", govori Ljubica, koja je nekoliko godina živjela i u Londonu, gdje je radila kao menadžerica za šest ljekarni. Tamo je rodila svoje prvo dijete, danas 19-godišnju kćer, koja studira i radi s mamom u tvrtki. Tvrtku Euroforest osnovala je 2012. nakon povratka iz Londona i ostvarenja ljubavne sreće. Naime, na jednom poslovnom putovanju u Dubai Ljubica je upoznala supruga, Sirijca Bashara Alabdulla. Bivši dizajner i poduzetnica kliknuli su odmah te su svoju snagu i zajedništvo usmjerili i na poslovni plan. Bashar je u posao uveo nekoliko ključnih inovacija, što je Ljubici omogućilo da se posveti i svojim drugim projektima. "S prijateljicom sam osnovala tvrtku L&L Properties i sada iznad Rijeke gradimo 15 luksuznih stanova s bazenima i vrtovima s pogledom na Kvarner. Radovi na Poliklinici Alabdulla trajali su godinu dana, od projektiranja i uređenja interijera do svih dozvola koje smo morali dobiti.

image

Poliklinka Alabdulla objedinjuje ginekološku estetiku i neinvazivne estetske metode za njegu lica i tijela

Biljana Blivajs/Cropix

U svakom je poslu važno poštivati zakonske procedure, znati što je važno, zaposliti stručnjake, educirati se, stalno biti u toku sa svime, pogotovo kad je riječ o tehnologiji i estetskoj medicini, gdje se stvari mijenjaju iz dana u dan. No, jednako je važno imati kvalitetan privatni život - biti aktivan, družiti se, biti zadovoljan sa samim sobom", otkriva Ljubica, čiji dan počinje u šest sati ujutro. Do sedam ispija crnu kavu bez šećera, odlazi u teretanu i na reformer i u devet ujutro spremna je za nove poslovne pothvate. "Sve sam postigla svojim rukama, znanjem, trudom i spretnošću. Sve poslove koji radim, bez obzira koliko su različiti, volim i radim ih s veseljem. No, Poliklinika Alabdulla je ipak posebna. Estetskih poliklinika je uistinu mnogo, no naša nudi cjelovit pristup ženi i njezinim potrebama i problemima u svim životnim periodima, jer su ginekologija i estetika objedinjene u cijelosti. Ponuda naše poliklinike maksimalno je raznolika, u skladu s najnovijim svjetskim dostignućima u području neinvazivne kirurgije. Uložila sam u najmodernije i najučinkovitije uređaje, a u timu su poznati stručnjaci. Žene se sa zdravstvenim problemima koje ovdje rješavamo u samo nekoliko tretmana muče godinama. Kolika je to muka, a bespotrebna", kaže Ljubica Alabdulla.


Sadržaj nastao u suradnji s Poliklinikom Alabdulla

Linker
06. rujan 2024 20:39