Dolly Parton

 DOLLY PARTON/INSTAGRAM
Četiri nijanse

Dolly Parton predstavila je liniju ruževa za usne, upakirani su u njezinom stilu, a i mirisom podsjećaju na nju

Otkako je prije šezdeset godina stupila na country scenu, Dolly Parton bila je uvjerena da nije lijepa, ali može izvući maksimum od onog što ima: ona je američka kraljica estetskih zahvata kojima zahvaljuje što sa 78 godina izgleda nevjerojatno mlado - iako prenaglašeno, što i sama priznaje.

Otkako je prije šezdeset godina stupila na country scenu, Dolly Parton bila je uvjerena da nije lijepa, ali može izvući maksimum od onog što ima: ona je američka kraljica estetskih zahvata kojima zahvaljuje što sa 78 godina izgleda nevjerojatno mlado - iako prenaglašeno, što i sama priznaje.

Legendarna country pjevačica Dolly Parton u jednoj od svojih najpoznatijih pjesama opjevala je Jolene i njezinu neusporedivu ljepotu vrijednu divljenja, a sada je te stihobe pretočila u proizvod uz koji se svatko od nas može osjećati ljepše. Riječ je o ružu za usne Heaven’s Kiss u zlatnom pakiranju, pretočenom sitnim kristalima, a vrh mu je dizajniran u obliku leptira. "Cijeli sam život željela biti lijepa kao većina djevojaka, posebno djevojaka sa sela koje sanjaju glamur. Počela sam raditi sama svoje male šminke kod kuće kada sam bila klinka i poznata sam po šminkanju, obično pretjeranom, već godinama", izjavila je za WWD.

Dostupan je u četiri nijanse - Rosebud, Birthday Suit, Honey Plum i Jolene Red. Miriše po cvijetu azijske trešnje, laticama ruže i vaniliji, notama koje nas ujedno podsjećaju na Dollynu liniju parfema. "Znate, čak i ako imam loš dan ili nisam dobro - našminkam se i osjećam se mnogo bolje. Uvijek me inspirirala ljepota. Morate maksimalno iskoristiti sve što imate", poručila je glazbenica i dodala kako se nada da će uskoro predstaviti više nijansi i kozmetike. Ruževi su dostupni po cijeni od 18,40 eura na dollybeauty.com, uz četiri parfema koje je lansirala 2021. godine.

image

Ruževi Dolly Parton

DOLLY BEAUTY

Dolly je legenda, čudo prirode, to priznaju čak i oni koji je smatraju čudom kiča ili campa - što zvuči bolje, čak dobronamjerno. Još uvijek pjeva i nastupa, piše nove pjesme, objavila je 49. samostalni album Rockstar, a točno prije pedeset godina napisala je pjesmu “I Will Always Love You”, koju je proslavila Whitney Houston u filmu “Tjelohranitelj” (1992.). Tina Turner je pjevala njezinu pjesmu “There’ll Always Be Music”, njezine pjesme, a da nismo ni znali da su njezine, pjevale su kroz desetljeća i druge velike country i pop zvijezde, a nedavno čak i mlada Miley Cyrus. Najviše se možda proslavila religioznom pjesmom “Coat of Many Colors”, koja se referira na biblijsku priču o kaputu sv. Josipa. Ta pjesma bila je predložak za nekoliko filmova jer govori o majci male Dolly koja joj je sašila kaput od nekih prnja što ih je dobila od susjeda.

Bila je četvrto od dvanaestero djece siromašnih seljaka, pjevala je i pisala pjesme o sirotinji iz zabitih krajeva Amerike tako nalik njezinoj obitelji, o slomljenom srcu, o muškarcima prevarantima, čak i o ženi koja je toliko prelijepa (Jolene) da može osvojiti svakog muškarca pa je druga svesrdno preklinje da joj njezinog ostavi. Uz takve melodrame senzacionalno uspješna (i bogata) Dolly - sve čega se primila išlo joj je od ruke, čak i gluma bez glumačkih vježbi - rano je shvatila da na sceni ne smije izgledati kao siromašni crkveni miš. Od samih početaka svoje karijere radila je na imidžu “većem od života”. Željela je nadići sivilo, nedaće i tugu koje opisuje u pjesmama i ponuditi sliku neke praiskonske ženskosti, i prenaglašene ako treba, koja pokazuje da život ima i blistavu stranu, da se okolnosti daju pobijediti. Je li izabrala pravi stil kojim će to dokazati, ovisi o tome tko je promatra. Za Amerikance ona je legenda jer se nije nikad predala, ni godinama, ni pokretima, ni navikama. Često se citira njezina mudrost o imidžu koji si žene grade: “Ne morate izgledati kao svi ostali. Ne morate biti žena raskošne ljepote da biste izgledali posebno i da biste bili lijepi.”

image

Dolly Parton

BRYAN LYNN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA

Toga se sama uvijek držala. Od prvog kompleta za scenski nastup u Barbie stilu - blještavog, neukusno kričavih boja, najlonskog sjaja, pravog glam & glittera - do frizura, natapiranih, velikih i širokih kao Teksas. Danas ponosno ističe da ima 365 perika, jer “svaki dan mi jedna treba, a toliko je dana u godini”.

Dolly je simpatična, otvorena, autentična, u miru sa sobom, uvijek spremna na šale na svoj račun i zato joj Amerikanci opraštaju artificijelnost - jer to je njezin stil. To je ona! No, budimo realni, Dolly Parton svoj izgled u poznim sedamdesetima ipak duguje bezbrojnim zahvatima pametnih kirurga koji je nisu upropastili - iako su pristali na njezin artificijelan, prenaglašen stil. Ili, kako je jednom rekla, “posve mi je jasno zašto se mnogi transvestiti, drag queens nadahnjuju mojim kostimima i frizurama”. To što je i dalje spremna raditi puno i vjerovati da je još mlada, to pak zahvaljuje svojoj marljivosti i upornosti nepobjedive djevojke sa sela.

Linker
13. rujan 2024 22:56