Hipokratova juha ne sastoji se od mnogo povrća, a tajna je u njenom dugom i polaganom kuhanju. Recept i upute podijelila je žena koja i danas mami uzdahe svojim stasom, baš kao i u vrijeme dok je hodala modnim pistama.
S toplijim vremenom svima nam je dosta teške zimske hrane, a dobar recept za lagani detoks organizma gotovo uvijek je dobrodošao - pogotovo kada ga preporučuje bivša prva dama Francuske i nekadašnji model Carla Bruni. Kako kaže ova 54-godišnja Talijanka, juhu koju si rado kuha osmislio je ni više ni manje nego Hipokrat. Najpoznatiji antički grčki liječnik, smatra se najpoznatijim medicinarom svih vremena, u čije ime svi liječnici i danas polažu zakletvu.
Hipokratova juha ne sastoji se od mnogo povrća, a tajna je u njenom dugom i polaganom kuhanju. Ukusna i hranjiva juha tijelu pomaže izbaciti toksine - što je vidljivo iz samog recepta. Naime, poznato je da su celer i peršin dijuretici, a u ovoj ih juhi ima dosta.
Čitajte i: Victoria Beckham lansirala novi trend: Monotonim obrocima pribjegavaju i ove zvijezde
Pazi na prehranu
Carla je rođena Talijanka, no u dobi od sedam godina preselila se u Francusku. Krajem osamdesetih počela je uspješnu karijeru modela, nakon čega je uspješno prešla i u svijet glazbe. Za tadašnjeg predsjednika Francuske Nicolasa Sarkozyja udala se 2008.
Carla već godinama oduševljava svojom izvrsnom formom i mladolikim izgledom, a na društvenim mrežama često dijeli recepte koji su joj dragi, a istovremeno su i zdravi. Tako je i ovaj put otkrila kako kuha svoju omiljenu juhu, a ispisala je i cijeli recept.
Sastojci:
- 1 korijen celera
- 1 veliki poriluk
- 2 crvena luka
- peršin
- 500 g rajčica
- 500 g krumpira
- češnjak
- sol
Priprema:
Sve namirnice pripremite za kuhanje i izrežite na veće komade. Stavite ih u lonac i prelijte hladnom vodom. Kuhajte na laganoj vatri dva sata. Nakon toga štapnim mikserom usitnite povrće dok je još juha topla.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....