IINSTAGRAM/ SOFIA Richie Grainge
OMILJENI DODATAK

Kopče za kosu nikada nisu bile toliko popularne, evo kako odabrati savršenu za chic ljetnu frizuru

S obzirom na to da su proteklih sezona doživjele pravu renesansu, ponuda je zaista raznolika, pa čak i zabavna.

S obzirom na to da su proteklih sezona doživjele pravu renesansu, ponuda je zaista raznolika, pa čak i zabavna.

Za vrijeme ljetnih mjeseci jedan od "spasa od vrućina" je i podizanje kose, a česti saveznik u tome su kopče za kosu koje su dugo godina bile rezervirane za "kućno izdanje". Ipak, taj dodatak ove je sezone iznimno popularan i to ne samo u kombinaciji s ležernim izdanjima. Frizure s kopčama bile su iznimno popularne devedesetih i početkom 2000-tih - sjetimo se samo Jennifer Aniston kao Rachel u "Prijateljima" i Renée Zellweger u Bridget Jones - a sada doživljavaju malu renesansu, što se može primijetiti i po brojnim savjetima na TikToku - od toga koji su modeli najtrendi pa sve do toga kako izabrati savršenu za svoju kosu.

image

Jennifer Aniston kao Rachel u "Prijateljima"

WARNER BROS/COURTESY EVERETT COLLECTION
image

Renee Zellweger u filmu "Bridget Jones: Na rubu pameti"

UNIVERSAL/COURTESY EVERETT COLLECTION

Naravno, kao i kod svega kada je frizura u pitanju, kod odabira kopče treba voditi računa o dužini, ali i gustoći vlasi jer što više kose imate to vam veća kopča treba kako biste je uspješno skupili. Upravo zbog toga, mnogi brendovi u ponudi imaju modele različitih veličina, od mini pa do XXL, ali i one s različitim dodacima poput savitljivih "zubaca.

Kako stilizirati kopču?

Frizeri za ravnu kosu predlažu da se kosa iz niskog repa podigne i zakopča, s nekoliko puštenih pramenova oko lica. Za one koji imaju svilenkastu teksturu preporuka je kopču zakopčati čim bliže korijenu kose, te odabrati model s dužim zupcima.

Oni s valovitom i kovrčavom kosom mogu se zaigrati s različitim frizurama jer je ovakav tip kose izrazito zahvalan za eksperimentiranje, ali najjednostavnije je skupiti kosu i "zarolati je" prema gore te zakopčati u razini ušiju. Za jako dugačku i gustu kosu trebat će vam velika kopča s dugačkim zupcima, osobito ako želite skupiti sve vlasi u nju.

@kianadalleave

Favorite clawclip curly hiarstyles!

♬ original sound - Kiana
@raxhellam If you have thick long hair, you NEED these claw clips by Nicky Dor! They are so secure and the only claw clips I have found to hold ALL of my hair #hairstyles #clawcliphairstyles #clawclip #haircut #hairtok #longhairstyles ♬ original sound - Rach :)

Za kosu dužine do ramena najednostavniji styling s kopčom je napola podignuta kosa, odnosno da skupite pramenove oko lica i s kopčom napravite mali rep, ili pak da ih s mini kopčama uhvatite sa svake strane, iznad ušiju. To je posebno popularno ako imate bob s obzirom da je kosa kratka pa se s većim kopčama ne može mnogo.

@ashlynnrudzinski short hairstyles part 3 // little claw clip action on a half up half down hairstyle #clawclipshorthair #shorthair #bob #frenchbob #shorthairstyles #clawcliphairstyles ♬ Not my fault sped up - Abby:)

Donosimo nekoliko primjera frizura u kojima glavnu ulogu imaju kopče, a pronašli smo i izbor iz trgovina - od mini do maksi modela.

image

19 eura, & Other Stories

PRESS
image

17 eura, & Other Stories

PRESS
image

15 eura, & Other Stories

PRESS
image

29 eura, COS

image

22 eura, Arket

image

5 eura, Urban Outfiters

PRESS
image

Urban Outfiters

PRESS
image

12,95 eura, Zara

Linker
16. rujan 2024 17:24