Sidney Sweeney

 JOE SUTTER, PACIFICCOASTNEWS/PACIFIC COAST NEWS/PROFIMEDIA
Vječno ljeto

Ljeto u kosi: Balearska plava sve je traženija nijansa pramenova koja najviše dolazi do izražaja uz ležeran, nedotjeran styling

Ova topla, sunčana nijansa plave boje inspirirana Balearskim otocima unosi dašak mediteranskog sunca u ranu jesen, uz prirodan izgled i zdrav sjaj kose koji odražava bezbrižan ljetni stil života.

Ova topla, sunčana nijansa plave boje inspirirana Balearskim otocima unosi dašak mediteranskog sunca u ranu jesen, uz prirodan izgled i zdrav sjaj kose koji odražava bezbrižan ljetni stil života.

Ljeto se bliži kraju, a jedna nijansa boje kose produžit će tople dane i u ranoj jeseni. Balearski plava boja postala je hit u frizerskim salonima - ukoliko se nije dogodila na potpuno prirodan način. Svijetli pramenovi, natopljeni mediteranskim morem, a zatim osušeni na suncu definicija ja ovog trenda u svijetu kolorista. Inspirirana zlatnim plažama, toplom klimom i opuštenim ugođajem Balearskih otoka, "Balearski plava sunčana je nijansa plave koja utjelovljuje prirodnu, ležernu ljepotu povezanu s boravkom na suncu Ibize ili Mallorce", komentirao je za portal Glamour Jason Collier, vodeći londonski stilist kose.
"Boja kose osmišljena je da izgleda prirodno, kao rezultat dugih dana provedenih na otvorenom uz more, a ne kao izgled postignut u salonu,” napominje Jason. “To je vrsta plave koja sugerira bezbrižan, suncem okupan stil života, s bojom koja je istovremeno živahna i suptilna,” dodaje.

Kako se približavamo kraju ljeta, ova nijansa zadržava nam sunčevi sjaj, ali svijetla, zlatna, organska nijansa može se savršeno prenijeti u jesen, slično kao što preplanuli ten ide uz udobne pletene komade. Ako niste prirodna plavuša, nijansa će zahtijevati blago izbjeljivanje, ali budući da je pomiješana s prirodnim tonovima, zdravija je za kosu od svijetlih platinastih nijansi, a uz pažljivo doziranje boje, može i vrlo nježno izrasti, bez naglašene linije izrasta.

„Kosa bi trebala imati tople podtonove, s naznakama zlata i meda, odražavajući toplu klimu Balearskih otoka. Ta toplina daje kosi blistav, zdrav sjaj, kao da reflektira sunčeve zrake," rekao je Jason. Pramenovi su uglavnom koncentrirani oko lica, na vrhovima i tjemenu, dajući dojam kose koja je postupno posvijetljena izloženošću prirodnim elementima.

Što se tiče tehnike, vaš frizer bi trebao zadržati izgled što više prirodnim. “Pramenovi bi se trebali neprimjetno uklopiti s osnovnom bojom, stvarajući efekt gradacije na način da se kosa prirodno posvjetljuje od korijena prema vrhovima nakon dužeg izlaganja suncu. Boja ne bi trebala izgledati previše ‘dotjerano‘,” napominje Collier.

Što se tiče stiliziranja, neurednost i prirodna tekstura su itekako dobrodošle. “Tekstura kose igra veliku ulogu u izgledu balearski plave boje,” kaže Jason. “Ako je kosa kovrčava, valovita ili neuredna, svjetlost se hvata na različitim dijelovima, poboljšavajući dimenzionalnost plavih tonova,” dodaje. Od preparata preporučuje se korištenje spreja za kosu koji sadrži morsku sol.

Međutim, suhu, oštećenu kosu treba njegovati, pa između stiliziranja koristite ulja i maske za njegu. “Unatoč izlaganju suncu, želimo da kosa izgleda i osjeća se mekom i zdravom, s laganim sjajem, dajući joj blistavu, reflektirajuću kvalitetu, pa svakako redovito koristite kvalitetne maske i ulja,” savjetuje stilist za kosu.

Linker
13. rujan 2024 06:37