JELENA BALIĆ
PRED OGLEDALOM

Manekenka i buduća pravnica otkrila nam je svoje beauty tajne: "Prestala sam umivati lice vodom i primijetila veliku razliku"

Zagrebačka manekenka s desetogodišnjim iskustvom u svijetu mode otkriva zbog čega ne umiva lice vodom, kako uspijeva održati liniju bez vježbanja te bez kojih parfema ne može zamisliti život

Zagrebačka manekenka s desetogodišnjim iskustvom u svijetu mode otkriva zbog čega ne umiva lice vodom, kako uspijeva održati liniju bez vježbanja te bez kojih parfema ne može zamisliti život

Apsolventica Prav­nog fakulteta i već 10 godina uspješna kao model, Elena Dizdar (26) nedavno se vratila iz Milana, gdje je na Tjednu mode iz publike pratila revije modnih brendova za koje dosad snimila brojne kampanje - Phillip Plein, Mannei, Dolce&Gabbana, Diesel, Boss, Guess... Kako je 26-godišnja Zagrepčanka gotovo svaki drugi tjedan negdje na putu, svoju beauty rutinu i prehranu mora prilagođavati tom ritmu. Zbog svega toga nastoji da joj briga o sebi bude što jednostavnija, no neke korake ipak ne preskače.

image
FRANJO MATKOVIĆ

KAD KOŽA PODIVLJA

Imam kvalitetnu kožu lica i zaista sam sretna zbog toga. Jedini problem je masnija T zona, pa tome posvećujem malo više pažnje. Prije nekoliko godina sam počela izbjegavati umivanje vodom, pa za čišćenje lica koristim mlijeko i tonik. Primjećujem veliku razliku, jer voda je "tvrda" i isušuje kožu - a posljednjih godina sa suhoćom više nemam problem. Ujutro i navečer rutina mi je ista: nakon čišćenja nanesem Institut Esthederm serum Age Proteom Advanced, koji usporava proces starenja i poboljšava sposobnost samoobnavljanja kože. Također, nezaobilazni dio svake rutine su mi i Kiehl‘s Avocado krema za njegu oko očiju i Reviderm O2 Hydro Fluid koji savršeno hidratizira kožu. Ako osjetim da mi koža "podivlja", smirim je na Hydrafacial tretmanu, koji dobro očisti lice pa serumi i kreme bolje prodiru i učinkovitiji su. Ove godine sam prvi put bila i na laserskim tretmanima i moram priznati da su mi zaista poboljšali kvalitetu kože i njezinu barijere. No, najvažnije što sam shvatila da su sitne nepravilnosti normalne i da nitko nema savršenu kožu.

image
JOANNA PACIOREK
image
JOANNA PACIOREK

OBRVE U PRVOM PLANU

Kako da sam gotovo svakodnevno pod teškom šminkom i s frizurom, slobodno vrijeme provodim posve prirodna. Rijetko se šminkam, možda za evente ili izlaske: manje je više - slažem se apsolutno s tom izrekom. Ako se ipak odlučim malo srediti, koristim YSL Beauty Touche eclat korektor, bronzer Hola, YSL smeđu maskaru te olovku za usta Charlotte Tilbury Iconic Nude. Nekada stavim puder, a to je onda YSL All Hours koji ublažim serumom. Volim imati uredne obrve, koje samo počešljam jer su prirodno guste. U svemu volim minimalizam pa su tako i na noktima uvijek to nude tonovi, a na manikuru i pedikuru idem svaka dva tjedna. To mi je bitno ne samo zbog posla kojim se bavim već se tako puno bolje osjećam.

image

Parfem Marc Antoine Barrois, olovka za usne Charlotte Tilbury Iconic Nude, YSL All Hours puder, L‘Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular šampon, Reviderm O2 Hydro Fluid, Esthederm serum Age Proteom Advanced

PROMO/CANVA

KOSA BEZ SJAJA

Prirodna boja kose mi je mišje siva, bez sjaja, pa je već godinama "razvedravam" pomoću svijetlih pramenova. Dugo godina sam vjerna L‘Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular šamponu za oštećenu kosu koji sadrži peptide i aminokiseline, zahvaljujući kojima prodire u strukturu kose, a ne preskačem ni L‘Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Gold Quinoa + Protein regenerirajuću masku za suhu i oštećenu kosu, kao ni L‘Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular serum za oštećenu kosu. I obavezno odlazim u frizerski salon Teuta.

image
VLADA MAKOVEJA
image
JELENA BALIĆ

UNISEKS MIRISI

Velika sam zaljubljenica u parfeme, koje volim sama kupovati, ali i dobivati na dar, a moram reći i kako ljude pamtim po parfemima. Trenutačno imam više od 25 otvorenih bočica, a najčešće su to uniseks parfemi koje dijelim s dečkom. Najdraži su mi Marc Antoine Barrois - Tilia i Ganymed, ali i Escentric Molecules Molecule 02 te Dyptique Fleur de Peau..

image
PROSPER FILIPOVIĆ
image
MINA DISHLENKOVICH

IZBIRLJIVOST U HRANI

Bit ću iskrena i reći da vitku liniju dugujem isključivo dobroj genetici jer nisam redovita na treninzima zbog čestih putovanja. No, kada uhvatim vremena, odem na pilates reformer ili boks, a ponekad padel ili tenis. Dosta sam izbirljiva u hrani, a sve što znam naučila me moja baka, koja mi je priznala da dobro kuham pa ću joj vjerovati. Možda najviše volim raditi kolače jer mi daju osjećaj kreativnosti. Na meniju mi je najviše riba, salate, rižota i razno povrće, a veliki sam ljubitelj sladoleda i kave. Najteže mi je zdravo se hraniti dok sam na setu jer snimanja traju cijeli dan pa se prilagodim većini, ne nosim hranu od doma i ne pripremam je dan ranije, nažalost, tako da su mi ti dani najviše kaotični što se tiče prehrane.

image
ŠIME EŠKINJA
Linker
04. listopad 2024 10:21