Klara Čerina

 INSTAGRAM
Beauty inspiracije

Naše "it" djevojke otkrivaju kako izgleda njihova ljetna beauty rutina, nose li make-up i bez čega ne odlaze na more

Influencerice Ivana Mišković, Kate Sušić i Klara Čerina te Loto djevojka i inženjerka agronomije Ana-Klaudija Štilinović s Glorijom su podijelile i koje kozmetičke proizvode najradije koriste kada temperature porastu.

Influencerice Ivana Mišković, Kate Sušić i Klara Čerina te Loto djevojka i inženjerka agronomije Ana-Klaudija Štilinović s Glorijom su podijelile i koje kozmetičke proizvode najradije koriste kada temperature porastu.

S obzirom na to da ljeto sa sobom nosi mnoge promjene, sasvim je razumljivo da se naša ljetna beauty rutina itekako razlikuje od one ostatka godine. Porast temperature, dolazak sparina, pojačano znojenje, morska sol u kosi... Sve su to stvari zbog kojih naša koža lica i tijela, ali i kosa zahtijevaju više pozornosti. Upravo smo zbog toga naše it djevojke - influencerice Ivanu Mišković, Kate Sušić i Klaru Čerinu te Loto djevojku i inženjerku agronomije Ana-Klaudiju Štilinović pitali kako izgleda njihova ljetna beauty rutina, nose li make-up i bez čega ne mogu zamisliti odlazak na more.

IVANA MIŠKOVIĆ

- Moja rutina ljeti se dosta razlikuje od rutine tijekom godine jer znatno smanjim broj proizvoda za lice, a povećam za tijelo i kosu, kojoj i posvećujem najviše pozornosti s obzirom na to da je konstantno izložena ili morskoj soli ili kloru. Dan mi ne prolazi bez masaže lica s obzirom na to da se ljeti borim s natečenošću, a ljeto ne mogu zamisliti bez SPF-a za lice i tijelo, kao i termalne vodice. Make up ljeti koristim zaista rijetko, samo ako posao to traži od mene. Većinom je to tonirani SPF u kombinaciji s bronzerom i tekućim rumenilom, a moje otkriće ovog ljeta su Zo Skin Health tonirani SPF bez kojeg ne izlazim iz kuće i Color WOW dream coat supernatural spray koji mi je definitivno spasio kosu ovog ljeta.

KATE SUŠIĆ

- Što se tiče lica, ljeti definitivno manje koristim aktivne sastojke poput salicilne kiseline ili vitamina C, već koristim mnogo laganije kreme kako mi se pore ne bi čepile. Kada je riječ o tijelu i kosi, fokusiram se na hidraciju u obliku pilinga, maski i ulja. Kao i svi, nadam se, redovito na lice stavljam SPF s faktorom 50 i obnavljam ga tijekom dana. Osim toga, ljeti volim staviti masku u kosu i tako otići na plažu jer sunce i toplina pomognu da se sastojci bolje upiju i djeluju, a onda mi i sol manje isuši kosu. Iako se ljeti šminkam, radim to manje i rjeđe pa biram laganiji, više glowy make-up s manje proizvoda. Trenutno za dnevnu varijantu make-upa koristim Avene tonirani SPF za lice, malo korektora, malo Rare beauty kremastog bronzera i na usnama nosim Clinique Pink honey ruž i Maybelline sjajilo. To mi je idealna ljetna kombinacija!

KLARA ČERINA

- Moja ljetna rutina znatno se razlikuje od one tijekom ostatka godine zbog potrebe za dodatnom zaštitom i hidratacijom. Fokusiram se na proizvode s visokim SPF-om kako bih zaštitila kožu od štetnih UV zraka, a koristim i lagane hidratantne kreme koje ne začepljuju pore. Isto tako, često nanosim termalnu vodu za osvježenje. Kada je riječ o kosi, koristim proizvode koji štite od sunca i soli poput ulja i sprejeva za kosu sa zaštitnim faktorom. Najviše pozornosti posvećujem hidrataciji i zaštiti od sunca, a jedan od mojih omiljenih ljetnih beauty rituala je redovito nanošenje maski za lice bogatih antioksidansima i hidratantnim sastojcima. Radim i nježne pilinge za tijelo kako bih uklonila mrtve stanice kože i održala kožu glatkom. Uz to, ne zaboravljam na njegu usana, a balzami s SPF-om su obavezni dio moje ljetne rutine. Ljeti preferiram laganiji i prirodniji make-up pa umjesto teških podloga, koristim tonirane kreme ili BB kreme koje sadrže SPF. Naglasak stavljam na svježi izgled kože pa koristim highlightere i bronzere za sunkissed efekt. Za oči biram vodootpornu maskaru i lagane sjenila u neutralnim tonovima, a usne njegujem balzamima u boji ili laganim sjajilima. Ovog ljeta favorit mi je La Roche-Posay ANTHELIOS UVMUNE 400 Oil Control Fluid SPF50+ jer, ne samo da pruža visoku zaštitu od sunca, već i kontrolira sjaj kože, što je idealno za ljetne dane.

ANA-KLAUDIJA ŠTILINOVIĆ

- Kao i tijekom cijele godine, ljeti imam vrlo jednostavne i praktične rutine. Bitno mi je da sve stignem odraditi kroz dan - da ujutro s malo šminke izgledam svježe i naspavano, a na kraju dana dobro očistim lice. Kroz dan se trudim piti puno vode, a ljeto i odlazak na more ne mogu zamisliti bez zaštitnog faktora. Stavljam ga nekoliko puta dnevno, ne samo da ne izgorim, već i zbog prevencije hiperpigmentacije, a također volim sprejeve s vodicom za lice. Nisam veliki fan šminke i uvijek mi je draži prirodniji look, a ljeti to još više dođe do izražaja. Uz velike vrućine ne mogu smisliti tešku šminku na licu. Tijekom godišnjeg odmora uglavnom u potpunosti izbacim šminku, a za posao koristim samo minimalne količine. Ispod šminke stavljam zaštitni faktor, šminku nanesem u tankom sloju i čim dođem doma sve skidam. Već neko vrijeme koristim La Roche-Posay Anthelios zaštitni faktor (spf 50), a u zadnje vrijeme me jako zanima Beauty of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics krema. Rijetko kad me skincare trendovi povuku, ali ovaj proizvod mi je baš zapeo za oko i jedva ga čekam isprobati.

Linker
08. rujan 2024 04:40