LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
šTO ĆETE ODABRATI?

Od minimalizma do grunge looka 90-ih: Domaća vizažistica otkriva koji će make-up trendovi dominirati ove jeseni

Sezona koja je pred nama najavljuje beauty trendove koji će zadovoljiti baš svačiji ukus - od jednostavno čistog tena do naglašenih grungy i colorful lookova.

Sezona koja je pred nama najavljuje beauty trendove koji će zadovoljiti baš svačiji ukus - od jednostavno čistog tena do naglašenih grungy i colorful lookova.

I dok u ljetnim mjesecima najradije biramo laganiji i minimalistički make-up, jesen je doba u godini kada se nešto više okrećemo odvažnijim lookovima. Eksperimentiranje s bojama i stilovima tada nam nije više strano, a o tome koji će make-up trendovi dominirati ove jeseni razgovarali smo s vizažisticom i make-up artisticom Silvom Stojanović. Po njezinom mišljenju, sezona koja je pred nama najavljuje trendove koji će zadovoljiti uistinu svačiji ukus - od jednostavno čistog tena pa sve do naglašenih grunge i colorful lookova.

image

Silva Stojanović

PRIVATNI ALBUM

Colour pop eyes

Za sve koji su ikada imali dilemu sa sjenilima u boji, s jeseni dolaze i dobre vijesti. Umjesto cijelog kapka okupanog sjenilom, naglasak boje sada će biti na unutarnjim kutevima oka. Svejedno je hoće li to biti kvadratić ili bljesak boje, zeleno sjenilo, narančasto, žarko ružičasto ili ljubičasto, colour pop look savršen je sve ljubiteljice minimalizma s pomakom.

image
ZVONIMIR FERINA

Urbani clean beauty

Dok pistama prevladavaju naglašene oči i usne, i ljubiteljice prirodnog "no make-up" looka doći će na svoje ove jeseni. Prirodni sjajni ten, minimalno ujednačen serum podlogama i obogaćen "make-up on go" lips&cheeks balzamima, sada ćemo nanositi i na oči stvarajući gorući monokromatski trend. Hint ružičaste boje na usnama, izblendane na obrazima, i to visoko na jagodicama i utapkane po kapcima naglasit će urbani clean beauty look za dnevne potrebe.

image
MATTEO VALLE/ LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Grunge look 90-ih

Nostalgija 90-ih inspirirala je modne piste na glam grunge look koji lako možemo uvrstiti u dnevnu i večernju rutinu jer nije potrebno puno truda da se do njega dođe. Grunge karakterizira njegov "neuredan" i jednostavan izgled s pomiješanim, odnosno razmrljanim crnim olovkama za oči i tamnim sjenilima koji stvaraju dojam inspiriran rockom. Slobodno se poigrajte već uhodanim smokey eye lookom koji je dovoljno prstima razmazati na gornjem i donjem kapku kako bi izgledao smudgy.

image
ALESSANDRO ZENO LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Dominacija prirodnih obrva

Prirodne obrve ove se jeseni vraćaju na velika vrata kao ultimativni makeup trend. Make-up artisti tako se sve više odriču brow fix gela, a radije obrve samo popune i začešljaju dok ne poprime "fluffy" izgled. Također se vraćaju tanke obrve, a gotovo svi dizajneri na posljednjem Tjednu mode potpuno su prekrivali obrve svojim modelima.

image
ANDREA ADRIANI LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT

Statement crvene usne

Mat crveni ruž na čistom licu bez maskare ili s obilatom maskarom na trepavicama, ultimativni je trend koji će zarobiti srca većini trendseterica. Gotovo su svi dizajneri crveni ruž najavili za ovu jesen u svim nijansama, od svijetle do Burgundy tamne. Novo je što se olovka za ruž ne vidi, tvoreći putene okrugle usnice natopljene punim crvenim mat bojama.

image
ALESSANDRO ZENO LAUNCHMETRICS/SPOTLIGHT
Linker
08. rujan 2024 21:14