Jana Nails

 PRESS
u Westinu

Održana prva parfemska konferencija: Događanje koje je dalo sasvim novi pogled na mirisni svijet

Subota u hotelu Westin na 17. katu nije bila samo obilježena sunčanim pogledom na Zagreb već i najmirisnijim trenutcima jer je - Parfemska konferencija #mirisnepriče powered by JANA NAILS Zagreb učinila središtem regije za sve parfemske profesionalce i entuzijaste.

Subota u hotelu Westin na 17. katu nije bila samo obilježena sunčanim pogledom na Zagreb već i najmirisnijim trenutcima jer je - Parfemska konferencija #mirisnepriče powered by JANA NAILS Zagreb učinila središtem regije za sve parfemske profesionalce i entuzijaste.

Parfemska konferencija #mirisnepriče powered by JANA NAILS pokazala je da je itekako bila potrebna kao regionalno događanje jer je okupila 150 posjetitelja, parfemskih entuzijasta, parfumerije, brendove i predstavnike brendova iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Bilo je to događanje koje je dalo sasvim novi pogled na mirisni svijet jer su organizatori kao predavače doveli stručnjake iz različitih područja. Hrvoje Vukov kao organizator pod svojim već poznatim projektom #mirisnepriče pomaknuo je još jednom granice na parfemskoj sceni.

image

Hrvoje Vukov

PRESS

Tako je cijenjeni neurolog dr. Filip Đerke održao predavanje na temu "Mozak i parfemi“ što je publika odslušala u jednom dahu i poželjela još odgovora od doktora. Ana Valjo je kao magistrica Fitofarmacije s obzirom na dugogodišnje iskusto rada s dermo kozmetikom (Uriage, SVR, Filorga i dr.) odgovorila na pitanja povezana s mitovima o mirisima u kozmetici. Potom je gospodin Veljko Marton kao parfemski poduzetnički autoritet koji je stvorio parfumerije MARTIMEX dao brojne odgovore o svemu što je proživio od ‘90ih do danas. Ali dao je i svoja predviđanja o razvoju tvrtke kao i parfemskog svijeta. Otkrio je i informacije koliko MARTIMEX ulaže u širenja na tržišta za koja mnogi nisu niti znali da je parfumerija prisutna. Bilo je vrlo zanimljivo slušati mudrost čovjeka s tolikim iskustvom u parfemskom poduzetništvu. Uz ugodnu atmosferu kroz pauzu za kavu svi su se nastavili družiti, a onda je uslijedio masterclass koji su svi nestrpljivo čekali. Naime, na pozornicu je došao Philip Birkholz, kreativni um niche brenda BIRKHOLZ. Približio nam je viziju brenda ali i ispričao detalje o proizvodnji i svemu s čime se susreću kao jedan od najbrže rastućih niche brendova parfema u svijetu. Inače, upravo taj brend možete pronaći u MARTIMEXU. Uslijedila je još jedna pauza koju su dakako svi iskoristili za fotografiranje i druženje s Birkholz parfumerom, a potom je program nastavljen vrlo zanimljivim panelom koji je uistinu spojio i institucionalnu stručnost i same regionalne proizvođače. Naime, u ime Hrvatske gospodarske komore kao stručno-poslovne organizacije pridružila se gospođa Jagoda Divić koja je vrlo iscrpno, ali zanimljivo, približila brojke i druge informacije vezano za parfemsku industriju u Hrvatskoj. Isto tako je naglasila, da upravo činjenicom da smo u EU postoje nebrojene mogućnosti za razvoje novih, domaćih brendova ali i njihovo bolje plasiranje na tržišta izvan Hrvatske. Nastavno upravo na tu temu bili su predstavnici hrvatskog parfemskog niche brenda Sortilége Olfactive Arts i brenda iz Srbije Like a therapy FRAGRANCE.

image

Jagoda Divić

PRESS

Tomislav i Barbara Kordić ispričali su razvojni put ali i svoje dojmove kako je proizvoditi u Hrvatskoj, a Marina Ognjenović je osim svoje priče o razvoju i planovima za brend istaknula brojne izazove plasiranja proizvoda u zemlji koja nije članica EU prema EU i drugim tržištima. Nakon iznimno kvalitetnog panela o perspektivi Hrvatske i regije na mapi parfemske industrije, a u ime upravo najvećeg regionalnog lanca parfumerija BELODORE priključila se Valentina Žiljak. Kako je naglasila, iako BELODORE nije prvi na ovo tržište donio niche parfeme, ipak je napravio najveće iskorake i otvorio vrata najzvučnijim brendovima, a time kupcima dao mogućnosti još više izbora. Uz ukusne zalogaje kao pauza za ručak bila je prilika da se posjetitelji nastave družiti, povezivati ali i uživati u parfemima koji su bili izloženi kao dio projekta ADRIA PERFUME AWARD koji se zasebno lansirao na kraju programa. Za kraj je Hrvoje Vukov kao organizator iskoristio priliku za interakciju s publikom kako bi čuo dojmove o izazovima s kojima se susreću parfumerije, brendovi ali i kupci danas. I na kraju cijelog programa, posjetiteljima je predstavljen projekt ADRIA PERFUME AWARDS koji okuplja vrhunske brendove iz dizajnerskog i niche parfemskoh svijeta, ali i regionalne proizvođače mirisnih kompozicija u različitim oblicima. Tako na linku možete ostaviti svoj glas za omiljenu mirisnu kreaciju. Svi sad jedva čekaju event u prosincu kako bi se saznalo tko je najbolji od najboljih.

image

Barbara i Tomislav Kordić

PRESS
image

Valentina Ziljak

PRESS

Prvu regionalnu Parfemsku konferenciju by JANA NAILS stručno je ali zanimljivo vodila Izabela Vrtar koja je uz organizatora Hrvoja Vukova na kraju cijelog programa zahvalila svima na dolasku ali su i najavili da se već rade planovi i za nove parfemske susrete jer će Hrvoje do kraja godine obići regiju kroz različita gostovanja i programe, a za dogodine konferenciju sa još bogatijim programom plan je održati u Rovinju.

image
PRESS

Svi mi imamo svoje #mirisnepriče stoga vjerujemo da ćete rado pratiti razvoj cijelog projekta Parfemske konferencije jer po prvi put su se kroz jednu platformu okupili oni omiljeni među publikom - parfumerije LANA, MARTIMEX, BELODORE, DIVINITY ali i drugi predstavnici brendova kao što su L‘Oréal Luxe, BEAUTY PHARMACY, ORBICO BEAUTY, RADIX, PROMANDS SLOVENIJA sa svojim bestsellerima i novitetima. Tu su i regionalni brendovi Sortilege Olfactive Arts iz Hrvatske, JUNO iz Slovenije kao i Like a therapy FRAGRANCE iz Srbije. Održavanjem prve regionalne Parfemske konferencije i lansiranjem ADRIA PERFUME AWARDS pokazalo se koliki regionalni interes postoji za taj dio lifestyle-a ali i koliko mogućnosti je još u povezivanju i širenju mirisnih priča.

image

Jana Nails

PRESS
image

Proizvodi

PRESS
image

Publika

PRESS
image

Publika

PRESS
Linker
05. rujan 2024 18:49