SHUTTERSTOCK EDITORIAL
KRATKO, KRAĆE...

Razmišljate o kratkoj frizuri za ljeto? Ovo su zvijezde koje nisu odoljele pixie rezu

Iako su bob i lob već godinama sigurna zona kada su u pitanju frizure, posljednjih sezona sve češće možemo vidjeti i vrlo kratke rezove koji su neodoljivo odvažni i seksepilni.

Iako su bob i lob već godinama sigurna zona kada su u pitanju frizure, posljednjih sezona sve češće možemo vidjeti i vrlo kratke rezove koji su neodoljivo odvažni i seksepilni.

Iako joj se teško izboriti kraj popularnosti bob frizure, kratka kosa doživljava rast popularnosti, a osobito je privlačna ljeti kada vladaju vrućine. Osim što je bolji izbor za dane u kojima temperature idu iznad 30 stupnjeva, pixie frizura praktična je i jer zahtijeva manje vremena za tretiranje i stiliziranje pa je samim time i odličan odabir za sve koji žive užurbano. Ako razmišljate o drastičnom rezu, donosimo 10 kratkih frizura poznatih žena koje će vas na prvi pogled uvjeriti da trebate dati šansu potpuno drugačijem stilu baš kao što su to i one u jednom trenutku napravile.

Charlize Theron

Južnoafrička glumica poznata je po tome što nije bojažljiva kada je riječ o promjenama izgleda, a njezine kratke frizure često su postavljale trendove u svijetu ljepote. Jedna od najprepoznatljivijih frizura Charlize Theron je pixie cut koji je nosila za ulogu Imperatorice Furiose u filmu "Pobješnjeli Max: Divlja cesta". Ova frizura bila je izuzetno kratka i funkcionalna, što je savršeno odgovaralo njezinom liku snažne i ratničke žene. Ovaj drastični rez, koji je nosila i prije te uloge, simbolizirao je otpornost i odlučnost.

image

Charlize Theron

FRAZER HARRISON/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

Miley Cyrus

Miley Cyrus često nosi kratke frizure, a njezina ikonična irokeza imala je vrlo kratke ili gotovo obrijane strane, dok je vrh kose bio ostavljen duži. Ova razlika u duljini kose stvorila je dramatičan kontrast, što je frizuri dalo vrlo moderni i edgy izgled. Duži dio kose na vrhu često je bio stiliziran u različitim smjerovima, dodajući dinamiku i volumen. Irokeza je bila simbol njezine transformacije i odrastanja, a iako se sad vratila dugačkim uvojcima, ovo je i dalje jedan od njezinih najprepoznatljivijih lookova.

image

Miley Cyrus

BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK

Katy Perry

Katy Perry voli mijenjati svoj izgled, a jedna od njezinih najprepoznatljivijih frizura bila je pixie. Iako je započela s platinasto plavom bojom, često je mijenjala boje, prelazeći na pastelne tonove poput ružičaste, plave i ljubičaste. Ove promjene dodale su frizuri dodatni sloj zanimljivosti i učinile ju još zanimljivijom.

image

Katy Perry

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Anne Hathaway

Anne Hathaway ošišala je kosu na izuzetno kratku duljinu za svoju ulogu Fantine u filmu "Jadnici" iz 2012. godine. Ova drastična promjena bila je dio njezine predanosti ulozi, koja je zahtijevala transformaciju kako bi što vjernije prikazala tragični lik. Osim što je simbolizirala njezinu profesionalnu predanost, frizura je s vremenom postala ikonična.

image

Anne Hathaway

BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Zendaya

Jedna od najupečatljivijih kratkih frizura Zendaye je pixie cut s modernim twistom. Ovu frizuru karakterizira vrlo kratka kosa sa strane i na stražnjem dijelu, dok je vrh ostavljen nešto dulji.

image

Zendaya

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Kristen Stewart

Kristen je nosila razne kratke frizure koje su isticale njezinu osobnost, odvažnost i modni ukus. Često je eksperimentirala i s bojama kose, a jedan od najupečatljivijih izbora bila je platinasto plava boja. Ova boja dodatno je istaknula njezine kratke frizure, dajući im moderni i edgy izgled. Platinasto plava kosa u kombinaciji s kratkim frizurama činila je Kristen još upečatljivijom i prepoznatljivijom.

image

Kristen Stewart

WYTERS ALBAN/ABACA/SHUTTERSTOCK

Jennifer Lawrence

Nakon što se proslavila i postala prepoznatljiva po svojim dugačkim plavim uvojcima, slavna glumica kosu je odlučila skratiti - i to drastično. Iako je priznala kako joj pixie faza nije najdraža, i dalje je mnogima prava inspiracija za taj rez koji pristaje svim oblicima lica.

image

Jennifer Lawrence

JRC/PLUX/SHUTTERSTOCK

Halle Berry

Halle Berry bila je neprikosnovena pixie kraljica 90-ih (i dugo nakon tog desetljeća). Njezin ikonični rez inspirirao je mnoge žene da se odluče za sličnu frizuru, a frizeri i stilisti često koriste njezin izgled kao referencu za moderni i elegantni stil. Halle Berry je dokazala da kratka kosa može biti izuzetno ženstvena i svestrana.

image

Halle Berry

STEWART COOK/SHUTTERSTOCK

Rihanna

Rihanna je nakon dugo vremena u lipnju ove godine pokazala svoju prirodnu kosu i oduševila obožavatelje. Kratke, kovrčave, medeno plave vlasi potpuna su suprotnost dugačkim ekstenzijama i odvažnim bojama koje smo mogli u zadnje vrijeme vidjeti kod nje, a prirodan izgled pokazala je u marketinške svrhe. Naime, predstavljala je Fenty liniju za njegu kose.

image

Rihanna

JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK

Zoë Kravitz

Iako voli eksperimentirati s rezovima i stilovima, Zoë Kravitz jedna je od ikona kratkih frizura. Samopouzdana, odvažna i jedinstvena glumica pixie je nosila toliko graciozno da je i danas jedna od onih koje prve padnu na pamet kad netko spomene kratku kosu.

image

Zoë Kravitz

SHUTTERSTOCK
Linker
07. rujan 2024 13:44