faretta radić

 EVENTPRESS KOCHAN/IMAGO STOCK&PEOPLE/PROFIMEDIA
PRED OGLEDALOM

Svjetski priznata splitska manekenka: "Često idem na intravenoznu vitaminsku terapiju, to je važan dio moje beauty rutine"

Faretta Radić za Gloriju otkriva zbog čega je godinama vjerna jednoj kremi iz francuskih ljekarni i kako se uspijeva pridržavati skincare rutine i zdravo hraniti s obzirom da leti četiri puta tjedno.

Faretta Radić za Gloriju otkriva zbog čega je godinama vjerna jednoj kremi iz francuskih ljekarni i kako se uspijeva pridržavati skincare rutine i zdravo hraniti s obzirom da leti četiri puta tjedno.

Faretta Radić, prva je hrvatska manekenka koja je pozirala za naslovnicu britanskog Voguea, svrstana je u top 50 modela svijeta, nosila je brojne revije poznatih svjetskih dizajnera, pojavila se u kampanji za brend donjeg rublja Kim Kardashian – SKIMS, a to je samo mali dio uspjeha ove 26-godišnjakinje. Bila je srednjoškolka iz Medicinske škole Split kada su je na Rivi primijetili modni agenti, a vrlo brzo nakon tog susreta nosila je svoju prvu reviju za Givenchy. Od tada do danas obišla je svijet, ne samo zbog angažmana na revijama, već i brojnih kampanja, ali ipak joj je, kaže, najdraže doći u Dalmaciju i odmarati se u opuštenom izdanju bez šminke i frizure. Zanimljivo, glavni sastojak u njezi kože joj je, kaže, intravenozna vitaminska terapija jer vjeruje kako ljepota dolazi iznutra.

image

Otkrivena je sa 16 godina na splitskoj Rivi

PRESS

Ljepota iznutra

Imam normalnu kožu i veoma sam blagoslovljena što se tiče njezina stanja. Mislim da sam ukupno imala četiri prištića u životu, vjerujem da je to zahvaljujući zdravom načinu života od malih nogu. Do svoje 19. godine, jedina rutina koju sam imala bila je jutarnje umivanje. i danas kod mene vrijedi pravilo “manje je više.” Sada, zbog teškog make-upa na poslu ta rutina je malo pojačana, ali i dalje prilično jednostavna. Ujutro nanesem hidratantnu kremu Embryolisse kojoj sam vjerna godinama ili Augustinus Bader Rich Cream, nakon koje slijedi serum s vitaminom C dermatologinje Mimi Luzon i obavezno korištenje zaštitnog faktora jer kao netko tko je stalno u avionu i pod utjecajem UV zračenja, to smatram neophodnim. Večernja rutina uključuje samo Caudalie pjenasti čistač koji mi ukloni sve što se nakupilo na koži tijekom dana, i - ništa više, jer koža treba disati. Također, vrlo važan faktor u mojoj beauty rutini je intravenozna vitaminska terapija, i to isključivo u poliklinici Makeover u Splitu. Koža se regenerira svakih tridesetak dana na temelju svega što unosimo u tijelo – bilo kroz hranu, suplemente, ili zbog klimatskih uvjeta. Dapače, meni kao nekome tko putuje i ima minimalno četiri leta tjedno, vitaminska infuzija je apsolutno neizostavan dio svakodnevnog života jer je važno održavati zdravlje i jačati imunitet. S iskustvom u ovom poslu i znanjem stečenim u farmaceutskoj školi, dobila sam potvrdu svog uvjerenja kada je riječ o kozmetici – prirodni proizvodi, s minimalnim brojem sastojaka, bez parabena i sulfata.

image

Nosila je revije gotovo svih svjetski poznatih dizajnera

NAMEFACE/DDP USA/PROFIMEDIA NAMEFACE/DDP USA/PROFIMEDIA

Rad s dizajnerima

Najveći dojam na mene je ostavio Karl Lagerfeld. Bili smo veoma povezani i bila mi je velika čast snimati kampanje za Chanel i Fendi s njim, kao i otvoriti Chanel reviju. Velikim uspjehom smatram i svoj odnos s Ralphom Laurenom i njegovim brendom, kojem sam dvije godine bila zaštitno lice. Ipak, smatram da je moj najveći uspjeh bio biti lice Dylan Blue Versace parfema tri godine, mirisa posvećenog pokojnom Gianniju Versaceu. To je bila posljednja kreacija koju je Gianni zamislio, ali je nije stigao kreirati. Dovoljno je reći da je moj billboard bio postavljen na Duomo katedrali u Milanu. Ovdje sam gdje jesam isključivo zahvaljujući svom karakteru. Poslovi se sklapaju na temelju kontakata pa pazim da ne ostavljam dojam da tražim nešto drugo. Naravno, talent igra veliku ulogu, no važno je biti brz, profesionalan, kamera mora biti vaš najbolji prijatelj, a modna pista prirodno okruženje. Moja unutrašnja snaga i strast u potpunosti izlaze na površinu kada radim svoj posao.

image

Budući da je svaki tjedan gotovo četiri dana u avionu, ne može, kaže, bez intravenozne vitaminske terapije

PHIL LOFTUS/CAPITAL PICTURES/PROFIMEDIA PHIL LOFTUS/CAPITAL PICTURES/PROFIMEDIA
image

Ponosna je na brojne suradnje ali najviše, ističe, na onu s Ralphom Laurenom i Karlom Lagerfeldom

RALPH LAUREN VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA RALPH LAUREN VIA BESTIMAGE/BESTIMAGE/PROFIMEDIA

Minimalistički make-up

Svakodnevno sam pod teškom šminkom jer su snimanja dio mog života. Kada odmaram što je rijetko, moj make up je prilično minimalistički. Koristim tri proizvoda: BB kremu od Hourglassa, maskaru YSL ili Dior i makeup by Mario Highlighter. Ako idem u izlazak ili se jednostavno taj dan osjećam raspoloženo za malo jači make up, ubacim Charlotte Tilbury setting spray, Giorgio Armani eye liner, Wonderskin ruž za usne, a volim i brend trendseterice Hailey Bieber i njezin Rhode Peptide Lip Tint. Važno mi je da mi obrve izgledaju uredno i lijepo pa idem jednom godišnje na brow lift. Isprobala sam i lash lift, međutim, pokazalo se da taj tretman ne odgovara mojim trepavicama jer se koristi jaka kemijska supstanca.

image

U skincare rutini se vodi krilaticom "manje je više"

SIMONE COMI/IPA-AGENCY.NET/PA IMAGES/PROFIMEDIA SIMONE COMI/IPA-AGENCY.NET/PA IMAGES/PROFIMEDIA
image

Obožava svoju prirodnu kosu koju nikada nije bojila

/ SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Prirodna kosa

Jako volim svoju kosu i to što je zdrava i sjajna. Nikad je nisam bojila niti tretirala, a proizvodi koje koristim, od šampona do regeneratora, isti su oni koje koristim od malih nogu – s malo sastojaka i prirodnim formulama. Ne vidim potrebu za kompliciranjem ili trošenjem puno novca na proizvode za njegu kose i kože. Kada perem kosu doma, nanosim Afroditin šampon od koprive, a nakon njega stavim regeneratore ili od Le Petit Marseillais ili Kerastase. Pazim na svoje nokte, te na prirodne nokte stavljam trajni lak u nude boji ili radim uglavnom french manikuru. Manikura je obavezna svaka dva tjedna, a pedikura svaka tri.

image

Faretta je prva Hrvatica na naslovnici britanskog Voguea

press

Vječni NO.5

Volim parfeme, ali ne mogu reći da sam neki preveliki zaljubljenik, koristim uglavnom Bvlgari Allegra ili Chanel No. 5. No, moram priznati da imam i druge, uvijek je barem pet bočica otvorenih. Držim ih u kući u Hrvatskoj, u putnim torbicama, kao i u stanu u Parizu.

image

Rhode peptide lip tint (27,64 eura), Hourglass BB krema (57 eura), Mimi Luzin vitamin C (184,23 eura), Chanel No.5 (165 eura), Embryolisse krema (20,94 eura)

PETRA RAJKOVIC

U kuhinji od malih nogu

Obožavam kuhati, kuham od svoje sedme godine. Počela sam s izradom kolača, a moj otac mi je tada rekao: “Ako već radiš desert, moraš pripremiti cijeli obrok.” Tako da od malena kuham predjelo, glavno jelo i desert. Hranim se zdravo od malih nogu, bez ikakvih restrikcija, a svakodnevno se bavim tjelesnom aktivnošću. Trenutačno dižem utege u teretani dva do tri puta tjedno, nisam prestala trenirati otkako znam za sebe. S godinama sam prilagodila prehranu zbog gastritisa, a sada imam i problema sa štitnjačom. Zapravo, samo zamjenjujem sastojke s onima koje moje tijelo može tolerirati, ali nikad nisam imala problema s kilažom.

Linker
21. listopad 2024 13:30