Zendaya je na Met Gali u svibnju 2024. podsjetila na trend obrva iz 90-ih
 

 DNPHOTOGRAPHY/ABACA/SHUTTERSTOCK DNPHOTOGRAPHY/ABACA/SHUTTERSTOCK
Opet su tu

Tanko, tanje, najtanje: Zendaya, Lady Gaga i Doja Cat najavile povratak omraženog beauty trenda iz 90-ih

Lady Gaga u novom spotu, osim izgleda iz 70-ih, promovira trend tankih obrva koje se malo po malo, vraćaju na velika vrata.

Lady Gaga u novom spotu, osim izgleda iz 70-ih, promovira trend tankih obrva koje se malo po malo, vraćaju na velika vrata.

Sudeći po beauty potezu Lady Gaga u novom spotu za baladu "Die With a Smile", koju izvodi s Brunom Marsom, mogli bismo češće koristiti pincete za čupkanje obrva, trake s voskom za obrve i sve što se koristi kako bismo obuzdali dlačice koje nam uokviruju lice.

Američka pop diva čiji izgled stvara ili ruši trendove, u spotu se pojavljuje modno usklađena s kolegom u stilu 70-ih, a detalj na njenom besprijekorno našminkanom licu navodi na pomisao da će obrve ponovno biti svedene na tanku liniju ili biti nacrtane.

image

Lady Gaga u spotu s Brunom Marsom podržava stari/novi trend

BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Pjevačica u spotu gotovo da ih nema (stanjene su i vrlo svijetle), oči su istaknute crnim tušem i detaljima u istoj boji nalik na ukrase u obliku suza.

image

Naomi Campbell 90-ih je imala tanke obrve

CHARLES SYKES/SHUTTERSTOCK CHARLES SYKES/SHUTTERSTOCK

Poruka je jasna: odsad bi trebalo češće uzimati kozmetičke pincete u ruke...Tome u prilog svjedoči odluka modne ikone Zendaye da drastično stanji obrve. Taj izgled promovira na ovogodišnjoj Met Gali, što je svojevrsni beauty statement. Čini se da izgled koji je nadahnula Brooke Shields, čije su naglašene, prirodne obrve njen zaštitni znak, polako nestaje s glazbeno-modne scene, a vraća se trend koji su 90-ih među ostalima pokrenule Kate Moss i Naomi Campbell, piše portal parlorbeauty.

image

Kate Moss jedna je od začetnica trenda tankih obrva

BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK BERETTA/SIMS/SHUTTERSTOCK
image

Pamela Anderson ostala je vjerna tankim obrvama, od 90-ih do danas

KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK

S tankim obrvama među prvima su se poigrale i Gwen Stefani te Pamela Anderson dok su se pojavljivale na crvenim tepisima u filmovima i glazbenim spotovima 90-tih.

image

Gwen Stefani 1996., na koncertu grupe No Doubt

MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK MEDIAPUNCH/SHUTTERSTOCK

Da se situacija okreće u koristi tankih obrva, daje naslutiti reperica Doja Cat: njezine su vrlo tanke ili su u nekim modnim izdanjima čak nacrtane. Ljepota odsad boli (barem onima čije se obrve ne daju tek tako počupati).

image

Doja Cat osjetno je stanjila svoje obrve

DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

S druge strane, holivudska glumica Julia Roberts ne da svoje obrve. Kad su je u jednom razgovoru upitali za čim najviše žali, rekla je: "Za svojim obrvama. Voljela bih da ih ranije nisam tako čupala", piše Page Six. Možda će nakon iskoraka Lady Gaga, kad se burne beauty reakcije stišaju, ipak prevladati mudra sredina, obrve koje nisu ni previše naglašene niti pretanke? Koja će strana pobijediti, pokazat će vrijeme.

Linker
12. rujan 2024 00:57