NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX
Životni stil

Tina Biloglav o modnom izričaju, njezi kože i ljubavi prema zdravoj hrani koju je usvojila od svog Marka

Arhitektica i dizajnerica interijera otkrila nam je najdraži komad iz svoje garderobe, kozmetički proizvod koji je nedavno isprobala i na prvu ju je oduševio, ali i kako zapravo izgleda njezina skincare rutina.

Arhitektica i dizajnerica interijera otkrila nam je najdraži komad iz svoje garderobe, kozmetički proizvod koji je nedavno isprobala i na prvu ju je oduševio, ali i kako zapravo izgleda njezina skincare rutina.

Tina Biloglav uspješna je arhitektica i dizajnerica interijera, a kako nam i sama kaže, njezin stil uvelike odgovara njezinoj profesiji. Tako najradije bira jednostavne i udobne, ali krojem itekako zanimljive komade koji se mogu stilizirati na mnogo različitih načina. S obzirom na to da je uspješna poslovna žena, ali i zaposlena majka dviju djevojčica Tonke i Luce, "uhvatili" smo je u njezinom uredu gdje nam je otkrila najdraži komad iz garderobe, kozmetički proizvod koji je nedavno isprobala i oduševila se njime, ali i kako zapravo izgleda njezina skincare rutina.

image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Stil

Po struci sam arhitektica, to se itekako osjeti i na mom stilu. Preferiram zanimljive krojeve, asimetriju i neutralnije tonove, ali volim vidjeti i boju u svom ormaru. Smatram da je dobar stil zapravo stvar ravnoteže između osobne estetike i prilagodbe aktualnim trendovima, bez gubitka vlastitog identiteta.

Posljednjih nekoliko godina brojni su brendovi ponudili svoju verziju capsule kolekcije i uvijek se tu našao dobar crni sako, kvalitetan baloner, bijela košulja, crna haljina i zanimljive cipele, za koje smatram da su neizostavni komadi u garderobi. Meni je bitno da se moj outfit može lako transformirati iz poslovnog u onaj za parkić kad skupim svoje cure iz vrtića.

image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Komad odjeće bez kojeg ja osobno ne mogu su dobre, kvalitetne traperice. Lako se kombiniraju s gotovo svime, bilo da se radi o ležernom izdanju za park i šetnje ili elegantnijem za ured ili poslovni sastanak. Volim domaće dizajnere pa tako pola mog ormara zauzimaju komadi s hrvatskim potpisom. Klisab uvijek biram kad je riječ o sakoima i prslucima, dok je brend Amarie upravo lansirala novu kolekciju - kožne hlače i haljina odmah su postale sastavni dio mog ormara.

Njega kože i make-up

Moja beauty rutina je vrlo jednostavna. Ujutro očistim lice, stavim na njega vitamin C, hidratantnu kremu i SPF. Navečer su koraci slični, samo dodam serum koji ujednačuje ten, a izbacim SPF. Već dugo sam vjerna HydraFacial tretmanu, a nekoliko puta godišnje volim dodatno nahraniti lice i potaknuti proizvodnju kolagena s tretmanom Profhilo.

Nedavno sam isprobala kremu Osmoclean od Institut Esthederma koja čisti pore i taj me proizvod zaista oduševio. Uvijek koristim vitamin C, kreme s faktorom, a stalno si govorim da ću uvesti i retinol, premda još nisam. Volim imati make-up na licu preko tjedna, a bez ruža ne idem nigdje. Jako volim rumenila Westman Atelier, ruževe Charlotte Tilbury i puder brenda Estée Lauder. Maskaru kupujem u drogerijama, kao i olovke za oči jer se to brzo troši, a razlika između brendiranog proizvoda i drogerijskog ionako je minimalna.

image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Iako ću možda mnoge razočarati kad to kažem, što se tiče parfema - tu sam definitivno "najslabija". Koristim uglavnom one koje dobijem na poklon, a često se dogodi da ga zaboravim staviti.

Fokus na zdravoj prehrani

Smatram da briga o sebi najprije počinje s iskrenošću tako da se trudim raditi ono što mi je u tom određenom trenutku najpotrebnije. Nekad su to druženja s prijateljima, nekad šetnja šumom s mojim curama, a nekad je pokušaj da budem sama - barem na kratko. Sad sam napravila pauzu s vježbanjem, ali vjerujem da će se i to uskoro promijeniti.

image
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Moj Marko je oduvijek vjerovao da je pravilna prehrana jako važna i to je usadio i u mene. U našem stanu nema šećera, čokolada i keksa. Svaki dan, i moje cure i ja, pojedemo voće i povrće, a one već sad znaju koja hrana je nutritivno dobra, odnosno koja nije. Trenutno još uvijek ne uzimam nikakve dodatke prehrani već nastojim kroz cjelovite i kvalitetne namirnice unijeti dovoljno vitamina i svega što je potrebno da se moje tijelo izbori s prehladama, a koža izgleda zdravo.

Linker
14. listopad 2024 14:39