Kendall Jenner prakticira masažu lica gua sha kamenom
 

 KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK KRISTIN CALLAHAN/SHUTTERSTOCK
Još uvijek pali

Vole je i Kendall Jenner i Cindy Crawford: Zašto svi opet pričaju o limfnoj drenaži?

Kako limfna drenaža tijela i lica opet postaje dominantan tretman oblikovanja tijela, detoksikaciji, odstranjivanja potkožnih nakupina vode, a pritom jača imunitet?

Kako limfna drenaža tijela i lica opet postaje dominantan tretman oblikovanja tijela, detoksikaciji, odstranjivanja potkožnih nakupina vode, a pritom jača imunitet?

Premda je tehnologija odavno zaposjela kozmetičke salone, radilo se o aparatima za oblikovanje tijela ili o soničnim uređajima za čišćenje lica, dobre, stare tehnike ponovno su „must have” elementarne njege.

Riječ je, ponajprije, o limfnoj drenaži, posebnoj tehnici masaže kojom se stimulira protok limfe, ubrzava odstranjivanje viška vode iz tijela (čest problem ljeti), oblikuje tijelo i jača imunitet. Stvar je u tome da limfni sustav svojom mrežom žila i čvorišta prenosi bijele krvne stanice i antitijela, borce protiv infekcija i bolesti.

Dodajmo i to da se Cindy Crawford, super model 90-ih, redovito se podvrgava limfnoj drenaži i pritom iskreno kaže da joj je najvažniji motiv estetski. Na vlastitom se primjeru uvjerila da limfna drenaža doista posto djeluje, piše The Telegraph. Osim američke manekenke, za limfnom drenažom posežu Naomi Campbell, Kim Kardashian, Jennifer Aniston, Sofije Richie do Rosie Huntington-Whiteley i Hailey Bieber uoči događaja poput dodjele Oscara i Vanity Fair partyja ili Met Gale.

Kako funkcionira limfna drenaža? Prvi korak je ručna masaža kozmetičarki koje imaju licencu za taj tretman: radi se o delikatnom postupku kojim se stimulira limfni sustav, čija je zadaća, među ostalim, uklanjati toksine i više tekućine iz tijela kao tjelesni sustav za uklanjanje otpada te uklanjanje oteklina nastalih prekomjernim zadržavanjem vode u tijelu. No, Cindy Crawford postupak prakticira kod kuće, suhim četkanjem.

"Opsjednuta sam suhim četkanjem. Mislim da je odličan za limfu i vašu kožu", rekla je u nedavnom intervjuu za magazin Who What Wear.

Mekom četkom prelazi tijelom na potezu od nožnih prstiju do vrata i to je, otprilike, najvažniji detalj u wellness rutini koja je opet u trendu. Naime, suhim četkanjem tijela provedenom na ispravan način, pomažemo limfi putovati tijekom i odnositi neželjene nakupine u potkožnom tkivu, omogućujući koži i tkivima ispod temeljitu detoksikaciju, piše Yahoo.

Pritom je jako važno da se suho četkanje obavlja na suhoj koži uvijek u smjeru srca. Treba početi od nožnih prstiju uz nogu, uvijek prema gore. Kad na red dođu ruke, četkanje počinje od dlanova do ramena, dok suho četkanje vrata i dekoltea uvijek ide prema dolje, od početka čeljusti do dekoltea.

Kad je riječ o licu, nakupljanju suvišne vode, postoji jednostavan način kako se, uz malo truda, problem može srediti kod kuće. Evo kako se Kendall Jenner rješava neželjenih jastučića na licu i home made masažom, ističe jagodice.

@np.miranda Cant go wrong with a good GuaSha routine ?? #guasha #antiaging #viral #fyp ♬ BIRDS OF A FEATHER - Billie Eilish

Lice masira gua sha kamenom, posebno oblikovanim kozmetičkim oruđem (pločicama) od zelenog žada ili ružičastog kvarca. Riječ je o tradicionalnoj kineskoj kozmetičkoj metodi poticanja bolje prokrvljenosti i ublažavanja napetosti u mišićima lica i vrata te dugoročnog oblikovanja kontura lica i vrata, piše The Sun. S obzirom na zavidan izgled reality zvijezde, manekenke i ambasadorica brenda Estée Lauder, drevna metoda očito djeluje.

Linker
10. rujan 2024 04:07