GORAN ČIŽMEŠIJA/STYLE:SECONDS
PRED OGLEDALOM

Beauty razgovor s Mijom Dimšić: "Godinama koristim uvijek jedan te isti proizvod za njegu lica"

Kantautorica je nedavno izdala novi album "Društvena pravila" na kojem je radila tri godine, a za potrebe albuma promijenila je i stil. Baš o njemu smo razgovarali.

Kantautorica je nedavno izdala novi album "Društvena pravila" na kojem je radila tri godine, a za potrebe albuma promijenila je i stil. Baš o njemu smo razgovarali.

Osječka kantautorica Mia Dimšić (31) prije gotovo deset godina prvi je put široj javnosti predstavila svoju glazbu. Od tada do danas prošla je zanimljiv glazbeni i modni put, od razigrane djevojčice postala je žestoka rokerica. No, priznaje kako ne voli previše eksperimentirati s frizurom i šminkom, posljednji put to je napravila u srednjoj školi kada je kosu obojila u crveno, ali uvijek će, kaže, rado poslušati savjete stručnjaka. Po pitanju rutine njege kože, pak, prava je minimalistica, u punom smislu te riječi. Naime, godinama je vjerna jednoj kremi.

Cijela obitelj - jedna krema

Odmalena kožu njegujem isključivo najobičnijom Nivea plavom kremom. Koristi ju cijela moja obitelj i ne znam možemo li to zahvaliti njezinu blagotvornom djelovanju ili jako dobrim genima, ali nitko od nas nikada nije imao problema s kožom, pa čak ni u pubertetu. Jedan ili dva prištića na nosu ili bradi u stresnom periodu su najviše što se po tom pitanju ikada dogodilo. Moja beauty rutina je jako jednostavna. Ujutro i navečer kožu temeljito očistim i nanesem Niveu. U zadnje vrijeme sam nadodala i piling lica i masku, nanesem ih uglavnom jednom tjedno, prije pranja kose ili nekih važnijih snimanja, onda kad znam da će mi koža morati izdržati tešku šminku. Samo jednom u životu sam otišla na čišćenje lica kod kozmetičarke, jednostavno nikad nisam imala tu potrebu. Nemam iskustva s tretmanima, ali moram napomenuti da su moji iznimno talentirani prijatelji Matt i Kristina Orlić prije tri godine lansirali Qure Skincare Red Light Therapy masku za lice koju su mi darovali i koju si svako toliko stavim na lice. Maska ima opcije anti-breakout i anti-aging i tretman traje samo tri minute pa to bez problema ubacim u raspored. Iskreno, nisam pobornik neke opsežne i detaljne rutine njege kože.

image
GORAN ČIŽMEŠIJA/STYLE:SECONDS

Stil se mijenja s našim životnim iskustvima

Mislim da je stil podložan promjenama i da na njega najviše utječu naša životna iskustva i razmišljanja. Uvijek se trudim nositi ono što mi se u tom trenutku sviđa, slušati intuiciju i uz pomoć stilista i dizajnera to zaokružiti u smislenu cjelinu. Moj najnoviji studijski album "Društvena pravila" je tražio pomalo rokerski vizual i u toj sam se ulozi osjećala super, ali to ne znači da već sutra neću opet izgledati razigrano, ako me tako prebaci. Moda je tu da se s njom igramo, baš kao i glazba. Kroz ovaj posao pomalo prisilno sam se naučila šminkati sama i to sam, na vlastito čuđenje, čak i zavoljela. Sjećam se da sam na početku karijere jedva znala kako izgleda puder i koje vrste postoje, a sad ću ponekad i sama istražiti što ima novo i uložiti u neki proizvod koji mi se sviđa. Ipak, i dalje se ne volim puno šminkati za dnevne varijante i sama sebi sam najdraža prirodna. Nema ništa ljepše nego na kraju dana doći pred umivaonik i shvatiti da nemaš što skinuti s lica. Za večernju make-up varijantu i izlaske u zadnje vrijeme jako volim smokey eyes i crnu olovku, a tu je, naravno, i vječni klasik – crveni ruž koji diže svaku nijansu. Moj je favorit za svaki dan je Kiko Velvet Touch rumenilo – samo par poteza i izgledam svježe. Već godinama sam vjerna Catrice Liquid Camouflage korektoru, a ako dodam još i L‘Oreal Volumissime Royale maskaru koju sam nedavno otkrila – u pet minuta sam spremna za odlazak bilo gdje.

image
GORAN ČIŽMEŠIJA/STYLE:SECONDS

Cijela paleta na noktima

Na noktima volim razne nijanse, a od boja volim gotovo sve osim baš jako kričavih. Uglavnom, imam pravilo da preko ljeta stavljam svijetle nijanse kao što su bijela, menta, razne nijanse plave ili šljokice, dok se preko zime uglavnom odlučim na crvenu, bordo ili crnu. Zbog sviranja gitare lak na noktima mi se uvijek skida pa to zna biti malo zamorno. Zato ljeti odlazim na trajni lak, a preko zime pustim nokte da se malo odmore i ojačaju pa ih sama lakiram.

image
GORAN ČIŽMEŠIJA/STYLE:SECONDS

Eksperiment s crvenom

Već godinama imam svoju prirodnu boju kose i s njom sam najsretnija. Imala sam jednu kritičnu fazu u srednjoj školi kad sam se farbala u crveno. Počelo je od pramenova i bezazlenih ideja da ću se samo malo promijeniti, a završilo s plamenom nijansom. Jednog jutra sam konačno shvatila da to nema smisla, otišla kod frizera, vratila se natrag na smeđu i odlučila da to više neću raditi. Sigurno će doći vrijeme kada ću morati bojiti kosu i već sada mi je to mrsko jer smatram da žene previše vremena moraju provoditi u salonima svih vrsta i da to društveno očekivanje treba polako početi ukidati. Moj frizer je već godinama Ivan Pervan i on me navukao na Nashi Argan proizvode. Volim ih jer su prirodni, mirišljavi i lagani. Najveće otkriće u svijetu kose mi je keratinski tretman na koji odem u prosjeku tri puta godišnje i koji je preporodio moju kosu.

Slučajna ljubav s parfemima

Najdraži parfemi za svaki dan su mi Calvin Klein Beauty i Prada Paradoxe, a za večernje prigode YSL Libre. U svaki od njih sam se slučajno zaljubila kad sam ih dobila na poklon i već su godinama u ladici. Rekla bih da uvijek imam oko pet otvorenih bočica i uzalud to pokušavam smanjiti.

image

Krema Nivea (2,20 eura), korektor Catrice Liquid Camouflage (3,90 eura), rumenilo Kiko Velvet Touch (11,90 eura), parfem Prada Paradoxe (91,89 eura/30 ml)

Gloria Produkcija

Mali rituali

Kao i za kožu, i za figuru je kod mene najzaslužnija genetika, stvarno imam više sreće nego pameti. Trenutno ništa konkretno ne vježbam i voljela bih to promijeniti, ali tempo mi je takav da teško uspostavljam bilo kakve navike. Pokušavam smanjiti unos ugljikohidrata, ali kako sam stalno u pokretu, i to je teško jer često jedem posvuda. Spašava me što uživam u šetnji jer mi ništa ne pročisti glavu bolje od duge šetnje sa slušalicama. Tada mi na pamet padaju i najbolje ideje. Nisam baš za kuhanje, ali volim svašta isprobati, no ipak sam na kraju dana najsretnija kada kod mame pojedem punjene paprike, pohane tikvice ili dinstani grašak. Ovisna sam i o juhi od rajčice od maminog domaćeg paradajza. U slobodno vrijeme najviše me opušta čitanje. Nedavno sam dobila e-book čitač i preporodila se. Uvijek je u ruksaku i otkad ga imam, puno više čitam. To mi pomaže da otplovim u skroz drugi svijet i zaboravim na sve.

Linker
12. listopad 2024 15:02