Jane Palash/ Unsplash
Spas za sve

Beauty sos: mali vodič za krizne situacije na ljetovanju

Saznajte što koristiti u slučajevima opeklikna od sunca, kako na pravilan način zaštititi kosu, kako koristiti multiaktivne tretmanske maglice za lice i kako se najbolje zaštititi od uboda insekata, a pritom njegovati kožu.

Saznajte što koristiti u slučajevima opeklikna od sunca, kako na pravilan način zaštititi kosu, kako koristiti multiaktivne tretmanske maglice za lice i kako se najbolje zaštititi od uboda insekata, a pritom njegovati kožu.

Ljetni godišnji odmori za neke su već krenuli, dok se drugi tek spremaju za kupanje, sunčanje i razonodu na plaži. U želji da što prije dođemo do omiljene preplanule puti mnogi često pretjeraju s izlaganjem sunčevim zrakama pa im godišnji odmor završi s neželjenim popratnim pojavama među kojima su crvenilo i opekline od sunca. A što onda? Kako spasiti odmor koji smo toliko priželjkivali? Kako bi kroz takve neželjene situacije, ako vam se dogode, prošli što bezbolnije savjetujemo vam da u svoj kovčeg s omiljenim ljetnim haljinama, sandalama i ostalim modnim dodacima svakako stavite i kriznu beauty torbicu. U njoj se nalaze sos proizvodi među kojima su neizostavni krema za sunčanje, aloe vera gel, osvježavajuća maglica za lice, preparati za kosu i sredstva protiv dosadnih komaraca koji će vam olakšati ljetne nevolje koje svakoga mogu zadesiti, ali i spasiti vašu kožu, kosu i odmor. Otkrivamo 10 proizvoda bez kojih ovo ljeto na godišnji odmor ni ne pomišljamo:

1. Nivea Protect & Moisture losion za zaštitu od sunca sa SPF 30

Klasik među proizvodima za zaštitu od sunca i njegu je Nivea Protect & Moisture losion koji pruža trenutačnu UV zaštitu i 48 sati hidratacije s formulom koja štiti kožu, a kojoj sam i sama vjerna otkad znam za sebe. Dovoljno ju je obilno nanijeti prije izlaganja suncu uz česta ponavljanja nanošenja, osobito nakon plivanja, znojenja ili brisanja ručnikom kako bi bili sigurni da ste zaštićeni od štetnih utjecaja sunčevih zraka.

2. L‘Eauxygenante multiaktivna tretmanska maglica za lice

L‘Eauxygenante je istinska antioksidacijska tretmanska maglica koja koži omogućava da diše što mi je u ljetnim mjesecima itekako važno. Pomaže pri ujednačavanju tena i smanjenju crvenila, a zahvaljujući aktivnim sastojcima, koži vraća svježinu i i vlažnost u samo jednom koraku. Losion je najbolje koristiti kao maglicu, jednom do dva puta dnevno. Maglicu treba raspršiti 20 centimetara od kože na cijelo lice, vrat i dekolte. Uz to hidrira, smiruje i osvježava kožu, energizira epidermu, pomaže koži u obrani od vanjskih štetnih utjecaja zahvaljujući antioksidacijskim svojstvima. Pomaže u održavanju prirodne kiselosti kože i poboljšava sposobnost kože da se prilagodi različitim klimama pa ju možemo ponijeti sa sobom i u egzotične krajeve.

3. Biologique Recherche tonirana krema sa zaštitom od sunca Serum de Teint

Serum de Teint završni je serum za njegu kože i savršena kombinacija učinkovitosti njege kože i idealne pokrivenosti za one koji žele na plaži izgledati besprijekorno. Zahvaljujući dugotrajnom hidracijskom djelovanju, epidermi pruža osjećaj ugode tijekom cijelog dana, bez osjećanja zatezanja. Sastojci za ujednačavanje i zaštitu pružaju nevjerojatna svojstva za fotozaštitu i ujednačavanje. Kože diše, ten je sjajan i blistav, zajamčeni je efekt zdravog sjaja. Za pravilno korištenje utapkajte serum vrhova prstiju ili kistom na čistu i suhu kožu čela, nos, obraza, brade i to nakon vaše uobičajene dnevne njege. Pažljivo razmažite od sredine prema van, na licu, vratu i dekolteu, za prirodan završni rezultat. Na kraju je važno napomenuti da nema SPF zaštitu, ali aktivni sastojci imaju nevjerojatna svojstva za fotozaštitu.

image

L‘Eauxygenante multiaktivna tretmanska maglica za lice i Biologique Recherche tonirana krema sa zaštitom od sunca Serum de Teint

5. Eucerin Sensitive Relief gel krema za njegu kože nakon sunčanja

Ovaj proizvod odmah umiruje osjetljivu i nadraženu kožu lica i tijela od sunca i obnavlja oštećenje kože izazvana suncem što mi je odlično s obzirom na moju svjetlu put. Inovativna CELLULAR REPAIR formula umiruje kožu izloženu sunčevim zrakama i nadraženu kožu s likokalkonom A koji štiti od slobodnih radikala i gliciretiničnom kiselinom koja podržava vlastiti mehanizam obnavljanja DNK kako bi se smanjila oštećenja kože izazvana suncem pa je jedna od prvih stvari za kojima posežem nakon hvatanja boje.Trenutačno i dugotrajno hidrira kožu, svježe i rashlađuje ju, nemasna je i neljepljiva, ugodnog mirisa te prikladna za djecu.

6. Eucerin Pigment Control tinted gel-krema SPF 50+

Ova gel krema s trostrukim učinkom pouzdano pruža visoku zaštitu SPF 50+, smanjuje hiperpigmentaciju i zahvaljujući mineralnim obojenim pigmentima trenutno ujednačava ten što mi se posebno sviđa. Formula je dodatno obogaćena thiamidolom, učinkovitim i patentiranim Eucerin sastojkom koji djeluje na glavni uzrok hiperpigmentacije. Vidljivo smanjuje hiperpigmentacije tijekom vremena i, uslijed redovite primjene, sprječava njihovo ponovno pojavljivanje. Klinički i dermatološki dokazano pogodna je za osjetljivu i masnu kožu sklonu aknama, učinkovito sprječava i smanjuje hiperpigmentaciju izazvanu suncem. Zahvaljujući obojenim pigmentima nakon nanošenja ten kože lice je ujednačen, karakterizira je vrlo visoka pokrivenost, te lagana, nemasna formula i neljepljiva tekstura. Pogodna je za osjetljivo područje oko očiju i prigona za sve tipove kože, a miris joj je blag.

image

Nivea Protect & Moisture losion za zaštitu od sunca sa SPF 30, Eucerin Sensitive Relief gel krema za njegu kože nakon sunčanja i Eucerin Pigment Control tinted gel-krema SPF 50+

7. Kamagel

Nezaobilazni sastojak svake krizne beauty torbice trebao bi biti i kamagel - umirujući gel za kožu koji je pravi spas kada su u pitanju njega i umirenje kože nakon uboda insekata i ožeglina meduza ili nakon prejakog sunčanja. Ima ugodan učinak hlađenja kože, ali ju ne čini masnom. Sadrži tekuću iscrpinu cvijeta kamilice i aluminijevu sol octene i vinske kiseline pa se također može primjenjivati za umirenje crvene, suhe i osjetljive kože nakon brijanja i u slučajevima prekomjernog znojenja u kožnim naborima. U mojoj SOS torbici nalazi se ne samo na plaži, nosim ju na izlete u prirodu, u duge šetnje, a pravi je spas i za ležerna večernja druženja na terasi kada nas vrebaju komarci.

8. Boolab Mosquito cocktail

Ovaj prirodni repelent stvoren je protiv dosadnih komaraca, a pogodan je odrasle i za djecu već od šest mjeseci pa ga obožavaju i prijateljice s malenom djecom, a također ga možete koristiti i na kućnim ljubimcima jer ne sadrži umjetne mirise niti otapala. Osim što štiti od uboda insekata, njeguje i kožu što je meni osobno ogromni plus. Za pravilnu uporabu dovoljno ga je promućkati, pošpricati na kožu i voila!

4. Esi Aloe vera gel

Za najbržu pomoć pri nastalim opeklinama od sunca idealno je rješenje Esi Aloe vera, čisti aloe vera gel koji umiruje, obnavlja i hrani kožu u takvim slučajevima, ali i pri iritacijama, alergijama i ubodima insekata. Obnavlja površinski zaštitni sloj kože te djeluje protuupalno sprječavajući ožiljke, a istovremeno njegujući kožu. Potrebno ga je nanijeti više puta dnevno na problematično i nadraženo područje.

image

Esi Aloe vera gel, Boolab Mosquito cocktail i Kamagel

9. Olival Sun Hair zaštitni sprej za kosu

Sun Hair je uljni sprej za kosu, obogaćen je uljima argana i makadamije, a glavna zadaća mu je zaštita od sunčevog zračenja, soli i vjetra. Sadrži zaštitne filtere i stvara protektivni film oko vlasi, zbog čega je idealan za svakodnevno korištenje na plaži. Ja ga prema preporuci nanosim prije kupanja i izlaganja suncu, kako bi mi ulje argana hranilo kosu i spriječilo njezino pucanje, a ulje makadamije bogato aminokiselinama i vitaminima nahranilo je i revitaliziralo. Odlično je jer se brzo upija i ne masti kosu, no djeluje tako da zaglađuje vlasi i doprinosi njihovu sjaju. Provjereno olakšava raščešljavanje, a kosa će biti sjajna i bez suhih vrhova.

10. Neutrogena Ultra Sheer Body Mist Sunscreen Spray Broad Spectrum SPF 45

Osim kose ljeti bi bilo dobro zaštiti i tjeme, koje je prvo na udaru sunčanih zraka i jedno je od najizloženijih dijelova tijela, ja često zaboravim na njega, pa kada mi izgori je prekasno. Da bi to spriječila pomaže mi Neutrogena Ultra Sheer Body Mist Sunscreen Spray Broad Spectrum SPF 45, čija je formula toliko blaga da ne masti kosu. Potrebno ga je nanijeti što bliže vlasištu kako bi zaštita bila što bolja.

image

Neutrogena Ultra Sheer Body Mist Sunscreen Spray Broad Spectrum SPF 45 i Olival Sun Hair zaštitni sprej za kosu

Linker
28. kolovoz 2024 06:19