LUKA GERLANC CROPIX
PRED OGLEDALOM

Dizajnerica otkriva svoje najdraže anti-age tretmane i proizvode u borbi protiv rozaceje i hiperpigementacije

Zadranka Petra Mičić Garibović, koja je prije deset godina osnovala brend nakita Amas Bijoux, gotovo da i ne koristi make-up, a samo u posebnim prilikama stavi tek malo tekućeg pudera i maskaru. No, život ne može zamisliti bez svoje beauty rutine koja obavezno uključuje retinol i azelaičnu kiselinu.

Zadranka Petra Mičić Garibović, koja je prije deset godina osnovala brend nakita Amas Bijoux, gotovo da i ne koristi make-up, a samo u posebnim prilikama stavi tek malo tekućeg pudera i maskaru. No, život ne može zamisliti bez svoje beauty rutine koja obavezno uključuje retinol i azelaičnu kiselinu.

Dizajnerica Petra Mičić Garibović (39) velika je zaljubljenica u kvalitetne kozmetičke proizvode i zagovornica zdravog načina života. Na lice vrlo rijetko stavlja make-up, ali život ne može zamisliti bez svoje beauty rutine i SPF-a s obzirom na to da živi u Zadru gdje ima sunca cijele godine. S Petrom smo razgovarali o njezinim beauty ritualima, omiljenim kozmetičkim tretmanima, tajni besprijekorne linije, a otkrila nam je i koji kozmetički proizvodi najviše odgovaraju njezinoj koži s obzirom na to da vodi bitku s hiperpigmentacijom i rozacejom.

image
PRIVATNI ALBUM

Neizostavan SPF

Nanošenje SPF-a jedan od rituala koji već godinama ne preskačem. Ujutro prvo očistim lice sa Skintegrinim čistačima, potom nanosim IsClinical serum za hidrataciju i njihove aktivne serume koje mijenjam po potrebi i koji su me oduševili te kremu za zaštitnim faktorom. Stalno isprobavam nove i uvijek ih imam nekoliko. Trenutačni favoriti su mi Ultra Violette Supreme Screen 50+ jer je jako hranjiva i ima odličnu teksturu. Nedavno sam otkrila i korejsku kozmetiku Beauty of Joseon i drogerijski brend SKIN1004. Njihova krema Madagascar Centella Hyalu-Cica Water-Fit Sun Serum SPF 50+, lagane je teksture koja odgovara mojoj suhoj koži sklonoj hiperpigmentacijama. Iako tijekom dana ne koristim šminku, važno mi je navečer temeljito očistiti lice prije nanošenja nadaleko poznatog retinola britanskog brenda Medik8. One dane kada ne koristim retinol, nanosim Biologique Recherche Lotion P50 koji je višenamjenski losion za eksfolijaciju, čišćenje i pročišćavanje kože. Najviše problema s kožom imam zimi kada mi se pojavi rozaceja koju uspješno držim pod kontrolom uz Paula‘s Choice 10% Azelaic Acid Booster s azelaičnom kiselinom.

image
LUKA GERLANC CROPIX
image
LUKA GERLANC CROPIX

Savršena kombinacija tretmana i masaže

Dva puta godišnje idem na tretmane za pomlađivanje kože poput dermapena, PRP-a ili skinboostera koji unaprjeđuju čvrstoću i strukturu kože, a s vremena na vrijeme odem i na bukalnu masažu koju još nazivaju i prirodni face-lifting, a usput je i savršena metoda za poticanje cirkulacije i oslobađanje od stresa. Rezultati su vidljivi odmah, a lice mi je poslije masaže mnogo sjajnije, zategnutije i zdravije. Na takvo je lice jednostavno nanijeti make-up, ali trudim se koristiti ga što rjeđe. Za večernje izlaske ili posebne događaje koristim Shiseidov ili Chanelov tekući puder, Chanel rumenilo, fiksiram obrve i spremna sam za party. Iako sam redovita i ništa ne prepuštam slučaju kada je u pitanju njega lica, moram priznati da mi je slaba točka njega tijela. Imam suhu kožu i doslovno se moram natjerati da ju namažem, a kad to činim to najčešće od krema bude Lactovit Lactourea mlijeko za tijelo. No, ni jedan tretman ni kozmetički proizvod po meni ne može zamijeniti kvalitetnu prehranu koja je temelj. Moja se bazira na sezonskim namirnicama lokalnih OPG-ova iz okolice Zadra. Na meniju je uvijek puno povrća, mesa ili ribe, kao i razne juhe. Također, moja obitelj obožava azijske specijalitete pa često radim wok, razne rolice i slično.

image
PRIVATNI ALBUM
image
PRIVATNI ALBUM

Uredni nokti i kosa

Možda je stvar profesionalne deformacije, ali nokti na rukama i nogama mi uvijek moraju biti uredni, kao i kosa zbog fotografiranja nakita tako da svaka dva tjedna radim manikuru i pedikuru. Gotovo uvijek stavljam neutralne nijanse i trajni lak, a nokti su mi bademastog oblika koji mi se pokazao kao najviše fotogeničan. Moja kosa je tanka, lako se lomi i uništena je čestim farbanjem i pramenovima. Njegujem je s Kerastase proizvodima koji su se pokazali najboljima za moj tip kose.

Najdraži parfemi

Parfeme obožavam, i kombiniram ih ovisno o vremenu. Volim svježe, citrusne kao i jače parfeme koje koristim kad puše bura pa ne budu zagušljivi. Od omiljenih bi izdvojila Jo Malone - English oak&haselnut, gotovo sve od Byreda, 724 Maison Kurkudijan, Escentric molecule 02. Moram priznati da ne volim kada mi netko kupuje parfeme jer često obilazim parfumerije u potrazi za novim parfemima, stalno njuškam i volim si ih sama izabrati.

Linker
11. rujan 2024 12:39