TONĆI ČERINA
PRED OGLEDALOM

Splitska glumica otkriva svoje omiljene beauty tajne, ali i bez kojih proizvoda ne ide nigdje

Marija Klanac svojedobno je bila prvakinja Hrvatske u gimnastici i džudu, a šira javnost upoznala je zahvaljujući ulozi u seriji Nove TV "U dobru i zlu". S Marijom smo razgovarali o njezinoj svakodnevici, beauty rutini i načinu na koji održava liniju.

Marija Klanac svojedobno je bila prvakinja Hrvatske u gimnastici i džudu, a šira javnost upoznala je zahvaljujući ulozi u seriji Nove TV "U dobru i zlu". S Marijom smo razgovarali o njezinoj svakodnevici, beauty rutini i načinu na koji održava liniju.

Glumica, redateljica i sportašica, svaka od tih uloga pristaje mladoj Splićanki Mariji Klanac (27), koja je nakon završetka srednje škole preselila u Beograd gdje je završila glumu na tamošnjoj Akademiji umjetnosti. Prvu profesionalnu ulogu imala je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a nakon toga u ulozi asistenta režije pod vodstvom Anastasije Jankovske odradila je tri predstave – ‘‘Rastanci‘‘ u HNK Ivan pl. Zajc Rijeka, ‘‘Mjesec dana na selu‘‘ u Teatru ITD Zagreb i ‘‘Usidrene‘‘ u koprodukcija HNK Split, GDK Gavella Zagreb i HNK Zadar. Svestrana Marija od djetinjstva je i u sportu, bila je prvakinja i viceprvakinja Hrvatske u gimnastici, prvakinja u judu i trenirala je skokove u vodu. Trenutačno, kaže, živi na tri adrese, u Splitu gdje joj je dom i roditelji koje često posjećuje, u Zagrebu u kojem snima seriju Nove TV " U dobru i zlu", a često odlazi i u Beograd gdje igra u Jugoslavenskom dramskom pozorištu.

ŽIVOT BEZ PRIŠTIĆA

Rekla bih da imam jako zahvalnu kožu. Nije nimalo zahtjevna, vrlo rijetko mi iziđe prištić, a kada se to dogodi ne stvaram paniku već ih rješavam uz pomoć seruma protiv akni i komedona Clarion, domaćeg brenda Skintegra, koji je jako učinkovit i brzo djeluje. Koristim i njihov čistač Atomic za skidanje šminke kao i Hydro gel od Alverdea. Nakon što mi je koža potpuno čista, nanosim Pharmagal kolagen kremu koja mi odgovara kada je vjetrovito vrijeme pa mi koža traži masniju kremu, a za svakodnevnu njegu od nedavno koristim CeraVe Baume Hydratant kremu. Najvažniji mi je korak definitivno skinuti svu šminku, pogotovo nakon igranja predstave ili snimanja, a kada ne radim najčešće uopće ne koristim šminku kako bi mi se lice odmorilo od teške televizijske šminke. Zbog načina života koji trenutačno vodim, a to je život između tri grada ne stižem ići redovito na kozmetičke tretmane, ali kad uhvatim vremena za to odem na piling lica, masaže i tretmane hidratacije.

image
TONĆI ČERINA

PUDER I RUMENILO

Moja kozmetička torbica sadrži vrlo malo proizvoda za dekorativnu kozmetiku jer sam po pitanju make-upa minimalistica. Sama se šminkam i za dnevne i za večernje varijante. Svakodnevno stavim malo pudera, najdraži mi je Dior Forever Natural Nude i rumenilo Bourjois, ništa više od toga mi ne treba. Kada idem na neke događaje koji ipak zahtijevaju da se više sredim onda na to dodam maskaru L‘Oreal Volume million lashes i Essence eyeliner. Olovku za usne i šminku gotovo da i ne koristim. No, volim imati uredne nokte koji se također moraju uklopiti u moj gusti raspored pa kada imam pauze od snimanja priuštim si trajni lak. U posljednje tri godine koristim isključivo CND trajne lakove koji ne uništavaju površinu nokta. Sve to zahvaljujući mojoj kozmetičarki Emanueli, koja ima zlatne ruke.

image
TONĆI ČERINA

NIGDJE BEZ REGENERATORA

Kod frizera idem otprilike četiri do pet puta godišnje kako bih napravila pramenove, preljev i ošišala se. Moja kosa je prirodno kovrčava i potrebno joj je jako puno regeneratora. Bez njega ne idem ni na kraći put, kao ni bez difuzora. Od preparata koristim masku za kosu od La Croa Repair i od Aussie Supercharged Repair, šampon mi u zadnje vrijeme odgovara od Nutrivita, zatim stavljam La Croine Curl Cream i Curl Jelly.

image
TONĆI ČERINA

PARFEM

Volim dobiti parfem koji mi se sviđa, u protivnom sam uvijek više za varijantu da si ga sama kupim. Volim Dior L‘interdit i Zarin Golden Decade.

image
TONĆI ČERINA

OPUŠTANJE UZ KUHANJE

Obožavam kuhati. Kuhanje me jako opušta i rasterećuje. Osim što volim kuhati, volim i jesti. Salata je definitivno neizostavni dio svakog mog obroka, ne samo zato što je hranjiva i zdrava već mi je preukusna. Sve vrste salata, pogotovo domaće rajčice, krastavci, kupus, izribana mrkva i crveni radič uz malo domaćeg maslinovog ulja i limuna. Volim i tjesteninu na sve načine, iako mi je ‘manistra na pome’ jelo koje uvijek mogu jesti i nikako mi ne može dosaditi, kao i pizza. Dan obavezno započinjem doručkom da bih imala energije za sve obveze, a svaki dan pojedem i voće za koje bih rekla da je podjednako neizostavna namirnica u mom danu. Volim jesti i "junk food". Trudim se držati balans, ne zabranjivati sebi ništa, jesti onoliko koliko mi se jede i onda kada sam gladna, a ne onda kada bi trebala. Mislim da je u redu jesti sve, ali u umjerenim količinama.

image
TONĆI ČERINA
Linker
15. listopad 2024 19:02