TOMISLAV KRIŠTO CROPIX
WELLBEING

Američka veleposlanica Nathalie Rayes u Gloria x Materia podcastu: "Nakon zdravstvene krize sebe sam stavila na prvo mjesto"

Rođena je u Venezueli, odrasla u Los Angelesu, a posao ju je prije pet mjeseci doveo u Hrvatsku - kako se u njoj snašla i što joj je pomoglo da ostvari svoj san ispričala je Maji Blažević.

Rođena je u Venezueli, odrasla u Los Angelesu, a posao ju je prije pet mjeseci doveo u Hrvatsku - kako se u njoj snašla i što joj je pomoglo da ostvari svoj san ispričala je Maji Blažević.

Maja Blažević, osnivačica poznatog wellbeing brenda Materia svaku prvu srijedu u mjesecu u Gloria x Materia podcastu The Art of Life razgovara s jednom uspješnom, inspirativnom i zanimljivom osobom o izazovima modernog načina života, filozofijama za življenje ispunjene i smislene svakodnevice, te sitnicama koje njezine sugovornike inspiriraju i motiviraju, a u drugoj epizodi ugostila je veleposlanicu Sjedinjenih Američkih Država Nathalie Rayes. U polusatnom razgovoru Nathalie je podijelila najljepše, ali i najtraumatičnije trenutke iz svog života, ispričala zanimljive detalje iz političke karijere te otkrila zašto Dubrovnik ima posebno mjesto u njezinom srcu.

Prije sedamnaest godina u Hrvatsku je došla na medeni mjesec sa suprugom, uglednim neuroznanstvenikom dr. Tarekom Samadom, a tom su prilikom proveli romantične trenutke na Korčuli i u Dubrovniku. Mentalitet Hrvata joj je, konstatira, dobro poznat jer je od 2001. do 2005. bila zamjenica predstojnika ureda gradonačelnika Los Angelesa, grada u kojem postoji velika hrvatska iseljenička zajednica s kojom je održavala kontakte.

- Hrvati su iznimno gostoljubivi, ljubazni i veseli i po tome nalik ljudima iz moje rodne Venezuele. Neki dan sam bila na nedjeljnom ručku kod jedne hrvatske obitelji koji je potrajao sedam, osam sati i završio pjesmom - ispričala je Nathalie, koja je Maji otkrila i na koji način se bori sa stresom te brine o svom mentalnom i tjelesnom zdravlju.

image

Veleposlanica SAD- a Nathalie Rayes i Maje Blažević

(cvijeće: galerija Tvoje)

TOMISLAV KRIŠTO CROPIX

- Bavim se jogom, radim vježbe disanja i puno šetam. Nekad mi je posao bio prioritet zbog čega sam samu sebe zanemarivala. Svoje sam zdravlje stavila na prvo mjesto tek nakon što sam zbog plućne emobolije nakon drugog poroda umalo umrla. Ležeći tih dvanaest kritičnih dana u bolnici osvijestila sam da samoj sebi moram postati prioritet imam dva sina koji me trebaju zdravu - kazala je Nathalie.

Linker
02. rujan 2024 13:39