Podcast Gloria x Materia.
Tomislav Karabatić i Maja Blažević
 

 DRAGAN MATIC CROPIX
PODCAST

Instruktor meditacije Tomislav Karamatić: "Kroz glavu nam dnevno prođe 60 do 80 tisuća misli, evo kako se riješiti negativnih"

U novoj epizodi Gloria x Materia podcasta Maja Blažević ugostila je učenika Deepaka Chopre, s kojim je pričala o smirivanju „razbacanog” uma, anksioznosti i moćnim alatima za sretniji život.

U novoj epizodi Gloria x Materia podcasta Maja Blažević ugostila je učenika Deepaka Chopre, s kojim je pričala o smirivanju „razbacanog” uma, anksioznosti i moćnim alatima za sretniji život.

Mozak ima sklonost negativnim mislima. To je ostavština naših predaka: preživjeli su oni koji su prvi uočili ugrozu, zbog čega naš um i dan danas reagira na svaku potencijalnu opasnost, te je konstantno traži kako bi nas zaštitio. A upravo nam ta „potraga” izaziva najveći stres – konstatira Tomislav Karamatić, licencirani instruktor meditacije Chopra centra i gost nove epizode Gloria x Materia podcasta „The Art of Life”. Uspješni Zagrepčanin koji je 20 godina proveo na vodećim pozicijama u korporativnom svijetu, smatra da je meditacija najvažniji alat u privatnom i poslovnom segmentu, koja je i njemu promijenila život, o čemu priča u novoj epizodi našeg podcasta:

Prvi put se s meditacijom susreo još kao tinejdžer, trenirajući aikido, da bi krajem devedesetih iz znatiželje posjetio Centar Deepaka Chopre, slavnog američko - indijskog liječnika, pionira integrativne medicine, znanstvenika, duhovnog učitelja i pisca, pod čijim je vodstvom postao certificirani učitelji Primordial Sound Meditationa u Chopra centru.

- Sve polazi od nas. Kad čovjek osvijesti da zdravlje, uspjeh i sreća ne dolaze izvana nego iznutra i vrati ravnotežu u sebe, neizmjerno će pridonijeti i iscjeljenju čitavog svijeta – kaže Tomislav, koji se nakon desetljeća provedenih u korporativnom svijetu na menadžerskim pozicijama u njega vratio kao učitelj, nudeći alate koji će poslovnim ljudima pomoći donositi bolje odluke, smanjiti stres i pomoći pri razumijevanju okruženja.

image

Tomislav Karabatić i Maja Blažević

DRAGAN MATIC CROPIX

- Čovjek u danu ima 60 do 80 tisuća misli, mnoge od njih su negativne, a na nama je da se fokusiramo na onaj uski prostor između dvije misli i tamo pronađemo mir. Meditacija je put do slobode, koji dolazi iz lakoće, a ne ozbiljnosti; od fleksibilnosti, a ne krute vezanosti za pravila. Želja mi je pojednostaviti tehniku meditacije i pomoći svakoj osobi da ju shvati i počne prakticirati – kaže Tomislav.

Linker
03. listopad 2024 06:30