Maye Musk

 INSTAGRAM
Poznati model

Maye Musk (76) izgleda nevjerojatno, a kaže da to duguje posebnoj prehrani koju je uvela kada nije imala novca

Model, autorica, dijetetičarka i majka poznatog poduzetnika Elona Muska ruši modne stereotipe i dokazuje da dob ne mora biti prepreka u modelingu.

Model, autorica, dijetetičarka i majka poznatog poduzetnika Elona Muska ruši modne stereotipe i dokazuje da dob ne mora biti prepreka u modelingu.

Maye Musk (76), majka jednog od najpoznatijih poduzetnika na svijetu Elona Muska (53) impresivna je žena s bogatom karijerom. Više od 50 godina radila je za brojne poznate brendove i pojavila se na naslovnicama prestižnih časopisa kao što su "Time", "Vogue" i "Elle". Njezina prisutnost u modnom svijetu ne samo da je redefinirala pojam ljepote nego je također pokazala da dob nije prepreka uspjehu. Svoju fit figuru i u zrelijoj dobi duguje fleksitarijanskoj prehrani na koju je krenula nakon razvoda kada je bila u financijskim poteškoćama. Musk kaže da je počela s takvom prehranom jer si tada nije mogla priuštiti meso ili ribu, a fleksitarijansku prehranu smatra svojim primarnim načinom održavanja forme. Ovaj režim prehrane poznat je i kao fleksibilna vegetarijanska dijeta - prehrambeni stil koji naglašava uglavnom namirnice biljnog porijekla dok povremeno dopušta konzumaciju mesa i drugih životinjskih proizvoda.

image

Maye Musk na filmskom festivalu u Cannesu 2022.

BOYER DAVID/ABACA/SHUTTERSTOCK
image

Maye Musk na modnoj reviji Roberta Cavallija na Milan Fashion Week-u

PIOVANOTTO MARCO/ABACA/SHUTTERSTOCK

Po njezinom mišljenju, da bi tijelo bilo zdravo, a koža sjajna, čovjek mora kvalitetno jesti. Unatoč rigoroznoj dijeti, Musk kaže da se ne libi ponekad si priuštiti i nešto što deblja. "Obično bi to bilo nešto slatko jer volim deserte. Znala sam i pretjerivati... Bila sam prvi plus-size model u Južnoj Africi u svojim 30-ima jer sam prošla kroz stresna razdoblja, no danas uspijevam održati balans", iskrena je. Njezin naporan rad na održavanju tjelesne težine itekako se isplati. U nedavnoj objavi na Instagramu pokazala je svoju zavidnu figuru na otoku Ios u Grčkoj.

"Kad sam se razvela nisam si mogla priuštiti kupnju mesa, ribe ili piletine tako da sam svoju djecu morala hraniti varivom od graha, a to im je s vremenom dosadilo pa sam kuhala razne varijacije s puno povrća. Često smo jeli i sezonsko voće, ali organsko si nikada nismo mogli priuštiti", rekla je Musk za Fox Digital. "U Južnoj Africi, gdje smo živjeli, smeđi kruh je subvencionirala vlada, a bijeli kruh je bio skuplji pa smo jeli samo smeđi kruh i to nas je sve održalo u dobrom zdravlju. Sjećam se, Elon je jednom poželio Coco Puffs žitarice, ali jedino što sam imala na raspolaganju bile su Raisin Bran. Coco Puffs su bili skuplje i manje hranjive i nije to mogao dobiti. Moja kći Tosca je htjela džem od marelica, no onaj od jagoda je bio jeftiniji pa je dobila taj. Sin Kimbal mi je jednom prilikom rekao kako je otišao od kuće na sveučilište jer mu je dosadilo varivo od graha. Iako su se žalili, nisam ih slušala", prisjetila se Musk.

image

Maye Musk i Elon Musk

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

Maye život nije mazio i sve je stvorila iz nule - kako bi prehranila obitelj nakon razvoda od muža nasilnika radila je i po pet različitih poslova. Iz Južnoafričke Republike se 1989. preselila ponovno u Kanadu, gdje je živjela s djecom u unajmljenom, derutnom stanu bez namještaja. Od prve plaće je kupila tepih kako bi djeca mogla na nečemu sjediti i bilo je to zaista teško razdoblje. U memoarima koje je objavila 2019. pod nazivom "Woman Makes a Plan: Advice for a Lifetime of Adventure, Beauty, and Success" mnogo je govorila o tome kako biti uspješna žena i sigurna u sebe. "Ne možete kontrolirati sve što se događa, ali život kakav želite možete stvoriti u bilo kojoj dobi; jedino je potrebno napraviti plan. Ne treba se pomiriti s nesretnim privatnim ili profesionalnim životom. Ja sam to radila predugo i prečesto, sve dok nisam počela planirati promjene", poručila je svojim čitateljima.

image

Maye Musk na odmoru na Capriju

INSTAGRAM

Ova žena velika je inspiracija mnogima, zato donosimo njezine savjete za dug i zdrav život u dobroj formi

  • Neka vam osnovu prehrane čine voće, povrće i cjelovite žitarice zajedno s nemasnim proteinima poput nemasnog jogurta i jaja. Piletinu, ribu i meso ubacite povremeno. Za izvore masti birajte maslinovo ulje, avokado i orašaste plodove.
  • Pijte dovoljno vode, ali nemojte biti opsjednuti unošenjem ogromnih količina. Ako vašem tijelu treba voda, ono će vam samo reći, smatra Maye.
  • Vježbajte, ali ne pretjerujte. Šetnja je svakodnevna aktivnost za Musk, kao i teretana nekoliko puta tjedno, gdje vozi bicikl 30 minuta i radi vježbe otpora s laganim utezima. No, izbjegava tjeranje same sebe u krajnosti. "Ako boli, prestajem", kaže Maye.
  • Njega kože izuzetno je važna, a osobito redovito čišćenje i stroga zaštita od sunca. Musk pere lice običnim sapunom i vodom, ali je opsjednuta zaštitom od UV zraka koje ubrzavaju proces starenja kože. Od proizvoda koristi hidratantnu kremu, kremu za oči i noćnu kremu, ali ona proizvode vidi kao nadopunu zdravim navikama koje prakticira.
  • San je prioritet. Maye čak i svoj raspored putovanja planira tako da spavanje bude prioritet i radije putuje dan ranije nego da isti dan kada negdje stigne nastavlja raditi i time riskira iscrpljenost. Ako želite stariti kao Maye, pobrinut ćete se da svaku noć spavate barem osam ili devet sati.
Linker
06. rujan 2024 05:39