Revija Diora u Parizu 1997.

 PIERRE VERDY/AFP/PROFIMEDIA PIERRE VERDY/AFP/PROFIMEDIA
"In Vogue: The 90‘s"

Jedva čekamo! Krajem ljeta dolazi dokumentarna serija o najuzbudljivijim modnim trenucima 90-ih - prema odabiru Voguea

Svaka od šest epizoda serije obuhvatit će jedno određeno razdoblje u svijetu mode, i to kroz oči urednika kultnog časopisa Vogue.

Svaka od šest epizoda serije obuhvatit će jedno određeno razdoblje u svijetu mode, i to kroz oči urednika kultnog časopisa Vogue.

Imamo odličnu vijest za sve nostalgičare i strastvene ljubitelje mode - početkom rujna na male bi ekrane trebao stići dokumentarac pod nazivom "In Vogue: The 90‘s". Radi se o seriji koja će gledateljima u čak šest epizoda prikazati što se sve događalo u ovoj slavnoj publikaciji tijekom, kako ga mnogi nazivaju, jednog od najuzbudljivijih razdoblja u svijetu mode.
Dokumentarna serija inspirana je istoimenim hit Vogueovim podcastom iz 2020 godine, a moći ćete je gledati na platformi Disney+. Između ostaloga, gledatelji će napokon imati priliku vidjeti priče o "rađanju" najpoznatijih svjetskih supermodela, neodoljivom glamuru Guccija Toma Forda, kao i stvaranju nekih od najvećih dizajnerskih imena poput Johna Galliana i Alexandera McQueena.

Pružit će i dublji uvid o modnoj industriji 1990-ih, i to kroz oči urednika Voguea - Hamisha Bowlesa, Edwarda Enninfula, Tonne Goodman i, naravno, Anne Wintour. Prepun najutjecajnijih imena mode, filma i politike, "In Vogue: 90‘s" je uzbudljivo putovanje po kontinentima i kroz deset godina koje su zauvijek promijenile modu, a svaka epizoda usredotočena je na neki od kultnih trenutaka iz 90-ih.

image

Claudia Schiffer na Chanelovoj reviji 1994.

-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA -/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Imat ćemo priliku vidjeti i brojna poznata imena - od Sarah Jessice Parker, Naomi Campbell, Victorije Beckham, Nicole Kidman, Miuccie Prade, Kim Kardashian, Gwyneth Paltrow pa sve do Claudie Schiffer, Marca Jacobsa, Missy Elliott, Mary J Blige, Elizabeth Hurley, Hillary Clinton, Linde Evangeliste, Toma Forda i Tysona Beckforda.
Serija će s prikazivanjem započeti usred mjeseca mode pa će prve tri epizode koje će biti prikazane tijekom Tjedna mode u Londonu 13. rujna, a posljednje tri tijekom Milanskog tjedna mode, 20. rujna. Treba li naglasiti da jedva čekamo?

Linker
08. rujan 2024 02:14