NETFLIX/COURTESY EVERETT COLLECTION
ŠTO GLEDATI

Kad vas uhvati binge kriza: Novi filmovi i serije koje gledamo ovog ljeta

Za one dane kada želite uživati u hladovini vlastitog dnevnog boravka, okruženi rashlađenim napitcima i opremljeni omiljenim grickalicama, donosimo popis noviteta kojima se veselimo.

Za one dane kada želite uživati u hladovini vlastitog dnevnog boravka, okruženi rashlađenim napitcima i opremljeni omiljenim grickalicama, donosimo popis noviteta kojima se veselimo.

The Boys

Popularna serija vratila se 13. lipnja sa svojom četvrtom sezonom u kojem ćemo nastaviti pratiti nevjerojatne dogodovštine sa superherojima. Serija odlično isprepliće začudne elemente te odlične prizore borbi i ludila sa smiješnim trenucima i nadamo se da će se, nakon pomalo repetitivne treće sezone, vratiti genijalnosti prve. Serija definitivno nije za one slabijeg želuca, osobito jer su već trailerom najavili da će ova sezona biti još brutalnija i bizarnija u kojem i dalje jednu od glavnih uloga ima Homelander, koji kreće u rebrendiranje sedmorke te otvoreno pozicioniranje superheroja kao - bogova u odnosu na obične ljude. Pratit ćemo i Butchera koji je izgubio ulogu predvodnika The Boysa u trenutku kada treba spasiti svijet. U novoj sezoni tako ćemo ponovno gledati odličnog Karla Urbana kao Butchera, Anthonyja Starra kao Homelandera, Erin Moriarty kao Starlight, Jacka Quaida kao Hughieja, Jessiea T. Ushera kao A-Traina, Laza Alonsa kao Mother’s Milka, Chacea Crawford kao The Deepa, Tomera Caponea kao Frenchieja, Karen Fukuhara kao Kimiko, Colby Minifie kao Ashley, Claudiju Doumit kao Victoriju Newman i Camerona Crovettija kao Ryana. Nakon premijerne tri epizode, svakog će tjedna na Amazon stizati po jedna od ukupno njih osam.

Zmajeva kuća

Ako ste voljeli "Igru prijestolja", voljet ćete i "Zmajevu kuću" - ako vam je ta serija slučajno promaknula sa svojom prvom sezonom. Oni koji su je gledali jedva su dočekali drugu sezonu koja je nakon dvije godine napokon stigla na HBO Max. Radi se o svojevrsnom spinoffu "Igre prijestolja" u kojem se radnja odvija 200 godina ranije, a temelji se na knjizi Georgea R. R. Martina "Vatra i krv", koja je opisana kao povijest kraljeva Targaryena.

Serija prikazuje početak kraja za Targaryene kojima slijedi ono što se u "Pjesmi leda i vatre" naziva Plesom zmajeva – građanski rat koji izbija nakon što dva Targaryena suprotstave svoje pravo na Željezno prijestolje. Westeros je na rubu krvavog građanskog rata između Zelenog i Crnog vijeća koji se bore za kralja Aegona, odnosno kraljicu Rhaenyru, a svaka strana vjeruje u svoje zakonito mjesto na Željeznom prijestolju.

Glumačku ekipu u drugoj sezoni čine Matt Smith, Emma D’Arcy, Olivia Cooke, Rhys Ifans, Steve Toussaint, Eve Best, Fabien Frankel i brojni drugi, a već je najavljena i treća sezona.

The Bear

Da, chefe! Jedva čekamo još jednu sezonu hit serije "The Bear" zbog kojeg smo zavoljeli glumca Jeremyja Allena White u ulozi Carmyja, a koji nam se 27. lipnja vraća s novim avanturama. Svih deset epizoda bit će dostupno istog dana platformi Hulu, a kasnije i na Disney+. Ako vam nije dovoljna kaotičnost vlastitog života, nove epizode sigurno će donijeti još uzbuđenja i neočekivanih zapleta. "The Bear" je jedna od najboljih serija koja je za prve dvije sezone itekako nagrađivana - ima 10 Emmyja i dva Zlatna globusa, a u najavi je već i četvrta sezona.

Emily u Parizu

Jedna od serija oko koje su mišljenja podijeljena vraća se sa svojom četvrtom sezonom. Lily Collins u ulozi Amerikanke Emily koja živi i radi u Parizu ponovno ćemo gledati od 15. kolovoza kada dolazi prvih pet epizoda, dok preostalih pet stiže 12. rujna. I dok čekamo nove dogodovštine ekipe iz Pariza, znamo da će se dio radnje odvijati i u Rimu gdje će Emily proživjeti svoju verziju klasika "Praznik u Rimu".

Samo ubojstva u zgradi

Steve Martin, Martin Short i Selena Gomez ponovno će nas zabavljati svojim detektivskim hobijem od 27. kolovoza kada na Hulu stiže nova sezona popularne komedije u kojoj im se ponovno pridružila Meryl Streep, a ovog puta su tu i Melissa McCarthy, Molly Shannon, Eva Longoria, Eugene Levy, Kumail Nanjiani, Richard Kind i Zach Galifianakis.

Lady in the Lake

Prvi put ćemo Natalie Portman gledati u glavnoj ulozi u TV seriji: slavna glumica utjelovit će Maddie Schwartz, domaćicu koja se želi ostaviti svoju prošlost iza sebe i ostvariti se kao istraživačka novinarka. Radnja ove noir serije fokusira se na smrt mlade žene u Baltimoreu 1966., koju Maddie odlučuje istražiti. Redateljica je Alma Har‘el, a serija se temelji na romanu spisateljice Laure Lipman te stiže na Apple TV+ 19. srpnja.

Vremenski banditi

Reboot hit filma Terryja Gilliama iz 1981. godine dolazi na Apple TV+ 24. srpnja, a iza njega stoje kreativci koji bi mogli postići isti uspjeh kao i njegov prethodnik, što nije nimalo lako. Naime, na novom filmu rade Taika Waititi te Jemaine Clement. Serija je opisana kao nepredvidivo putovanje kroz vrijeme i prostor sa skupinom lopova koju vodi Penelope, koju je utjelovila Lisa Kudrow.

"Idemo od prapovijesnih vremena dinosaura do devedesetih. Postoje neka srednjovjekovna mjesta poput srednjovjekovne Engleske i srednjovjekovne Afrike. I idemo i u ledeno doba. To je zabavno”, otkrio je Clement. Stiže nam ukupno deset epizoda.

FILMOVI

Osveta desne ruke

Početkom lipnja u kina je stigao film "Osveta desne ruke", akcijski triler u kojem Orlando Bloom glumi Casha, čovjeka čiji život remeti lokalna kriminalna šefica Big Cat (Andie MacDowell) za koju ponovno mora raditi, ali odlučuje se zauzeti za svoj dom i obitelj. No, kako bi otplatio dugove, Cash mora uprljati ruke. Film igra u kinima od početka lipnja.

Zločesti dečki: Sve ili ništa

U četvrtkom nastavku popularne franšize "Zločesti dečki" pratimo policajce Mikea Lowreyja (Will Smith) i Marcusa Burnetta (Martin Lawrence) koji će nas ponovno zabaviti savršenom kombinacijom humora i akcije.

Bajkeri

Bajkerska drama "Bajkeri" u kina stiže 27. lipnja, a nadahnuta je knjigom fotografija Dannyja Lyona te donosi priču o bajkerima iz 60-ih. Jodie Comer glumi Kathy, članicu Vandala koja je udana za neobuzdanog motoristu Bennyja (Austin Butler), a koja se prisjeća evolucije Vandala, bajkerske skupine, tijekom desetljeća. Njezin suprug izrazito je odan vođi Vandala, Johnnyju (Tom Hardy) te se Kathy mora natjecati s njim za Bennyjevu pažnju. Kako klubu prijeti da postane još zlokobnija banda, Kathy, Benny i Johnny moraju donijeti odluku o odanosti klubu, ali i jedni drugima.

Horizont: Američka saga

Novi vestern u kina nam donosi redatelj, scenarist, glumac i oskarovac Kevin Costner kojemu će ovo biti četvrti film koji je režirao, a ne smijemo zaboraviti njegov Oscarom nagrađen "Ples s vukovima" iz 1990. godine. Glavna radnja filma prati 15-godišnje razdoblje širenja i naseljavanja američkog zapada prije i poslije Građanskog rata iz perspektive više likova. Ova američka saga izaći će u dva dijela - prvi možemo očekivati 27. lipnja, a drugi 16. kolovoza. Uz Costnera, glume Jena Malone, Sienna Miller, Sam Worthington i mnogi drugi.

Mjesto tišine: Dan prvi

Spinoff franšize "Mjesto tišine" u kina stiže 27. lipnja, a u ovom filmu u glavnoj ulozi gledamo oskarovku Lupitu Nyong‘o, koja se suočava s prvom invazijom bića koja love putem zvuka u New Yorku, odnosno ovaj film vraća nas na priču kako je sve započelo. "Mjesto tišine" uspješnica je Johna Krasinskog iz 2018. godine koja je tri godine nakon dobila i nastavak, a oba filma oduševila su ljubitelje post-apokaliptičnih filmova.

Twister

Ovog srpnja imat ćemo priliku gledati novu generaciju lovaca na oluje. Novo poglavlje blockbustera iz 1996. godine u kina stiže 18.7., a u glavnim ulogama su Daisy Edgar-Jones i Glen Powell. Akcijska avantura prati novu ekipu koja riskira svoje živote zbog testiranja novog, eksperimentalnog sustava prognoziranja vremena. Redatelj filma je lee Isaac Chung koji je odrastao u području često pogođenom razornim tornadima.

Deadpool i Wolverine

Jedan od najiščekivanijih superherojskih filmova 25. srpnja dolazi u kina - u trećem nastavku "Deadpoola" uz omiljenog Ryana Reynoldsa u ulozi Wadea Wilsona gledat ćemo i Hugha Jackmana u ulozi Wolverina.

Kinds of Kindness

Nakon itekako uspješnog filma "Uboga stvorenja", od redatelja Yorgosa Lanthimosa stiže nova uspješnica i to ponovno s Emmom Stone u glavnoj ulozi. Radi se o triptihu s tri slabo povezane priče koje dijele glavne glumce - Emmu Stone, Jessea Plemonsa i Willema Dafoea te Margaret Qualley. S obzirom na odlične kritike nam premijere na Filmskom festivalu u Cannesu, čeka nas nadnaravan, crnohumorni i originalan uradak - baš kao što to od Lanthimosa i očekujemo. Krajem lipnja kreće igrati u kinima, ali u našim nije najavljen. Doduše, očekuje se kako će biti uskoro dostupan na platformi Hulu.

Povedi me na Mjesec

Romantična komedija smještena u šezdesete godine prošlog stoljeća prati Colea Davisa, direktora NASA-e, kojeg igra Channing Tatum i koji je zadužen za miriju Apolo 11 te kreativnu direktoricu Kelly Jones (Scarlett Johansson), koja je zaposlena kako bi popravila javni imidž kompanije - čak i ako to znači lažiranje slijetanja na Mjesec. Film stiže u kina 11. srpnja.

Priča završava s nama

Blake Lively u ekranizaciji romana Colleen Hoover tumači ulogu Lily Bloom koja se nakon fakulteta i oplakivanja gubitka oca, zaljubljuje u liječnika Rylea Kincaida. Samouvjeren, tvrdoglav, pomalo arogantan, ne krije averziju prema vezama. Kad se u njen život vrati bivša ljubav, Atlas Corrigan, situacija se komplicira...

Zamka

Početkom kolovoza (8.8.) stiže psihološki triler u kojem glavnu ulogu igra Josh Hartnett. On igra Coopera, serijskog ubojicu zvanog The Butcher koji svoju kćer prati na koncert Lady Raven (igra je Saleka Shyamalan) koji je zapravo dobro razrađena zamka u kojoj ga policija želi uhititi. U kina stiže 8. kolovoza.

Trepni dvaput

Triler s humorističnim elementima redateljski je prvijenac Zoe Kravitz u kojem je u glavnoj ulozi njezin zaručnik, glumac Channing Tatum. On u filmu "Trepni dvaput" glumi tehnološkog mogula Slatera Kinga koji na svoj privatan otok pozove dvije konobarice - Fridu (Naomi Ackie) i Jess (Alia Shawkat). I dok su njih dvije u početku oduševljene svime što mogu doživjeti, odmor iz snova uskoro se pretvara u noćnu moru. Film dolazi u kina 22. kolovoza.

Borderlands

Nakon uspješne serije "Posljednji od nas", dolazi nam još jedna adaptacija videoigre - ovog puta snimljen je film na temelju igre "Borderlands, SF priče koja prati šaroliku ekipu autsajdera koji kreću na misiju spašavanja nestale djevojke koja posjeduje ključ nevjerojatne moći. U središtu radnje je Lilith, koju glumi Cate Blanchett, a u drugim ulogama su također velike zvijezde poput Edgara Ramireza, Kevina Harta, Jamie Lee Curtis te Jacka Blacka. Film u kina stiže 22. kolovoza.

Vrana

Kada su srodne duše Eric i Shelly brutalno ubijeni, Eric dobiva priliku spasiti svoju pravu ljubav žrtvujući sebe te kreće u osvetu, prelazeći svjetove živih i mrtvih kako bi ispravio nepravde. Erica glumi Bill Skarsgård, glumac najpoznatiji po ulozi u hororu "Ono", dok je njegovu djevojku utjelovila FKA twigs. Film stiže 29. kolovoza.

Linker
07. rujan 2024 03:07