BOJAN HARON MARKIČEVIC
Omiljeni desert

Na Palačinka festu možete isprobati blinčik, čipkaste palačinke i Crêpes Suzette, a mi vam donosimo recept za omiljenu nocciolu

Pod geslom "Sunčano s palačinkama" počeo je u zagrebačkom Rougemarin Parku Palačinka fest i odmah na prvu oduševio brojne posjetitelje.

Pod geslom "Sunčano s palačinkama" počeo je u zagrebačkom Rougemarin Parku Palačinka fest i odmah na prvu oduševio brojne posjetitelje.

U zagrebačkom Rougemarin Parku otvoren je Palačinka Fest koji možete posjetiti sve do nedjelje, 8. rujna. Ljubitelji ove popularne slastice moći će ovih dana uživati u vrhunskim palačinkama po recepturama poznatih hrvatskih chefova - Marina Medaka, Petre Jelenić i Roberta Hromalića. Osim same slatko-slane ponude, organizatori su pripremili i brojne zabavne aktivnosti.

Bogata ponuda

U ponudi festivala je više od 20 različitih vrsta palačinki pa ćete ih sigurno moći isprobati i na načine na koje do sada još niste. U bogatoj ponudi su tako čipkaste palačinke, klasična nocciola, američka palačinka, blinčik ruska palačinka, crêpes Suzette i mnoge druge vrste.

image

Organizatori su posjetiteljima omogućili i mnoštvo zabavnih aktivnosti s palačinkama

PATRICIA JERKOVIć
image

Palačinka Fest možete posjetiti sve do nedjelje, 8. rujna

BOJAN HARON MARKIČEVIĆ
image
PATRICIA JERKOVIć

Razočarani neće ostati ni oni koji su skloniji slanoj varijanti jer ponuda sadrži i slane palačinke punjene različitim sirevima, mesom i povrćem, zatim je tu i crispy cheese palačinka sa sirom ili pršutom, kukuruzna slana palačinka i jedna posebno zanimljiva koja će sigurno privući mnoga znatiželjna nepca - tzv. ajvarčinka. Festivalske cijene palačinki kreću se od 2 do 4 eura po komadu, što posjetiteljima omogućuje da probaju više različitih.

image
PATRICIA JERKOVIć
image

U ponudi festivala je više od 20 različitih vrsta palačinki

PATRICIA JERKOVIć
image
BOJAN HARON MARKIČEVIC

Zabavne aktivnosti

Organizatori su posjetiteljima omogućili i mnoštvo zabavnih aktivnosti s palačinkama u kakvima se do sada još nisu okušali pa će tako moći isprobati žongliranje palačinkama, bacanje palačinki u vis, a tu je i natjecanje za "Super baku". Vaši najmlađi će imati priliku uz pomoć slastičarskih animatora naučiti kako napraviti palačinke u raznim oblicima i ukrasiti ih slatkim dodacima, zatim je tu paint&fun radionica i mnoge dječje predstave te posebna radionica izrade keksića za kućne ljubimce.

image
BOJAN HARON MARKIČEVIC
image
BOJAN HARON MARKIČEVIC
image
BOJAN HARON MARKIČEVIC
image
BOJAN HARON MARKIČEVIC

Svakog radnog dana od 17 do 19 sati, a vikendom od 12 do 14 za djecu je organiziran face painting, a posebno su zanimljivi pop-up eventi poput vatrenog žongliranja i svjetlećeg hula-hopa. Dakle uz sve ove aktivnosti za mlađe i starije na ovom se gastro događaju možete i kvalitetno družiti s najmilijima i dobro zabaviti, a raspored događanja i radionica dostupan je na društvenim mrežama Rougemarin Parka.

image
BOJAN HARON MARKIČEVIC
image
BOJAN HARON MARKIČEVIC
image
BOJAN HARON MARKIČEVIC

Recept za nocciolu

Palačinke su definitivno omiljeni desert u mnogim kulturama diljem svijeta, a njihova svestranost i jednostavnost pripreme čine ih savršenim jelom za sve prilike. Među svim mogućim varijantama nadjeva, nocciola palačinke (s krem namazom od lješnjaka) izdvajaju se kao apsolutni favorit pa vam za kraj ovog slatkog članka donosimo i jedan slatki recept.

image

Palačinke s krem namazom od lješnjaka

PEXELS

Sastojci:

  • 10-14 žličica namaza s lješnjakom
  • 1 - 1/2 šalice glatkog brašna
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 4 žlice šećera
  • prstohvat soli
  • 1 jaje
  • šalica mlijeka
  • žličica ekstrakta vanilije

Priprema:

Namaz od lješnjaka

- Pleh obložite papirom za pečenje i na njemu rasporedite namaz od lješnjaka u obliku krugova (diskova).

- Stavite pladanj u zamrzivač dok se diskovi ne stegnu (nekoliko sati, ovisno o jačini zamrzivača).

- Odlijepite papir za pečenje, a diskove držite i dalje u zamrzivaču.

- Napravite smjesu za američke palačinke.

Palačinke

- Stavite suhe sastojke u zdjelu i umutite da se sjedine.

- Napravite udubljenje u sredini, stavite mokre sastojke u udubljenje i miješajte dok se sve ne sjedini i bude bez grudica.

- Otopite 1/2 žličice maslaca u neprianjajućoj tavi na srednjoj vatri i nakon što se otopi, obrišite veći dio maslaca papirnatim ručnikom.

- Izvadite 3 zamrznuta diska iz zamrzivača neposredno prije nego počnete peći palačinke.

- Stavite 1/4 šalice tijesta u tavu za pečenje i nakon nekoliko trenutaka stavite čokoladni disk u sredinu tijesta, a zatim ponovno prelijte smjesom da ga prekrije.

- Kada se oko rubova počnu pojavljivati ​​mjehurići (oko 2 minute), podignite rub i provjerite je li donja strana zlatna, zatim okrenite i pecite dok druga strana ne porumeni.

- Ponovite postupak s preostalom smjesom i nakon 3. ili 4. palačinke u tavi otopite još maslaca.

- Poslužite palačinke s narezanim jagodama ili šlagom ili uživajte u njima bez dodataka!

Linker
16. rujan 2024 16:25