Braća Menendez

 NETFLIX
Comeback

Netflix efekt: Generacija Z zavoljela je ova dva velika hita s kraja 80-ih zahvaljujući seriji o braći Menendez

Uvijek je zanimljivo svjedočiti kako nova generacija otkriva čar starije glazbe.

Uvijek je zanimljivo svjedočiti kako nova generacija otkriva čar starije glazbe.

Čim ovih dana otvorite društvene mreže, velika je vjerojatnost da ćete naletjeti na videa u kojima ljudi čeznutljivo gledaju u jednu točku dok svira neka od pjesama Milli Vanilli na koje ih je podsjetila Netflixova serija "Čudovišta". Ako ste gledali seriju o braći Menendez, onda vam je jasno da su hitovi dvojca koji je vladao svjetskom glazbenom scenom krajem 1980-ih i početkom 1990-ih intenzivno zastupljeni u seriji.

U premijernoj epizodi serije, pjesma "Blame it on the Rain" ne služi samo kao naslov epizode, već i kao soundtrack divljoj sceni u kojoj Erik i Lyle pjevaju uz hit dok voze kući nakon kupnje pušaka koje će kasnije koristiti za ubojstvo svojih roditelja. Prema Billboardu, pjesma "Blame It on the Rain" doživjela je skok od 68 posto u broju streamova u četiri dana od početka prikazivanja serije na Netflixu.

Također, streamovi pjesme "Girl I’m Gonna Miss You" (u seriji je to pjesma koju je jedan od braće pustio da svira na majčinom sprovodu) povećali su se za nevjerojatnih 258 posto između 20. i 23. rujna, kada se serija počela prikazivati.

Nije ništa novo da film ili serija ponovno ožive neki stari hit - sjetite se samo serije "Stranger Things" i pjesme “Running Up That Hill" Kate Bush, ali je uvijek zanimljivo svjedočiti kako nova generacija otkriva čar starije glazbe.

A iako je nedavno film o "Milli Vanilli" igrao u našim kinima, a lani je snimljen dokumentarac - nijedan od ta dva uratka nije toliko vratio u mainstream pjesme pop-dueta kao Netflixova serija o braći koja su ubila svoje roditelje.

image

Fab Morvan i Rob Pilatus

PETER BORSARI/PIP-LANDMARK MEDIA/LANDMARK/PROFIMEDIA PETER BORSARI/PIP-LANDMARK MEDIA/LANDMARK/PROFIMEDIA

Rob Pilatus i Fab Morvan, članovi dueta Milli Vanilli, pojavili su se na sceni 1989. s hitovima poput "Blame It on the Rain" i "Girl I’m Gonna Miss You", ali su postali žrtve onoga što bi se danas moglo smatrati potpunim otkazivanjem kad je javnost saznala da ne pjevaju oni, već samo sinkroniziraju usne. Kada je objelodanjeno da su njihove vokale dublirali drugi pjevači, "Milli Vanilli" su izgubili Grammy za najboljeg novog izvođača, koji su osvojili na dodjeli 1990. godine, te su praktički izbačeni iz industrije.

Linker
04. listopad 2024 18:02