?PARAMOUNT/COURTESY EVERETT COLLECTION
POVRATAK SPEKTAKLA

Objavljen prvi trailer novog Gladijatora: Pogledajte scene iz filma čiji je budžet bio čak 300 milijuna dolara

Povijesni spektakl redatelja Ridleyja Scotta u kina stiže u studenom, a glavne uloge povjerene su Paulu Mescalu, Pedru Pascalu, Connie Nielsen i Denzelu Washingtonu.

Povijesni spektakl redatelja Ridleyja Scotta u kina stiže u studenom, a glavne uloge povjerene su Paulu Mescalu, Pedru Pascalu, Connie Nielsen i Denzelu Washingtonu.

U europska kina stiže 15. studenog ove godine, snimljen je s budžetom od tristo milijuna dolara, redatelj Ridley Scott glavne je uloge povjerio Paulu Mescalu, Pedru Pascalu, Connie Nielsen i Denzelu Washingtonu, a upravo je objavljen prvi službeni trailer za jedan od najiščekivanijih filmova godine - epski povijesni spektakl "Gladijator II".

Za potrebe snimanja na Malti je izgrađena replika rimskog Koloseja, najvećeg i najpoznatijeg antičkog amfiteatra na svijetu, te svih drugih zdanja i ulica koje su ga okruživale, a najviše dana snimanja ekipa je odradila u Maroku i u Londonu, gdje su snimljene studijske scene.

Nepunih četvrt stoljeća nakon što je Russell Crowe oduševio u ulozi Maximusa Decimusa Meridiusa, za koju je zaradio Oscara za najbolju mušku ulogu, novog gladijatora utjelovio je 28-godišnji irski glumac Paul Mescal u ulozi Luciusa Verusa, a nakon što je 8. srpnja objavljen prvi poster filma, nekoliko dana kasnije stigao je i trailer koji gledateljima obećava pravi povijesni spektakl s mnoštvom vizualnih atrakcija i prvu ligu holivudskih glumaca u borbi za budućnost Rima.

Poznata je priča da je glavni glumac Paul Mescal ulogu u "Gladijatoru II" dobio nakon što je skinuo majicu u predstavi "Tramvaj zvan čežnja" u kojoj je glumio u kazalištu na londonskom West Endu. U gledalištu su bili Michael Ireland i Daria Cercek, voditelji Paramountovog filmskog studija, koji su se oduševili njegovim glumačkim umijećem, ali i mišićavim torzom - pa su mu dogovorili privatni sastanak s redateljem Ridleyjem Scottom.

image

Za potrebe snimanja na Malti je izgrađena replika rimskog Koloseja

PARAMOUNT PICTURES/FERRARI/PROFIMEDIA

Tako je Paul Mescal svoju najvažniju ulogu, koja će mu zasigurno obilježiti filmsku karijeru, dobio bez audicije, nakon jednog razgovora s redateljem, a glumac je izjavio kako je njome počašćen, jer mu je "Gladijator" s Russellom Croweom jedan od najdražih filmova.

Proslavio se ulogom u televizijskom miniserijalu "Normalni ljudi" 2020. godine za koju je nominiran za nagradu Emmy, a nominaciju za Oscara zaslužio je ulogom problematičnog oca u filmu "Aftersun" redateljice Charlotte Wells, psihološkoj drami o njegovom odnosu s 11-godišnjom kćeri. Za kazališnu ulogu Stanleyja Kowalskog, koja mu je donijela i ulogu u "Gladijatoru II" dobio je najprestižniju britansku teatarsku nagradu Laurencea Oliviera.

image

Paul Mescal ulogu Luciusa Verusa

PARAMOUNT PICTURES/FERRARI/PROFIMEDIA
Linker
08. rujan 2024 02:08