Daisy Edgar-Jones

 DAVE HOGAN/HOGAN MEDIA/SHUTTERSTOCK DAVE HOGAN/HOGAN MEDIA/SHUTTERSTOCK
Vječna inspiracija

Romantika se vratila! Netflix snima remake kultne serije, a Daisy Edgar - Jones igrat će glavnu junakinju

Jučer je BBC najavio da radi spin-off serije, a Netflix već ima scenarij za novu ekranizaciju "Ponosa i predrasuda".

Jučer je BBC najavio da radi spin-off serije, a Netflix već ima scenarij za novu ekranizaciju "Ponosa i predrasuda".

Netflix je serijom "Nitko ovo ne želi" podsjetio publiku na čar rom-coma, a čini se da je sljedeći korak streaming servisa povratak klasične romantike. Još nije službeno najavljeno, ali poznati su detalji nove serije, ekranizacije romana Jane Austen "Ponos i predrasude". Zanimljivo, jučer, u četvrtak, smo najavili kako BBC radi spin-off iste serije.

image

Daisy Edgar-Jones i Paul Mescal u "Običnim ljudima"

?HULU/COURTESY EVERETT COLLECTION

A govori se i o glavnoj glumici. Njezina romansa s Connellom u seriji "Obični ljudi" izazvala je globalnu senzaciju – a sada se glumica Daisy Edgar-Jones sprema preuzeti vjerojatno najveću ulogu u romantičnoj fikciji: glumit će Elizabeth Bennet. Daily Mail piše da je 26-godišnja glumica u pregovorima za ulogu jedne od pet kćeri Bennetovih koja očarava "ponosnog" aristokrata Mr. Darcyja.

image

Keira Knightley i Matthew Macfayden glumili su u filmskoj verziji iz 2005.

?FOCUS FILMS/COURTESY EVERETT COLLECTION ?FOCUS FILMS/COURTESY EVERETT COLLECTION

Roman je adaptiran u brojne filmove tijekom godina, uključujući verziju iz 2005. s Keirom Knightley i Matthewom Macfadyenom kao gospodinom Darcyjem, no, nije adaptiran za televiziju od velikog hita iz 1995. s Colinom Firthom i Jennifer Ehle u glavnim ulogama. Ta ekranizacija označila je početak visokobudžetnih adaptacija mnogih klasičnih romana i lansirala Firtha kao globalnog zavodnika.

image

Jennifer Ehle i Colin Firth u seriji iz 1995.

COURTESY EVERETT COLLECTION

Scenaristica je Dolly Alderton, koja je prethodno radila na seriji "Made In Chelsea", a potpisuje scenarij za seriju "Everything I Know About Love", napisan prema njezinim memoarima, a seriju je kritika nahvalila.

Vjeruje se da će Netflixova verzija "Ponosa i predrasuda" biti „prava kostimirana drama“ i prilično vjerna izvornom materijalu i očito će generaciju Z upoznati s ljepotama ovog žanra.
Jedva je čekamo pogledati, ali prije toga što prije saznati odgovor na strašno važno pitanje: Tko će glumiti gospodina Darcyja?

Linker
11. listopad 2024 12:02