Lily-Rose Depp u NOSFERATU

 ?FOCUS FEATURES/COURTESY EVERETT COLLECTION
NOSFERATU

Stigao je trailer za novi horor s Lily-Rose Depp o poznatom vampiru, remake je to kultnog filma starijeg više od 100 godina

Robert Eggars režirao je ovu gotičku horor priču, a glumačkoj postavi su se pridružili i Willem Dafoe te Aaron Taylor-Johnson.

Robert Eggars režirao je ovu gotičku horor priču, a glumačkoj postavi su se pridružili i Willem Dafoe te Aaron Taylor-Johnson.

Možda niste znali, ali "Nosferatu", nijemi crno-bijeli klasik iz 1922. godine smatra se jednim od najutjecajnijih horor filmova ikada snimljenih. No, baš na sam Božić stiže nova verzija ovog filma, koju režira Robert Eggers, najpoznatiji po indie povijesnim horor filmovima "Vještica" i "Svjetionik" i koji je okupio mnoga poznata holivudska imena.

Film prati opsjednutu i ukletu mladu ženu, koju igra Lily-Rose Depp, (najpoznatija po ulozi u seriji "Idol"), i zastrašujućeg vampira, kojeg glumi Bill Skarsgård, (najpoznatiji po ulozi Pennywisea u franšizi "Ono"). Ostale uloge tumače velika holivudska imena poput Nicholasa Houlta, Aarona Taylor-Johnsona, Emme Corrin, Ralpha Inesona, Simona McBurneyja i Willema Dafoea.

image

Plakat za film "Nosfertau"

FOCUS FEATURES

Očito, ova priča o vampiru je inspiracija već više od sto godina. Spomenuti nijemi film iz 1922. godine u režiji Friedricha Wilhelma Murnaua, napravljen je kao osvrt na roman "Drakula" Brama Stokera iz 1897., koji je ostao kao jedno od temeljnih horor djela u kinematografiji. Zanimljivo je da su Stokerovi nasljednici tada pokrenuli tužbu za kršenje autorskih prava, a sud je odlučio da se sve kopije filma moraju izbrisati. Ipak, neke su uspjele ostati sačuvane te je film i dalje gledan više od sto godina kasnije.

image

"Nosferatu", Max Schreck, 1922.

COURTESY EVERETT COLLECTION

"Nosferatu" je Eggersov drugi film za produkcijsku kuću Focus Features, nakon epa "Sjevernjak" iz 2022., koji je zaradio 70 milijuna dolara diljem svijeta. Eggers je napisao i scenarij za ovaj film, a producirao ga je zajedno s Chrisom Columbusom, Eleanor Columbus, Jeffom Robinovim i Johnom Grahamom. Ovo pak nije prvi put da Eggers radi s Columbusom i Dafoeom jer su zajedno radili na hit filmu iz 2019. "Svjetionik".

Linker
04. listopad 2024 10:22