MARKO KIŠ
Zabava za sve

Vraća se najšareniji festival! Baloni na vrući zrak preplavit će nebo iznad omiljenog izletišta

Kraj kolovoza obilježit će manifestacija koja se održava u Prelogu, a ove godine posjetitelje očekuje i bogata gastro ponuda i glazbeni sadržaji.

Kraj kolovoza obilježit će manifestacija koja se održava u Prelogu, a ove godine posjetitelje očekuje i bogata gastro ponuda i glazbeni sadržaji.

Već tradicionalni posljednji vikend u kolovozu, onaj od 29.8. do 1.9., rezerviran je za najšareniji outdoor festival – Festival balona na vrući zrak u Prelogu. Po treći put se održava na omiljenom izletištu - Marini Prelog, a ove godine sve posjetitelje očekuje i nekoliko novosti. Uz sam festival balona ove godine će Prelog ugostiti i Otvoreno prvenstvo Hrvatske u letenju balonima na vrući zrak.

image
MARKO KIŠ
image

Festival Balona Prelog - Igor Mikloušić, Lejla Seferagić, Ljubomir Kolarek, Krešo Biškup

MARKO KIŠ

„Festival se po treći put vraća u Prelog i zahvalan sam Balon klubu Zagreb i svim organizatorima što su i ove godine odabrali učiniti Prelog i obale Drave najljepšim mjestom za provesti vikend u Hrvatskoj. Festival ove godine uvodi i dodatni faktor natjecanja, na koje nam stižu neki od najboljih balonaških timova iz cijelog svijeta koji će se nad Prelogom i okolicom nadmetati u svojim vještinama upravljanja ovim fantastičnim letjelicama. S obzirom na dugu tradiciju i povezanost grada Preloga s vrhunskim sportom drago nam je da je naš već tradicionalan festivala balona izrastao u vrhunsku sportsku manifestaciju. Iznimno nam je drago i da su građani Preloga i brojni posjetitelji tu tradiciju prepoznali i prihvatili tako da za vrijeme festivala naš grad zaista vrvi posjetiteljima. Naravno, kao i svih ovih godina pripremamo i odlične koncerte te cjelodnevne Piknike na Dravi!“, rekao je Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga.

image
MARKO KIŠ

Prvi baloni iznad Međimurja bit će vidljivi već početkom tjedna uoči festivala, jer pristižu i mnoge strane ekipe, a na Otvoreno prvenstvo Hrvatske stiže 20 ekipa iz cijelog svijeta - od Australije, Sjedinjenih Američkih Država i Kanade, do Velike Britanije, Belgije, Italije, Austrije, Makedonije i naravno Hrvatske. Direktor natjecanja bit će Christoph Fraisl iz Austrije, koji će sa svojim timom, kroz sedam planiranih letova, postaviti izazovan program za natjecatelje. Uz to, u Prelog stiže još desetak timova rekreativaca iz cijele Europe što znači da će na nebu iznad Preloga biti preko 30 balona. Kao i do sada, organizatori planiraju i čarobne noćne iluminacije, grupna uzlijetanja, kao i podizanja najsretnijih posjetitelja na vezani let, a bit će moguće i rezervirati svoje mjesto u košari za slobodni let.

image
MARKO KIŠ

Uz same balone, na festivalu se priprema i velika gastro zona – Piknik na Dravi, ali i nekoliko koncerata, dječji kutak i mnoge druge cjelodnevne aktivnosti. Uz bendove i glazbenike posjetitelje očekuju i nastupi DJ-eva, voditelji će s okupljenima pratiti letove, natjecanja i uzlete, a djecu će zabavljati animatori iz Dječjeg kluba Sims. „U najvećem gastro kutku moći ćemo uživati u hrani koju priprema čak 7 food truckova, odnosno domaćih gastro specijalista, od Bajzovih dvora, do Pomodora, Špizze, Škartoca ljubavi i mnogih drugih. Pripremamo vam i veliku ljetnu terasu na kojoj ćete se moći odmoriti, uživati u suncu na pikniku, ali i opustiti se u šetnji najljepšom pozornicom u Hrvatskoj – onoj na Marini u Prelogu, rekao je Krešo Biškup iz organizacije. Za sve informacije i detalje pratite profile festivala na društvenim mrežama.

Linker
05. rujan 2024 15:47