PRESS
Zabavni kraj ljeta

Za kraj ljeta putujemo u Varaždin, evo što nas ove godine čeka na Špancirfestu

U varaždinskoj povijesnoj jezgri, od 23. kolovoza do 1. rujna, očekuje vas 10 dana kreativnosti i zabave. U više od 500 programa baš svatko može pronaći nešto za sebe - od vrhunskih koncerata, kazališnih predstava za koje se traži ulaznica više, probranih uličnih performera, brojnih sadržaja za najmlađe do još bogatije gastronomske ponude.

U varaždinskoj povijesnoj jezgri, od 23. kolovoza do 1. rujna, očekuje vas 10 dana kreativnosti i zabave. U više od 500 programa baš svatko može pronaći nešto za sebe - od vrhunskih koncerata, kazališnih predstava za koje se traži ulaznica više, probranih uličnih performera, brojnih sadržaja za najmlađe do još bogatije gastronomske ponude.

Od 23. kolovoza do 1. rujna, u zatvaranje ljeta krenuti ćemo sa 26. Špancirfestom u samoj varaždinskoj povijesnoj jezgri. Preko 500 različinih programa, obogatit će program ovogodišnjeg festivala, gdje će svatko pronaći nešto za sebe.

Glavna festivalska PAN pozornica Stari grad bit će poprište deset odličnih i besplatnih koncerata – predvodi ih ovogodišnji headliner, eurovizijska zvijezda Baby Lasagna, a čekaju vas još Prljavo kazalište, Goran Bare & Majke, Tony Cetinski, M.O.R.T, Savršeni Marginalci, Psihomodo pop, Rock Opera i domaće snage The Fakin‘ Lajsne i Dodger Artfool.

image

PAN pozornica stari grad

SINISA SOVIC/FAS

U intimnom i ekskluzivnom okruženju Vile Bedeković nastupit će glazbena diva Josipa Lisac, dašak Mediterana donijet će 4 Tenora, dvije različite glazbene tradicije spojit će klapa „Sveti Juraj“ Hrvatske ratne mornarice i Varaždinski tamburaški orkestar, a Zoran Predin svojim će nastupom dati poseban hommage velikanu hrvatske glazbe, Arsenu Dediću. Na programu su i odlične kazališne predstave - Maratonci trče počasni krug, Đurologija, Tere i Luce, te Pljuska. Koncertni i kazališni program na Vili Bedeković jedini je sadržaj festivala za koji je potrebno kupiti ulaznicu, a dostupne su na www.eventim.hr i na prodajnim mjestima Eventima.

image

Vila Bedeković

MARIO KNOR

Najveću živost i raznolikost na varaždinske ulice tijekom Špancirfesta donose ulični umjetnici. Svaki kutak povijesne jezgre njima je pozornica, a posjetitelji se u trenu mogu naći usred performansa. Dvadesetak pomno selektiranih performera iz brojnih zemalja poznatih po kvalitetnim uličnim teatrima i skupinama, od susjedne Mađarske do dalekog Čilea, predstavit će se ove godine. Svojim glazbenim izvedbama, neuobičajenim instrumentima, žonglerskim vještinama, akrobacijama, performansima na štulama upotpunjenim atraktivnim kostimima, kreirat će energiju ulice za doživljaj bez granice. Nekima od njih ovo će biti premijerni nastup, ne samo na Špancirfestu, već i u Hrvatskoj.

image

Umjetnička ulica

Uz Big Bike Orchestra iz Poljske, koji čine šestorica glazbenika koji istovremeno sviraju različite instrumente vozeći se na posebno konstruiranom biciklu, prvi put u Hrvatsku dolazi i odličan bend puhača Orchestre International du Vetex. U dvadeset godina ovaj veseli kolektiv od petnaest glazbenika iz Belgije i Francuske održao je gotovo tisuću koncerata, a osvajaju svojom energičnom mješavinom glazbe koja spaja latinske i balkanske ritmove s mediteranskim zvukom.

image

Ulični program

Više od 100 likovnih, kreativnih i znanstvenih radionica, uključujući i popularne igre iz Muzeja iluzija, očekuju najmlađe posjetitelje u Parku kreative, a zanimljivi sadržaji s puno igre i dobre zabave u omiljenom Vindilandu. Nova atrakcija festivala je White Shark Gaming zona za ljubitelje video igara koji će moći isprobati najnovije video igre i konzole, zaigrati neki od retro klasika, ali i odmjeriti snage na turnirima. Svi koji do sada niste imali prilike, a oduvijek ste htjeli naučiti pjevati ili svirati, pozvani ste da se uključite u besplatne radionice Glazbene klinike.

Kreativnica će ponovno biti pozornica za brojne kreativce i njihove radove, Umjetnička ulica veliki atelje na otvorenom, a brojni izlagači na svakom koraku nuditi svoje proizvode.

image

Park kreative

image

Kreativnica

Tridesetak jedinstvenih i neodoljivih autorskih burgera s kojima će vas osvojiti poznati chefovi Janković, Pažanin i ostatak društva na Špancir Burger Festivalu zaokružiti će gastro ponudu festivala. Probrana vina iz 30-ak vinarija i slasni zalogajčići, ali i kreativne radionice, čekaju vas u popularnom Vinskom gradu. Ovogodišnji novitet, Roto Glam Garden nudit će ekskluzivan izbor pića i ukusan finger food, a Carlsberg Food & Party zona uz odličnu street food hranu i izvrstan Retro i World Music program u sklopu kojeg će nastupati reggae zvijezde s Jamajke, pjevačice Italee, te dva odlična talijanska benda - Luca Bassanese & La Piccola Orchestra Popolare i Kalascima.

Linker
16. rujan 2024 21:10