Antonia Kekez

 PRIVATNA ARHIVA
Krema texture

Antonia Kekez je mlada umjetnica čiji su nas radovi oduševili na prvi pogled - upoznajte ju

Tridesetogodišnja prvostupnica poslovne ekonomije i financija osvojila nas je svojim 3D apstraktnim umjetninama koje podižu baš svaki interijer, a u razgovoru nam je otkrila kako je došla na ideju pokretanja svog brenda, ali i gdje pronalazi inspiraciju.

Tridesetogodišnja prvostupnica poslovne ekonomije i financija osvojila nas je svojim 3D apstraktnim umjetninama koje podižu baš svaki interijer, a u razgovoru nam je otkrila kako je došla na ideju pokretanja svog brenda, ali i gdje pronalazi inspiraciju.

Društvene mreže u današnje su vrijeme uistinu postale neiscrpan izvor inspiracija, a jedna od osoba na koju smo naišli na Instagramu mlada je umjetnica Antonia Kekez. Radovi ove 30-godišnje prvostupnice poslovne ekonomije i financija odmah su nas očarali, a njezina jedinstvena vizija i vještina izrade nešto su čime nas je privukla na prvu. Zagrepčanka, kako kaže, svoje 3D apstraktne umjetnine zasad još uvijek izrađuje kod kuće, odakle je zapravo i sve krenulo. Osnivačica KREMA texture otkrila nam je sve o kreativnom procesu i ono što je najviše inspirira, ali i objasnila kako je zapravo na ideju osnivanja brenda došla - sasvim slučajno.

image

Antonia Kekez

PRIVATNA ARHIVA

"Sve je krenulo prije dvije godine. Inače sam kreativnog duha i od malih nogu sam uvijek nešto stvarala rukama, to me uvijek ispunjavalo. Razmišljajući i maštajući o uređenju vlastitog doma, izradila sam dvije manje skulpturalne umjetnine nalik svojoj zgužvanoj kožnoj torbi, te mi je odmah sinula ideja - pa zašto ne bih napravila takve velike? Tu je nastao brend KREMA texture", objašnjava nam Antonia koja inspiraciju pronalazi u svemu što je veseli i zapne joj za oko.

"Ima jako puno mladih umjetnika koji me oduševljavaju svojim perspektivnim i inovativnim radovima. Općenito mi je moderna apstrakcija bila inspiracija za stvaranje recentnih djela. U tim slučajevima uglavnom djelujem instinktivno. Volim jednostavnost i eleganciju, što se može vidjeti iz mojih radova, ali uvijek rado ubacim i poneki neočekivani detalj koji privuče pažnju", dodaje talentirana umjetnica. Postupak izrade njezinih radova nije nimalo jednostavan, a izrada jedne umjetnine zna potrajati i do mjesec dana.

"Postupak same izrade iziskuje precizan omjer materijala, kako bih prvenstveno osigurala kvalitetu i vizualni učinak. Naglasila bih da je svaka moja slika unikatna jer se često vodim željama klijenata, ali u zadnje vrijeme mi većina prepušta da sama osmislim kako će umjetnina na kraju izgledati, s obzirom na prostor u koji se stilski treba uklopiti. Prosječna izrada ovisi o željenim dimenzijama, pa zna potrajati i do mjesec dana", govori nam Antonia koja sve izrađuje svojim rukama za koje kaže da su njezin jedini alat.

Zanimljivo je i da je svaka Antonijina slika u prvobitnom stanju bijela. "I ne samo to, po meni bi svaka takva mogla i ostati. Upravo zbog toga, bijela boja me asocira na svjetlost kojom težimo doprijeti hodom kroz život obojen svakojakim bojama. Ali naravno, uvijek se prilagodim idejama i željama svojih klijenata pa je tako moje radove moguće naručiti u raznim bojama", govori umjetnica koja kao jedan od najizazovnijih projekata izdvaja umjetninu koju je nedavno izrađivala po želji jedne klijentice.

"Riječ je o slici veličine 160x140 cm koja je bila izrazito reljefna i prikazivala goleme listove. Klijentica je imala jasnu viziju toga što želi, a ja sam je interpretirala na svoj način i mislim da je zaista ispala sjajno", otkriva Antonia koja, kada ne radi, najviše vremena provodi u prirodi.

"Zna mi se dogoditi da moja motivacija ne bude na vrhuncu, ali u tim se trenucima nikada ne prisiljavam već se prepustim slobodnoj volji. Smatram da je kreativnost neiscrpna i uvijek prisutna, a ja ju tada najčešće pronalazim upravo u dugim šetnjama ili glazbi", dodaje.

Antonijine radove zasad je moguće naručiti preko njezinog Instagram profila, iste izrađuje prema željama svojim klijenata, a najsretnija je kada joj daju da sama odlučuje o finalnom dizajnu. "Posebno sam ponosna na to što mi moji klijenti vrlo često daju odriješene ruke po pitanju finalnog izgleda slike, ili su smjernice minimalne, naravno ovisi o prostoru u koji je bitno da se rad uklopi. To mi uvijek iznova daje vjetar u leđa jer smatram da na taj način stvaram to povjerenje i gradim svoj prepoznatljiv rad", kaže Antonia Kekez.

Linker
10. listopad 2024 15:51