Tea Mamut je ove godine svojim gostima pripremila posebno blagdansko iskustvo i uživanje u prekrasno uređenom prostoru uz brojne blagdanske slastice.
Božićni duh koji je ušetao u slastičarnicu O‘š kolač, na splitskoj adresi Ćiril Metodova 4, definitivno je prava inspiracija za blagdansko uređenje interijera. Bor, velike mašne i slatkiši koji vise sa stropa zaokupirali su svu našu pažnju i poželjeli smo momentalno sjesti u taj prostor uz šalicu vruće čokolade i pokoji prigodni kolačić.
"Ove godine O‘š kolač ima baš pravu malu božićnu bajku. Iako se svake godine trudimo da imamo lijep blagdanski ugođaj, ove godine smo dodali dosta novih detalja kako bi našim sugrađanima pružili toplo mjesto za druženje, ispijanje naših napitaka poput matche, zlatnog mlijeka i pumpkin spice lattea uz poseban asortiman božićnih proizvoda poput korčulanskih klašuna, orah kiflica i bogate torte s pistacijama. Vjerujem da sitnice čine razliku, tako da svaki i najmanji božićni ukras priča svoju priču, a ja ih već godinama skupljam kada god negdje otputujem", rekla nam je Tea Mamut, vlasnica i slastičarka O‘š kolača.
Kroz prepoznatljivi roza-bijeli dizajn slastičarnice, sada se prostire i boja koja obilježava Božić - crvena. Svaka stolica je ukrašena presvlakom u obliku božićne kapice, a dodani su i jastuci s elementima sobova. Pažnju zasigurno uzima i neobičan bor ispunjen raznim ukrasima, od klasičnih kuglica do češera i - krafni! Pored njega se nalazi i prepoznatljivi orašar, a sa stropa vise razni božićni slatkiši te su po zidovima vidljive velike crvene i zelene mašne koje se prelijepo uklapaju u cijelu priču.
Osim pruža prekrasno blagdansko uređenje, splitska slastičarnica nudi i prave božićne specijalitete. Ističe se mirakul od pistacija koji teži više od dva kilograma, deset slojeva i prava je eksplozija okusa. U kombinaciji pistacija i maline, ovaj kolač nadopunjuju krema od vanilije te biskvit od čokolade koji se topi u ustima. Sve je obloženo glazurom od pistacija na bazi bijele čokolade, puno sjeckanih pistacija i listića jestivog zlata. Bez glutena je, sadrži 18 porcija, a košta 89 eura.
Također, tu su preslatki korčulanski klašuni, inspirirane obitelji slastičarke s Korčule. Pripremaju se uz pomoć amonijaka, što im daje specifičnu teksturu i okus. Punjenje se temelji na orašastim plodovima i raznim aromama, uključujući i domaću rakiju od ružinih latica. Pakirani su u prigodnoj kutiji od 14 komada po cijeni od 29 eura. Ako se nađete u Splitu ovih blagdana, svakako znate gdje se trebate zaputiti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....