Loewe
JESENSKE NOTE

Cimet, šipak, šuma? Donosimo 7 top mirisnih svijeća za jesen

S padom temperatura i kraćim danima više vremena provodimo kod kuće i želimo da nam bude čim ugodnije - a kako lakše to postići nego s jednom finom mirisnom svijećom? Imamo izbor pravih jesenskih nota.

S padom temperatura i kraćim danima više vremena provodimo kod kuće i želimo da nam bude čim ugodnije - a kako lakše to postići nego s jednom finom mirisnom svijećom? Imamo izbor pravih jesenskih nota.

Bundeva, cimet ili čaj? Možda šipak, miris pamuka ili pak onaj koji podsjeća na toplu vatru iz kamina? Ako ste i vi u potrazi za novom mirisnom svijećom uz koju ćete provoditi jesenske večeri u svom domu, donosimo vam nekoliko prijedloga zbog kojih će vam boravak kod kuće biti još ugodniji. Uz nju, ne treba vam više mnogo - dovoljne su dekica i omiljena serija.

Jesenske note

Tradicionalni jesenski mirisi uključuju začine poput cimeta i klinčića, drvenaste note poput cedrovine, te slatke note vanilije i karamele. Popularni su i gurmanski mirisi inspirirani poslasticama, poput pumpkin spice latte, te voćni mirisi jabuka i brusnica. Naravno, o tome koji ćete miris odabrati ovisi kakve note inače preferirate - zato smo se pobrinuli i odabrali sedam mirisnih svijeća među kojima će naći svoje favorite i oni koji vole intenzivnije, ali i oni koji uživaju u blagim mirisima.

Diptyque Feu de Bois: Sofisticiran miris zapaljenog drva

Možda neće biti isti efekt zbog nedostatka zvuka pucketanja drva, ali daje fini, zadimljeni miris, baš poput onog kada zapalite vatru.

Vrijeme gorenja: 50 sati (190 g)

image

Diptyque Feu de Bois 63 eura

Jo Malone Pomegranate Noir: Kombinacija šipka i toplih začina

Sočan šipak i drvo gvajaka prevladavaju ovom mirisnom svijećom

Vrijeme gorenja: 45 sati (200 g)

image

Jo Malone Pomegranate Noir 78,49 €

Byredo Woods: Kompleksan miris jesenske šume

Byredo nam obećava kako će nas ova svijeća povesti na putovanje kroz šumu, a sve zahvaljujući notama poput cedrovine i ambroksa, ali i mirisu maline, latica jasmina te kože.

Vrijeme gorenja: 60 sati (240 g)

image

Byredo Woods 75 eura

Maison Margiela By The Fireplace: Za ugođaj kraj kamina

Baš kao što joj i ime govori, ova svijeća stvorit će ugođaj kamina - topli, drvenasti i slatki mirisi oduševit će ljubitelje mirisa vatre koji se postiže kombinacijom mirisa kestena, drva gvajaka, klinčića i ružičastog papra.

Vrijeme gorenja: 40 sati (165 g)

image

Maison Margiela By The Fireplace 61,49 €

Atelier Rebul mirisna svijeća: Baš poput pite od jabuka

Zašto poput pite? Pa zato jer su glavne note jabuka i cimet, začinjene s klinčićem i vanilijom. Ova svijeća garantira povratak u djetinjstvo.

Vrijeme gorenja: 45 sati (210 g)

image

Atelier Rebul 35,79 €

Le Labo Santal: Aristokratski miris

Ako volite njihov Santal 33 parfem, obožavat ćete i ovu svijeću jer se u njoj nalazi mrvicu slađa verzija tog popularnog mirisa.

Vrijeme gorenja: 50 sati (245 g)

image

Le Labo, Santal, Net-a-Porter 70 €

Loewe Mushroom: Zemljani miris koji podsjeća na gljivu portobello

Svijeća "Mushroom" ima miris srednjeg intenziteta kojim prevladavaju zemljane note koje podsjećaju na gljivu portobello. Njegove drvenaste note s vremenom otkrivaju miris pačulija.

Vrijeme gorenja: 30 sati (170 g)

image

Loewe Mushroom 90 eura

Jesenske mirisne svijeće unose toplinu i ugodu u dom tijekom hladnijih mjeseci. Bez obzira preferirate li klasične mirise cimeta ili sofisticiranije drvenaste note, postoji svijeća za svačiji ukus.

Linker
21. rujan 2024 19:10