VEDRAN PETEH CROPIX
Sama ga je uredila

Jelena Perić otvorila nam je vrata svog novog doma, zavirite u unutrašnjost njezine mirne zagrebačke oaze

Influencerica je krajem prošle godine uselila se u novi stan, no još ga uređuje jer sve osmišljava sama - i realizira uz pomoć stolara - a najponosnija je na drvene stoliće koji izgledaju kao da su od kamena.

Influencerica je krajem prošle godine uselila se u novi stan, no još ga uređuje jer sve osmišljava sama - i realizira uz pomoć stolara - a najponosnija je na drvene stoliće koji izgledaju kao da su od kamena.

Koliko god da je otvorena i iskrena prema svojih gotovo milijun pratitelja na Instagramu, zagrebačka influencerica Jelena Perić (32) - koju je publika pratila i u pretprošloj sezoni "Plesa sa zvijezdama" - prilično je sramežljiva kad je riječ o pokazivanju vlastitog životnog prostora široj javnosti. No, na nagovor Glorijine ekipe pristala je otvoriti vrata svog novog doma od 70-ak četvornih metara u novogradnji u južnom dijelu grada.

"Nekoliko godina sam živjela na Trešnjevci i to mi je bio idealan kvart. Blizu je centru, sa svim potrebnim sadržajima, pa kada se, kako ja to volim reći, dogodio život i kada sam se morala iseliti iz tog stana, željela sam ostati u širem centru. Međutim, nakon nekog vremena i traženja odabir je ipak pao na Novi Zagreb, nedaleko od Arene, prvenstveno jer sam davno živjela ovdje pa mi je taj dio grada poznat i doživljavam ga kao svojevrsno utočište", objašnjava Jelena, kojoj je ovo prva nekretnina koju je ikad kupila pa je, kaže, željela i da se to vidi na uređenju. U realizaciji njenih ideja pomogao joj je prijatelj stolar. Najvažnije joj je, kaže, bilo u stanu imati dovoljno skladišnog prostora pa je tako spavaća soba cijela u ormarima, od poda do stropa, baš kao i hodnik koji je ukrasila zatamnjenim staklima.

image

Hodnik je ukrašen zatamnjenim staklima

VEDRAN PETEH CROPIX

"Mama je prenijela na mene ljubav prema bijelom, no ona više voli shabby chic, a ja moderniji stil. Željela sam da stan izgleda prozračno i čisto. Uz to, željela sam spojiti prirodne materijale i crne detalje. Najlakše je naći nekog da ti sve uredi po principu ključ u ruke, ali ja onda ne bih bila ponosna na sebe, a u životu za sve što radim volim biti ponosna na sebe. Prvi put kad sam ušla u stan, odmah sam imala u glavi što želim i samo sam nadograđivala početnu ideju. Jako sam zadovoljna kako je sve ispalo", kaže Jelena. Posljednje što je stiglo u stan je staklena vitrina za dnevni boravak.

image

Veći dio namještaja Jelena je nabavila online, poput stolica u kuhinji, tepiha i kreveta u spavaćoj i dječjoj sobi

VEDRAN PETEH CROPIX
image

Posljednje što je stiglo u stan je staklena vitrina za dnevni boravak

VEDRAN PETEH CROPIX

"Htjela sam malo razbiti bjelinu, da nije presterilno, zato sam stavila tamno brončano staklo kako bi prostor dobio malo topline, mislim da svjetla u vitrini podižu atmosferu", kaže Jelena, koja ističe kako joj je najdraže bilo uređivati sobu za četverogodišnjeg sina Tea.

"U njegovoj je sobi tapeta na jednom zidu, što mijenja dojam cijelog prostora. Jako mi se sviđaju stol i stolići za kavu napravljeni od drva, ali izgledaju kao da su od kamena. Malo su osjetljiviji, ali moj Teo je stvarno dobro dijete i najčešće se igra u svojoj sobi, tako da je za sada sve u savršenom stanju", govori Jelena. Veći dio namještaja Jelena je nabavila online, poput stolica u kuhinji, tepiha i kreveta u spavaćoj i dječjoj sobi.

image
VEDRAN PETEH CROPIX
image

"Mama je prenijela na nju ljubav prema bijelom

VEDRAN PETEH CROPIX

"Nije lako kupovati namještaj putem interneta jer, kao i većina, i ja volim vidjeti stvari prvo uživo, ali, srećom, dosad nisam imala loše iskustvo", nastavlja Jelena. Zanimljiv detalj u dnevnom boravku je električni kamin na vodenu paru koji zapravo ne grije, već samo stvara ugodnu atmosferu, pogotovo za hladnih zimskih večeri.

image

Prozračni i prostrani dnevni boravak

VEDRAN PETEH CROPIX
image

Zid je ukrašen obiteljskim portretima

VEDRAN PETEH CROPIX

"Cijelu zimu nisam gasila kamin, baš sam uživala grijući se ispod dekice i gledajući u umirujuću vatru", kaže zagrebačka influencerica, koja ima još jako puno ideja kako uljepšati stan. No, velika većina je gotova. Nedovršena je, kaže, jedino kupaonica.

image

Stolići za kavu su malo osjetljiviji, ali Jelenin sin Teo je stvarno dobro dijete i najčešće se igra u svojoj sobi tako da je za sada sve u savršenom stanju

VEDRAN PETEH CROPIX
image

Bijela stolna lampa u obliku gljive odlično se uklopila u prostor

VEDRAN PETEH CROPIX
image

Stol i stolići za kavu napravljeni od drva, ali izgledaju kao da su od kamena

VEDRAN PETEH CROPIX

"Prvo mi je ideja bila da stavim velike keramičke pločice, ali onda sam negdje vidjela mikrocement koji mi se jako svidio i na podu i na zidu. Raspitala sam se i rečeno mi je da je vodootporan pa je zahvalan za kupaonicu. Za sada je sve super, jednostavan je za održavanje, ne smiju se koristiti abrazivna sredstva za čišćenje, ali to je sve", zaključuje Jelena, koja je dio ljetnog odmora provela na otoku Rabu.

Linker
05. rujan 2024 11:14