Ima dušu

Kuhinja Diane Keaton sve je samo ne obična, za nju je mjesecima tražila stotine šarenih starinskih pločica

Glumica je prije nekoliko godina preferirala minimalistički stil kada je u pitanju uređenje kuće, no onda je došlo vrijeme za boje i čini se kako nije donijela pogrešnu odluku.

Glumica je prije nekoliko godina preferirala minimalistički stil kada je u pitanju uređenje kuće, no onda je došlo vrijeme za boje i čini se kako nije donijela pogrešnu odluku.

Trend minimalizma već je neko vrijeme broj jedan kada je u pitanju uređenje domova, no nekima su šareni motivi i uzorci ipak draži, pa tako i legendarnoj holivudskoj glumici Diane Keaton. Njezin dom u Bel Airu pravo je osvježenje među interijerima, a ono što se posebno ističe je kuhinja prepuna boja koja nas je osvojila na prvi pogled.

Diane je za njezino uređivanje pomoć potražila kod dizajnera Stephena Shadleyja koji se bacio u potragu za stotinama starinskih kalifornijskih pločica kako bi zamijenio postojeće smeđe, koje se njoj nisu više nisu sviđale. Ona nekada nije preferirala žive boje, birala je radije crnu, bijelu i smeđu kako bi naglasila snažnu arhitekturu i grafičke elemente, no onda je došlo vrijeme za promjenu i pravo osvježenje. Novonastala kombinacija živopisnih komada keramike, starinskog tekstila i tanjura odaje počast meksičkoj kulturi i životu u Kaliforniji. Sve je dodatno ukrašeno velikim vazama sa cvijećem, a ističe se i natpis na svodu "home is a place where when you knock on the door they have to let you in".

Prema riječima stručnjaka u modi su trenutačno i pločice inspirirane Marokom ili Talavera pločice, također poznate kao ručno oslikane meksičke pločice.

"Kuhinje mogu biti prilično užurbana mjesta, pa ako imate nekoliko uzoraka, pokušajte to uravnotežiti jednakom količinom jednoličnog", savjetuje Bernard Otulakowski iz tvrtke SieMatica specijalizirane za uređenje kuhinja.

Savjetuju i kako bi boje najbolje bilo birati prema veličini prostorije, dizajnu i podovima. Velike kuhinje pružaju mogućnosti hrabrijeg izbor boja.

"Budite odvažni, ali ne mahniti s bojom. Naprimjer, previše crvene je iscrpljujuće i potrebno ju je tonirati. Ako više volite manje boje, odaberite naglašenu nijansu", kaže dizajner i hotelijer Kit Kemp.

image
PEXELS
image
PEXELS
image
UNSPLASH
Linker
15. rujan 2024 16:05