?FOCUS FEATURES/COURTESY EVERETT COLLECTION
Za inspiraciju

Kuhinja Eve Mendes i Ryana Goslinga savršen je primjer spoja elegancije i funkcionalnosti

Otkrijte kako kombinirati eleganciju i funkcionalnost u svojoj kuhinji, inspirirajući se kuhinjom slavnog glumačkog para.

Otkrijte kako kombinirati eleganciju i funkcionalnost u svojoj kuhinji, inspirirajući se kuhinjom slavnog glumačkog para.

Jedan od omiljenih holivudskih parova Eva Mendes (50) i Ryan Gosling (43), poznati su po svom stilu i istančanom ukusu koje su pokazali i pri uređenju svog doma u Los Angelsu u kojem žive s kćerima, a posebno kada je riječ o kuhinji u kojoj provode puno vremena. Ističe se kao savršen spoj elegancije i funkcionalnosti u kojoj dominiraju takozvane plutajuće police, poznate kao "bookshelf wealth". One ne samo da im pružaju dodatni prostor za pohranu, već služe i kao dekorativni element koji dodaje karakter prostoru.

Iznad sudopera nalazi se drvena polica sa zlatnim nosačima koje joj daju dozu elegancije, a na kojoj su uredno posložene zelene i plave zdjele, a vole je ukrasiti i svježim cvijećem. Umjesto uobičajenih kuhinjskih bijelih tonova, par je odabrao kuhinjske elemente u žutoj boji, a mat površine u kombinaciji sa sjajnim crnim postižu istovremeno moderan, ali i retro izgled. Tu je i vintage pećnica koja se lijepo uklapa uz suvremene kuhinjske elemente, dok drveni podovi i radne površine donose toplinu prostoru.

Kroz velike prozore dopire obilje prirodnog svjetla koje stvara ugodnu atmosferu kuhinje koja je zapravo dio otvorenog koncepta dnevnog prostora i povezana je s blagovaonicom i dnevnim boravkom. Ono što Evinu i Ryanovu kuhinju čini dodatno posebnom su personalizirani detalji koji odražavaju njihovu osobnost i stil života. Na zidovima su umjetnička djela i pažljivo odabrani dekorativni predmeti. Osim što lijepo izgleda, kuhinja je osmišljena kao funkcionalan prostor. U sredini se nalazi veliki otok kao dodatna radna površina i mjesto za obiteljska druženja i sve je na dohvat ruke.

Bez obzira na veličin prostora ili iznos budžeta, dobra je stvar što jednostavno možemo implementirati neke od ovih ideja u svoje domove i stvoriti kuhinju koja će biti njegovo srce.

Linker
16. rujan 2024 10:02